8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechUn nou rival pentru Nicușor Dan: deputatul Emanuel Ungureanu va candida pentru...

Un nou rival pentru Nicușor Dan: deputatul Emanuel Ungureanu va candida pentru preşedinția USR

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul care se va desfăşura la mijlocul lunii mai la Cluj-Napoca, spunând că prin candidatură se alătură celor care îşi doresc un partid unit, potrivit Mediafax.

Potrivit unei scrisori deschise adresate delegaţilor la congres şi membrilor partidului transmisă, luni, Emanuel Ungureanu consideră că USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare, „dar trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii”.

Cu o lună înainte de congres, tot mai mulți lideri ai Uniunii Salvaţi România cer reformarea partidului. „Apropierea congresului USR începe să ne ia ușor mințile“, este răspunsul președintelui Nicușor Dan.

„Am decis să îmi depun candidatura la slujba de preşedinte USR la Congresul partidului. USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare, dar trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii. Trebuie să ne educăm spiritul de solidaritate, trebuie să învăţăm să privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntăm în idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui să modernizăm România. Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit, în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate”, a spus Ungureanu.

Acesta a subliniat că îşi doreşte enorm ca, după Congresul USR, „Nicuşor Dan şi Cristi Ghinea, Clotilde Armand să comunice mai bine şi să lucreze excelent împreună”.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a ignorat votul exprimat de nu mai puţin de 36 de preşedinţi de filiale care i-au cerut să negocieze cu fostul premier Dacian Cioloş intrarea acestuia în partid, au declarat pentru „România liberă“ surse din interiorul acestei formaţiuni.   
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă