23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialCaraș: Cele 400 de buletine de vot care au dispărut dintr-o secție...

Caraș: Cele 400 de buletine de vot care au dispărut dintr-o secție din Reșița, găsite în Lupac

Cele 400 de buletine de vot care au fost declarate dispărute, duminică, dintr-o secție de votare din Reșița, au fost găsite într-o secție din localitatea Lupac, județul Caraș-Severin, în urma unei "erori de distribuire", relatează Mediafax. Buletinele au fost anulate.

Președintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Caraș-Severin, judecătorul Rustin Ceasc, a declarat, luni, că acele 400 de buletine de vot care fuseseră declarate dispărute din secția numărul 61 din Reșița au fost găsite într-o altă secție de votare, în localitatea Lupac.

"A fost o eroare de distribuire. Cele 400 de buletine de vot care au lipsit, duminică, din secția 61 din Reșița au fost găsite la Lupac și au fost anulate", a declarat Rustin Ceasc.

Ancheta deschisă de poliţişti în acest caz continuă însă, pentru a se stabili cine este responsabil pentru lipsa buletinelor din secţie.

Duminică, membrii secției de votare numărul 61 din Reșița au observat lipsa a 400 de buletine de votare, astfel că au anunțat Poliția.

Procesul electoral nu a fost întrerupt din cauza acestui incident, dar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în acest caz.

"Referitor la situaţia de la o secţie de votare din Caraş-Severin, unde preşedintele secţiei a sesizat lipsa a 400 de buletine de vot, se fac verificări şi a fost întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Sesizarea a fost făcută şi la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean. S-au cerut clarificări de la preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi de la locţiitorul acestuia", anunţa purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Oficialul MAI preciza că nu a fost necesară aducerea la Poliţie a celor doi membri ai secţiei de votare.

Pe timpul nopţii, sublinia Dajbog, paza secţiei de votare a fost asigurată de jandarmi, iar duminică dimineaţa secţia de votare a fost predată, în baza unui proces-verbal, preşedintelui secţiei de votare, "cu sigiliile intacte şi fără a fi constatate urme de efracţie".

În județul Caraș- Severin au fost amenajate 365 de secții de votare, între care 70 în municipiul Reșița. Pe listele electorale permanente au fost înscriși 276.724 de alegători, iar prezența la urne a fost de 48,52 la sută.

Cele mai citite

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...
Ultima oră
Pe aceeași temă