30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCV Tudor: Îl susţin pe Ponta pentru că nu aş putea vota...

CV Tudor: Îl susţin pe Ponta pentru că nu aş putea vota un preşedinte străin de neam şi lege

Președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a anunțat, marți, că îl susține pe Victor Ponta în turul al II-lea la alegerile prezidențiale deoarece nu îl poate vota pe Klaus Iohannis, un preşedinte străin de neam şi lege, relatează Mediafax.

Secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu, şi Corneliu Vadim Tudor au prezentat, într-o conferință de presă, protocolul de susținere în turul 2 la prezidențiale pentru Victor Ponta, liderul PRM menționând că demersul său nu are nicio legătură cu sprijinul oferit de UDMR actualului premier.

Onțanu a citat din protocolul UNPR-PRM faptul că cele două partide "consideră că în actuala și în următoarea perioadă România are nevoie de un proiect politic național de centru-stânga pe termen lung, credibil și în măsură să consolideze actuala strategie de dezvoltare a țării".

"UNPR și PRM împărtășesc valori și o viziune comună exprimate în programele lor politice asupra viitorului României. UNPR și PRM au o viziune asemănătoare asupra procesului de transformare continua a societății românești pentru realizarea unui progres real și durabil, a unei democrații avansate, care să se armonizeze cu ansamblul celorlalte țări ale Uniunii Europene", a citat Onțanu.

El a mai afirmat că UNPR și PRM "militează pentru respectarea principiilor statului de drept și au ca prioritate respectarea și aplicarea legilor". "Având în vedere existența unui important set de valori commune pe care le împărtășesc, UNPR și PRM au convenit asupra unui protocol în baza căruia ambele formațiuni politice se angajează să susțină, prin toate structurile lor centrale și locale, în turul doi al alegerilor prezidențiale din data de 16 noiembrie 2014 candidatura domnului Victor Ponta la funcția de președinte al României", a mai declarat Onțanu.

La conferința de presă au mai luat parte Corneliu Vadim Tudor și fratele acestuia, generalul Marcu Tudor, ministrul Eugen Nicolicea, deputatul Valeriu Steriu și Dănuț Liga.

Liderul PRM a declarat că îl susține pe Ponta la prezidențiale deoarece nu ar putea vota un președinte de altă etnie, iar astfel alege "răul cel mai mic".

"Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar după o serioasă reflectare și meditație am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru că, vorba aia, aleg răul cel mai mic. Iar Klaus Iohannis și echipa lui au făcut niște greșeli monumentale pentru mișcarea naționalistă din România (…) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam și lege, un om de o altă etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni președintele României atunci când eu voi deveni președintele Germaniei", a susținut Vadim Tudor.

Liderul PRM a menționat că în privința amnistiei și grațierii susține un astfel de proiect, despre necesitatea căruia ar fi discutat și el cu mai mulți politicieni.

El a mai susținut că Iohannis, "neamțul second-hand refuzat la export", ar fi sprijinit de Laszlo Tokes pentru a federaliza România și pentru a abroga articolul 1 din Constituție.

Ulterior, Vadim Tudor a fost întrebat dacă își va menține sprijinul pentru Victor Ponta în situația în care UDMR va opta pentru susținerea actualului premier.

"Nu are nicio legătură. Este un sprijin pentru un moment politic pentru alegeri (…) Politica e arta negocierii, nu are nicio legătură asta. Arăt eu a om care are ceva împotriva unei etnii? Păi avem și noi maghiari în PRM", a răspuns liderul PRM.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă