4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSpecialBacalaureat 2017: Proba la alegere a profilului. Modele de subiecte la Geografie...

Bacalaureat 2017: Proba la alegere a profilului. Modele de subiecte la Geografie – UMAN

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

La Geografie, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. 

În modelul pus la dispoziție de Ministerul Educației, la Geografie, la primul subiect, elevii primesc harta Europei pe care sunt marcate cu litere țări, iar cu numere capitale. Subiectul este împărțit în cinci părți: A, B, C, D, E. La primele trei, elevii trebuie să identice câteva țări și capitale de pe hartă și să răspundă la întrebări despre caracteristicile lor. La partea D, au de comparat, prin trei deosebiri, clima a două state marcate pe hartă. La ultima, elevii  trebuie să prezinte două trăsături ale peisajului islandez și o cauză care determină necesitatea forței de muncă externă în unele state europene.

La al doilea subiect, liceenii primesc harta României pe care sunt marcate cu litere unități de relief, iar cu cifre râuri și orașe. Subiectul are aceeași structură ca primul. La A, B, C elevii trebuie să identifice orașe și râuri de pe hartă și să răspundă la întrebări despre caracteristicile lor. La partea D, au de comparat, prin trei deosebiri relieful a două unități marcate pe hartă. La ultima, elevii trebuie să descrie peisajul subcarpatic prin caracteristici ale reliefului, climei, vegetației și așezărilor umane.

La ultimul subiect, elevii primesc două grafice care prezintă lungimea și debitul mediu anual ale unor afluenți ai Dunării. La părțile A și B, liceeni trebuie să răspundă la întrebări care au legătura cu cele două grafice. La C, ei trebuie să caracterizeze, din punct de vedere geografic, Ucraina. La D, este un tabel care arată evoluția numărului de locuitori în Franța în perioada 2002-2014. Elevii trebuie să calculeze cu cât a crescut numărul locuitorilor în acea perioadă și să prezinte o cauză pentru această creștere. La E, ei au de precizat  o cauză a valorii negative a bilanțului migratoriu din țările Europei de Estși doi factori care favorizează producția mare de cereale în Ungaria.

BAC 2017. Consultați modelele de subiecte la Geografie atașate articolului.

CALENDAR BACALAUREAT 2017 SESIUNEA DE VARĂ 

·         6 – 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

·         8 – 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

·         12 – 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

·         14 – 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

·         26 iunie 2017- 27 iunie 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă, Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă

·         28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă

·         30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă

·         5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

·         6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

·         10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale​

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă