Cine este Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitralieră, care i-ar împușca pe protestatari. Are o condamnare penală și afaceri bănoase cu statul, dar și cu NATO

de Romulus Georgescu , 16 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:47, 16 martie 2017
Cine este Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitralieră, care i-ar împușca pe protestatari. Are o condamnare penală și afaceri bănoase cu statul, dar și cu NATO

Grobian și gălăgios, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost promovat în Parlament în ciuda unei condamnări penale și a pus mâna pe numeroase contracte bănoase.

Cătălin Rădulescu a devenit deja celebru după ce a declarat că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluție și că este pregătit să o folosească din nou și a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanților din Piața Victoriei. Retractările ulterioare, au avut darul de a adânci scandalul, după ce deputatul a afirmat că a vrut să ”facă mișto” de jurnaliștii care i-au luat interviul dar că  ar avea o armă de vânătoare, cumpărată în 1999.

După izbucnirea scandalului, liderul social-democrat Liviu Dragnea a susținut că  PSD  nu este de acord cu acest fel de comportament și că atitudinea lui Rădulescu va fi analizată de partid. ”Riscă foarte multe lucruri”, a fost răspunsul lui Dragnea, întrebat dacă Rădulescu va fi exclus din PSD. Nu pare să riște foarte mult, dacă este să menționăm declarațiile președintelui Comisiei juridice, Eugen Nicolicea (PSD). Acesta a menționat că, potrivit Regulementului, deputații nu pot fi sancționați pentru declarațiile politice. El a invocat faptul că nici deputații USR nu au putut fi sancționați când au scandat „Rușine”, la adresa lui Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice iar poliţiştii din Argeş  au anunţat verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Garantat de Pendiuc, preluat de Dragnea

De profesie medic, Rădulescu a intrat în politică imediat după 1990, numărându-se printre revoluţionarii oficiali ai Argeşului. A participat la întemeierea FSN, din partea căruia a fost ales deputat în 1990, la doar 27 de ani. După o perioadă în care s-a dedicat afacerilor s-a întors, în 2005, în PSD Argeş. În 2012 revine în Parlament pe listele PSD, sprijinit de primarul de atunci din Pitești, Tudor Pendiuc.

În 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată, acuzându-l de dare de mită și de administrarea unei firme, fapta incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar. Rădulescu ar fi obținut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui centru comercial din Pitești și i-ar fi promis 10.000 de lei unui manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecții privind execuția lucrărilor de asfaltare.

Din acel moment, Rădulescu și-a folosit calitatea de deputat pentru a face presiuni pentru modificarea Codului Penal, în favoarea persoanelor cu probleme penale. Rădulescu l-a atacat dur pe Valeriu Zgonea (caracterizat drept „informatorul DNA”), președintele de atunci al Camerei Deputaților, care a blocat 23 de proiecte de modificare a Codului Penal.

În martie 2016,  Rădulescu a fost condamnat de ÎCCJ la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, el a primit un loc eligibil pe listele PSD, iar postura de candidat s-a suprapus peste condamnarea definitivă, pronunțată pe 5 decembrie 2016.

Afaceri cu Dragnea și cu NATO

Promovarea lui Rădulescu în PSD poate fi explicată și prin faptul că este un politician potent financiar, iar afacerile sale se intersectează inclusiv cu cele ale lui Liviu Dragnea. Una din firmele sale (Concordia Con Strade), specializată în construcții de drumuri și autostraăzi,  participă la licitații în asociere cu firma TEL DRUM, condusă de un apropiat al lui Liviu Dragnea. Informația apare pe site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, unde cele două firme apar ca asociate fiind reprezentate de o singură persoană, pe baza unei împuterniciri semnate în 2012. 
Potrivit dezvăluirilor făcute de România Liberă, chiar în decembrie 2016, când câștiga un nou mandat de deputat, și era condamnat penal, a câștigat prin propria firmă, contracte pentru lucrări la Baza Aeriană 86, cea care adăpostește nou-achiziționatele avioane de luptă F-16.

​Miting anti-Iohannis

Cătălin Rădulescu s-a numărat, recent, printre participanții la un miting organizat de PSD Argeș, împotriva președintelui Klaus Iohannis. Să ne lase în Parlament să ne facem treabă! Să nu ne mai bage la puşcărie unul câte unul!“ a urlat în microfon Rădulescu, în fața celor 4.000 de participanți.

Războiul cu radarele
Cătălin Rădulescu a anunțat inițierea unui proiect de lege pentru desființarea radarelor pe motiv că românii ”s-au săturat de acești pândari, care în loc să aibă rol de prevenție, stau ascunși ca niște șobolani să dea amenzi”. Surse din cadrul parchetelor au declarat că parlamentarul figurează cu aproximativ 40 de sancțiuni primite după ce a încălcat reguli de circulație în timp ce se afla la volan.

Mason și revoluționar
* Vicepreşedinte Fundaţia răniţilor şi luptătorilor cu merite deosebite în revoluţia română din dec. 89’ - filiala Argeş;
*În 2016, a fost decorat pentru merite în timpul Revoluției
* Cavaler al Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim al cavalerilor de Malta

Citate din Cătălin  Rădulescu – jeguri, extratereștrii și amenințări cu arma

Discuție cu o jurnalistă din Argeș, care-l întrebase de dosar:
Rădulescu: „Tu dacă mai continui mult cu asta, ori ţi-o iei, ori te dau în judecată! Eşti o proastă!"
Jurnalista”Aşa o fi! Oi fi proastă, dar nu condamnată!”.
Rădulescu „Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă”

”Jegurile şi Securiştii se uită la Greşelile Gramaticale care apar uneori din cauza neatenţiei şi stării în care eşti. Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteţi zero pentru mine, jurnalişti de doi bani, nu vă datorez nimic, voi îmi datoraţi mie pentru că puteţi scrie şi vorbi liber pentru că mi-am riscat eu viaţa la Revoluţie pentru voi jegurilor” – mesaj pe Facebook

„Activitatea unui parlamentar considerat în primele locuri, că discută despre extratereştri e treaba mea, e viaţa mea privată, care sunt intelectual ca medic, nu ca alţii care sunt muncitori necalificaţi prin Parlamentul ăsta”

”Pentru ce se mai duc oamenii în Piața Victoriei acum și de ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Să stea ca proștii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii?”

„Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să transforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag. Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

”5.000 de lei, atât ne dă (indemnizație de parlamentar n.r). Cred că ne-ar trebui salarii mult mai decente ca să putem să arătăm într-un fel în Parlament că dacă vrem să venim în blugi şi mizerabili, lumea ne va trata ca atare”.

Comentarii

 • Negru Vasilica

  28 martie 2017 22:02

  Vrei mai mult timp liber?Vrei o cariera de vis?Cauti o sursa noua debani?Noi vrem ca tu să câștigi bani!Sigur vei fi satisfăcut!Suntem dejaun fenomen!Poti si tu sa fii un om de succes!Sistemul nostru de lucrueste testat!Nu vei mai găsi nimic asemănător!Poti si tu sa castigibani!Încă mai eziți?Îndeplinește-ți visul!Ai un potential nelimitat!Tevei convinge foarte ușor!Cu noi, visul tău devine realitate!Cere acumdetalii la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Mircea

  18 martie 2017 1:26

  Halal intelectual. Faptul ca ai o diploma de medic nu inseamna neaparat ca esti un intelectual. Cu limbajul tau de borfas, cu gestica si mimica de interlop si mai ales cu moralitatea ta indoielnica, nu poti, si nu ai cum sa fii un intelectual.

  raspunde comentariului
 • ....arma cu care a tras la revolutie...

  17 martie 2017 14:53

  Un martor perfect care ar putea deveni si acuzat ! Impotriva cui a tras la revolutie ? Anhetatorii dosarelor revolutiei ar putea lua act in legatura cu individul !

  raspunde comentariului
 • Simona

  17 martie 2017 7:45

  Ce vă miră? Tipul exact al politicianului de azi. Nu spun numai de PSD, că peste tot, în absolut toate partidele sunt astfel de *******. Ei intorc banii cu lopata, noi muncim 12 ore pe zi pentru a supraviețui cu un salariu de mizerie. Ei se consideră zei și ne tratează ca pe niște gunoaie, noi stăm si înghițim, fără ca măcar să ne sinchisim să ieșim la vot o dată la 4 ani. Mai miră pe cineva specimenele de genul ăsta? Nu. Așa a fost, este și va fi în continuare mulți, mulți ani de acum înainte.

  raspunde comentariului
 • valy lon

  16 martie 2017 17:26

  Asta e starea de normalitate în PSD-HOȚIA i CONDAMNĂRILE,sunt meritele care îți asigură promovarea.De asta e tovarăul aa de revoltat i luptă să-i apere furtiagurile. Păcat,face tagma medicilor de râs.Arma pe care o deține,i -ar face bine lui

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design