Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis: Declarația de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze

de Adrian Bărbulescu , 26 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:19, 26 martie 2017
Traian Băsescu îl contrazice pe Klaus Iohannis: Declarația de la Roma a stabilit o Uniune Europeană cu mai multe viteze

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris duminică pe Facebook că Declaraţia de la Roma adoptată la Summit-ul aniversar al UE a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune "ritmuri diferite”.

"Doar cei care au un RITM BUN. Să nu ne facem iluzii, Declaraţia de la Roma a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă vitezelor diferite li se spune, de ieri, ritmuri diferite” Nucleul dur al UE, Germania - Franţa - Olanda, va da direcţia şi ritmul (viteza), iar celelalte state membre vor fi libere s-o urmeze dacă vor sau dacă pot”, a precizat fostul preşedinte. 

Băsescu a ţinut să menţioneze că liderii politici de la București au obligaţia să înţeleagă acest lucru, să-l explice populaţiei şi să acţioneze în consecinţă. "Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al ritmurilor diferite este, în mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, în această construcţie vor intra doar cei care au un RITM BUN de acum înainte”, a completat el.

Fostul preşedinte a mai spus că ar fi păcat să constatăm, peste zece ani, că un grup de state care au avut "un ritm bun” anunţă că au devenit Statele Unite ale Europei. "Ar fi păcat să constatăm cu surprindere peste zece ani, tot la Roma, cu ocazia celebrării a 70 ani de la semnarea Tratatului Fondator al UE, că un grup de state care au avut un RITM BUN anunţă că au devenit Statele Unite ale Europei”, a conchis Traian Băsescu.

Liderii europeni au semnat sâmbătă o declaraţie de unitate în speraţa reînnoirii angajamentului european în piaţa Capitoliului, în acelaşi loc unde cele şase ţări fondatoare au semnat în urmă cu şase decenii Tratatul de la Roma - piatra de temelie a Comunităţii Economice Europene şi a UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că în cadrul Summit-ului aniversar al UE a fost adoptată Declaraţia de la Roma şi a dispărut sintagma "Europa cu două sau mai multe viteze” deoarece niciun lider european nu îşi doreşte să se facă paşi înapoi, ci o Uniune "mai puternică, care face faţă mai bine crizelor”.

Comentarii

 • Gino

  27 martie 2017 8:57

  Președintele Băsescu gândește cu capul, în timp ce alții gândesc cu burta. De altfel, se vede foarte ușor cât de mult li s-a mărit burta de atâta gândire.

  raspunde comentariului
  • Cu care cap?

   30 martie 2017 14:03

   Face un trinom perfect cu Tariceanu si Dragnea, pentru a demola Justitia! Nu i-a reusit demiterea sefei DNA si a Procuroruli General, asa ca se intoarce la lovituri sub centura, date actualului Presedinte! A devenit dezgustator! Probabil ii este plin dulapul de scheleti!

   raspunde comentariului
 • Bob

  26 martie 2017 17:46

  Politicile UE,au determinat Brexitul,si tot aceeasi politicaa migratiei inteparteaza europenii deUE. UE sta acum cu piatra aia de temelie atarnata de gat si se preface ca totul e minunat.

  raspunde comentariului
 • suzi

  26 martie 2017 13:32

  base,esti mic si puscariabil ca dragnea si tariceanu.

  raspunde comentariului
  • suziosuge

   26 martie 2017 15:23

   Oricat ar guitza annusistii de serviciu, inclusive duminica, beselu' neamului a spus in mare adevar pe care dulapul suprem incearca sa-l ingroape precum pisica dupa ce se defecheaza discret !

   raspunde comentariului
   • Degeaba!

    30 martie 2017 14:07

    Se da erou, pentru ca trebuie doar sa dea din gura, nu sa si faca ceva! Este clar ca UE este cam pe butuci, vede toata lumea! Dar acest fost presedinte se da grande pe degeaba! Nu i-a iesit pasienta cu demiterea doamnei Kovesi si a domnului Lazar, de aceea a trecut la alte subiecte, sa recastige capital politic! Degeaba! Lumea s-a lamurit de el!

    raspunde comentariului
 • Hang-ON!

  26 martie 2017 12:38

  Tzine hangu betovene! Si de ce marog nu poate si Pomania sa tzina ritmul? care sunt cauzele, identificatzi-le, cand pana si estonienii simteau ritmul tzinand o scobitoare in gura, ce tzinea in gura Base timp de zece ani din partea AXEI Licuricilor? Uite ca unul tocmai a spus Piua UE, spre deosebire de base care nu poate spune nici sa-i scuipe desi i-a dibuit.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design