7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: "Statul paralel sunt şi acele persoane care au antrenat după ele...

Tăriceanu: “Statul paralel sunt şi acele persoane care au antrenat după ele instituţiile represive”

“Persoane şi instituţii care au funcţionat într-o formulă ocultă, alteori la vedere şi prin care au reuşit să scurt-circuiteze instituţiile democratice şi legitime ale statului în luarea deciziilor. Sunt în principal din zona instituţiilor represive ale statului. Acesta este statul paralel. Statul paralel sunt şi persoane care au antrenat după ele instituţiile, adică protocoalele secrete dintre SRI şi Parchete nu sunt legate numai de o persoană ici şi colo, au antrenat şi instituţii, ceea ce este foarte grav”, a subliniat Tăriceanu.

El a adăugat că în momentul de faţă se încearcă puţin câte puţin desţelenirea terenului pentru a înţelege mai bine, pentru a vedea mai bine conturul.

”Începem să-i vedem pe actori: pe domnul Coldea, pe domnul Maior, pe doamna Kovesi şi mai sunt şi alţii, la SRI stimabilul general Dumbravă. Eu nu-i ştiu pe toţi că nu mi-a plăcut să mă frec de zona asta cu serviciile, dar sunt mulţi”, a punctat preşedintele ALDE.

Întrebat dacă sunt şi politicieni în statul paralel, Tăriceanu a afirmat că, în mod normal, politicienii care sunt în funcţii publice nu se poate spune că fac parte şi din statul paralel.

“Dacă nu aveau funcţii şi voiau să fie influenţi într-o altă formulă o făceau cu statul paralel. Există şi ambivalenţi, cum era domnul general Oprea, care era mai mult cu statul paralel decât cu statul de drept”, a spus Tăriceanu.

Referitor la dispariţia statului paralel, preşedintele ALDE a declarat că acest lucru încearcă toată lumea să-l facă acum.

”Unii aşa de mult s-au îndrăgostit de chestia asta încât bănuiesc că nu o să fie o muncă simplă. Dar, după cum vedeţi, şi Comisia care a funcţionat pentru noaptea alegerilor din 2009 şi Comisia de supraveghere a SRI fac o muncă, dar şi presa. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar ceea ce a dezvăluit în ultima perioadă presa este cel mai consistent lucru. Toţi împreună, pentru însănătoşirea societăţii şi a climatului politic în România şi pentru recăpătarea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului – trebuie dus la capăt acest proces. Cei care au lucrat pentru statul paralel ca să nu mai aibă influenţe ar trebui îndepărtaţi din orice funcţie pe care au ocupat-o, pentru că sunt pervertiţi deja. Mulţi nici nu ştiu pe ce lume trăiesc şi li se pare că aşa ar trebui să fie”, a concluzionat Tăriceanu

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă