16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăAldineFranța: Extrema dreaptă se declară victorioasă, după decizia CJUE privind turismul social

Franța: Extrema dreaptă se declară victorioasă, după decizia CJUE privind turismul social

Extrema dreapta franceză s-a declarat victorioasă și a revendicat decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind turismul social drept o validare a ”priorității naționale”, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Citește și: UPDATE: Curtea Europeană de Justiție pune capăt turismului social. Danemarca e mulțumită

Curtea a statuat marţi că statele membre ale Uniunii Europene (UE) nu sunt obligate să acorde prestaţii sociale cetăţenilor altor state membre care vin pe teritoriul lor doar cu scopul de a benefcia de ajutoare sociale.

"Această decizie aduce dovada faptului că prioritatea naţională în ajutoarele sociale este posibilă şi că, dacă este aplicată cetăţenilor Uniunii, se aplică tuturor străinilor neeuropeni", a reacţionat unul dintre vicepreşedinţii FN, eurodeputatul Louis Aliot.

Aliot, care este partenerul preşedintei partidului, Marine Le Pen, s-a felicitat pentru "un progres în dezbaterea care nu face altceva decât să se deschidă, într-un moment în care «povara nerezonabilă» a tratamentului social aplicat imigraţiei devine o evidenţă pentru mulţi".

Citește și: UPDATE. CJUE: Statele UE pot REFUZA să dea străinilor ajutoare sociale, dacă ei nu își caută de lucru

Statuând cu privire la un litigiu din Germania şi vizând România, Curtea a stabilit că statele membre UE nu sunt obligate să plătească prestaţii cetăţenilor alte state membre care vin pe teritoriul lor doar cu scopul de a beneficia de ajutor social.

FN şi-a multiplicat succesele electorale în Franţa în acest an, înregistrând o ascensiune în alegerile municipale din martie, când a obţinut victoria în 11 oraşe, după care s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor europene din mai şi şi-a făcut intrarea în Senat, la sfârşitul lui septembrie, cu două mandate.

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...
Ultima oră
Pe aceeași temă