UE a înfiinţat în Corpul European de Solidaritate, în care tinerii se pot înscrie ca voluntari sau pentru locuri de muncă

de Mara Ivanov , 08 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 07:22, 08 decembrie 2016
UE a înfiinţat în Corpul European de Solidaritate, în care tinerii se pot înscrie ca voluntari sau pentru locuri de muncă

Românii cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani se pot înscrie în Corpul European de Solidaritate, lansat, miercuri, la nivelul UE, oferindu-le astfel tinerilor șansa de a participa la anumite proiecte ca voluntari sau de a-și găsi un loc de muncă în state Uniunii, pentru o perioadă cuprinsă între 2 și 12 luni.

"Este suficient să vă înscrieți, iar organizațiile și asociațiile care au nevoie de voluntari (...) se vor servi direct din această bază de date imensă. O bază de date care va permite unui tânăr — de exemplu, din România — să fie voluntar în orice țară a UE. Nu doar în România. Închipuiți-vă un Erasmus pentru voluntari. (...) Iar această activitate este recunoscută, va echivala cu o experiență profesională", a declarat Iulia Badea Gueritee, ofițer de presă la Reprezentanța Comisiei Europene în România, în cadrul evenimentul de lansare a programului.

Monica Câmpeanu, coordonatoarea Spațiului Public European, a spus că tinerii vor putea participa în acest fel la o serie de proiecte care să promoveze solidaritatea și să contribuie la rezolvarea situațiilor dificile de pe teritoriul UE. Celor care optează pentru voluntariat li se vor asigura cazarea, masa, cheltuielile de deplasare și banii de buzunar. Tinerilor care doresc să beneficieze de stagii și ucenicii li se vor plăti cheltuielile de deplasare și o diurnă. Tinerii angajați prin intermediul Corpului european de solidaritate vor avea întotdeauna contract de muncă și salariu, în conformitate cu legislația, reglementările și contractele colective de muncă la nivel local, a menționat ea. De asemenea, toți participanții vor primi un certificat care detaliază acțiunile pe care le-au întreprins prin intermediul Corpului European de Solidaritate.

Roxana Morea, consilier de presă la Reprezentanța Comisiei Europene în România, a atras atenția asupra faptului că fiecare candidat înscris într-un proiect va beneficia de un training înainte de a începe munca propriu-zisă.

Participanții vor avea posibilitatea de a se implica în activități din domenii precum: educația, sănătatea, integrarea socială, sprijinul pentru distribuirea de alimente, construirea de adăposturi, primirea, sprijinirea și integrarea migranților și a refugiaților, protecția mediului sau prevenirea catastrofelor naturale.

Amatorii se pot înscrie la adresa http://europa.eu/solidarity-corps. Cei care se înregistrează pot menționa țările în care vor să fie trimiși, dacă doresc experiență în domeniul voluntariatului sau profesională, ce tip de activitate îi interesează și ce experiență dețin. Instrumentul de înregistrare este disponibil în toate cele 24 de limbi ale UE. Deși înscrierea este posibilă de la vârsta de 17 ani, vârsta minimă de participare la un proiect este de 18 ani.

Lansarea Corpului de Solidaritate a fost anunțată miercuri, la Bruxelles, de Kristalina Georgieva, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabilă de buget și resurse umane. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat această inițiativă în discursul despre starea Uniunii Europene, pe 14 septembrie, la Bratislava, precizând la momentul respectiv că și-ar dori ca până în 2020 din acest corp să facă parte 100.000 de tineri europeni.

Comentarii

  • un roman

    17 decembrie 2016 22:18

    vreau sa spuna, Solidaritatea Mafiota globalista, vorba lui Nigel FARAGE, WHO ARE YOU ? www.youtube.comwatch?v=dranqFntNgo BLOCATI LINKUL IMPREUNA CU FACE, FATA VOASTRA DE CRIMINALI TEORISTI GLOBALISTI. ATITA STIT. PROSTILOR ,FRAIERILOR, SERVILOR, PUPETILOR ,MUPETILOR, CARE SERVITI DESERVICILE, O ARMATA DE TRADATORI, TEORISTI CARE ACTIONATII IMPOTRIVA INTERESULUI NATRIONALA, IMPOTRIVA PORULUI ROMAN, VA VINDETI, PE ARGINTII STAPINILOR PE HIRTIILE VERZI, CU IN GODUL VOSTRU IN CARE CREDETI ,I-ATI JURAT CREDINTA! NEAM DE NEVASTUCI, VINZATORI DE TARA , TRADATORI POPORULUI ROMAN, CA ASTA SUNTETI. P.S CICa 40 de mii, o minciuna, au umflat cifele, si bugetul, organizatilor secrete oculte, anti-nationale, anti-democratice, majoritatea agentilor inteselor mafie nationale, aliniate la mafia globalista sunt in mainstremul national, in aparatul de dezinformare,indoctrinare a mafie globaliste, in televiziunile mafiei globaliste zioniste.

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design