Alegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

de Mara Ivanov , 29 decembrie 2016 - stire actualizata la ora 09:27, 29 decembrie 2016
Alegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

Alegătorii europeni consideră că ţările lor se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar nu există o tendinţă la scară largă de a copia decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, relevă un sondaj Gallup publicat joi şi citat de Le Monde.

Peste 60% dintre francezii, italienii sau germanii participanţi la studiu şi-au exprimat susţinerea faţă de Uniunea Europeană, deşi, în general, sunt foarte nemulţumiţi. La nivelul UE, doar 36% dintre respondenţi ar dori ruperea Uniunii. În Germania, Franţa şi Belgia, acest procent este mai mic decât anul trecut, în timp ce în Finlanda şi Grecia a crescut.

90% dintre greci, 82% dintre francezi, 79% dintre italieni şi 62% dintre germani cred că ţările lor au o direcţie greşită.

În medie, 60% dintre cei chestionaţi au declarat că ar dori mai puţini imigranţi şi refugiaţi în ţările lor. Acest procent este mai mare în Grecia – 86%, Italia – 75% şi Germania – 64%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 14 969 de cetăţeni europeni, între 25 noiembrie şi 7 decembrie, deci înainte de atacul cu camion din Piaţa de Crăciun din Berlin, care a făcut 19 morţi.


 

 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design