UDMR s-a solidarizat cu primarul Antal Arpad, cercetat de DNA. Vezi consecințele acestui gest

de Mihai Diac , 18 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:22, 18 februarie 2016
UDMR s-a solidarizat cu primarul Antal Arpad, cercetat de DNA

Senatorul PNL de Covasna Marius Obreja a declarat că solidarizarea conducerii UDMR, exprimată public, cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, reprezintă o 'presiune asupra actului de justiţie', informează Agerpres.

'Am luat act cu surprindere de anunţul UDMR de solidarizare cu primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (...) Consider că nu este corectă atitudinea niciunui partid de solidarizare cu vreun membru cercetat de DNA, astfel de gesturi fiind în măsură să aducă prejudicii de imagine tuturor politicienilor, dar şi celui asupra căruia planează suspiciuni. Presiunile de orice fel asupra actului de justiţie trebuie să înceteze, fie ele de ordin social, mediatic sau politic. Deşi majoritatea partidelor au înţeles acest lucru, aflăm acum, cu consternare, că UDMR se solidarizează cu primarul de la Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, ceea ce este total incorect', menţionează senatorul Marius Obreja.

Parlamentarul observă că liderii UDMR nu au manifestat vreo 'preocupare similară pentru alte persoane în afara celor de etnie maghiară', în schimb pentru toate 'speţele' în care au fost implicaţi cetăţeni sau demnitari de etnie maghiară, precum deputatul Marko Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, sau cei doi cetăţeni din Târgu Secuiesc acuzaţi de terorism pentru intenţia de a amplasa de 1 Decembrie un dispozitiv exploziv, au 'anunţat solidaritate, i-au însoţit până la porţile DNA şi au comunicat public aceste lucruri'. 

'Este greşită şi lipsită de sens atitudinea UDMR, întrucât, aşa cum fundamentul unui partid nu trebuie să fie construit pe principii etnice, aşa nici justiţia nu poate funcţiona şi nu poate decide în funcţie de etnie. Legea este aceeaşi pentru toţi cetăţenii. Am încredere că în urma cercetării şi finalizării anchetei se va ajunge la soluţia justă, iar omeneşte îi doresc domnului Antal Arpad să fie găsit nevinovat', mai arată Marius Obreja. 

Procurorii DNA au dispus miercuri noapte punerea sub control judiciar a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţi ai Primăriei. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 

Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) s-a declarat solidară cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului. 

'Considerăm că, într-un stat de drept, este cel puţin de aşteptat ca, în astfel de cazuri, în spaţiul public să nu apară diferite ipoteze prezentate drept realităţi confirmate. O asemenea practică încalcă principiile de bază ale democraţiei", se arată în comunicatul UDMR de miercuri.

Comentarii

 • Grigore

  19 februarie 2016 10:08

  Toti primarii sau alti demnitari cu influente in activitati economice cotizeaza la partid cu bani rezultati dinfraude ! UDMR primeste bani de la toti primarii implicati in diverse ,,smekerii'' , prin urmare are obligatia morala sa-i apere . Nu numai UDMR se afla in aceasta situatie , toate partidele au aceeasi problema -- PSD , PNL si alte grupari infractionale !

  raspunde comentariului
 • Uiti, brie...

  19 februarie 2016 4:27

  Obreja, șoldovene, DISPARI din Ținutul Secuiesc, jeg politruk kolonizator ceșkizd !

  raspunde comentariului
 • lili

  18 februarie 2016 18:53

  Rusine, Marius Obreja!Ieri cand ati luat apararea Antenei 3 in fata LEGII, cum a fost?!SILA!Un ipocrit si un penal, ca toti politicienii romani!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design