UPDATE 16,55: Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al USR, alegerile urmând să aibă loc pe 28 octombrie la Poiana Brașov, a anunțat un comunicat al USR.
"Vicepreședinții USR Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al partidului. Procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat sâmbătă noapte, iar alegerile pentru funcția de președinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brașov, într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicușor Dan. Fiecare candidat a înregistrat pe forumul intern al USR, pentru informarea membrilor și dezbaterile interne ce vor urma în următoarea lună, biografia, o scrisoare de intenție și un proiect de program politic", precizează comunicatul transmis, duminică, de USR.
Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a anunţat pe Facebook că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR, decizia urmând să fie luată la Congresul extraordinar al partidului din 28 octombrie, de la Braşov. El este cel de-al doilea candidat înscris în cursa pentru şefia USR, după deputatul Dan Barna.
„Mi-am depus astăzi candidatura pentru poziţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România.Programul meu are patru priorităţi:USR – un partid modern, puternic şi activ, deschis către agenda cetăţeanului; o doctrină politică bazată pe principii şi valori comune; conducerea partidului pe un drum comun, decizii bazate pe reguli, principii şi valori; consolidare prin extinderea filialelor şi o manieră de lucru bazată pe echipe eficiente", scrie Alexandrescu pe Facebook. Fostul membru al Cabinetului Dacian Cioloș spune că îşi doreşte un partid unit, care va fi "o forţă a opoziţiei la PSD şi o alternativă credibilă în politica românească".
Deputatul Dan Barna a anunţat pe 16 septembrie că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR, post rămas vacant după ce Nicuşor Dan a părăsit partidul. Actualul lider interimar a formaţiunii, Elek Levente, spune că s-a gândit să nu candideze, singurul caz în care ar face acest gest fiind acela în care ar avea impresia că persoanele care aspiră la postul de preşedinte ar putea scinda formaţiunea.