15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechUDMR s-a solidarizat cu primarul Antal Arpad, cercetat de DNA. Vezi consecințele...

UDMR s-a solidarizat cu primarul Antal Arpad, cercetat de DNA. Vezi consecințele acestui gest

Senatorul PNL de Covasna Marius Obreja a declarat că solidarizarea conducerii UDMR, exprimată public, cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, reprezintă o ‘presiune asupra actului de justiţie’, informează Agerpres.

‘Am luat act cu surprindere de anunţul UDMR de solidarizare cu primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (…) Consider că nu este corectă atitudinea niciunui partid de solidarizare cu vreun membru cercetat de DNA, astfel de gesturi fiind în măsură să aducă prejudicii de imagine tuturor politicienilor, dar şi celui asupra căruia planează suspiciuni. Presiunile de orice fel asupra actului de justiţie trebuie să înceteze, fie ele de ordin social, mediatic sau politic. Deşi majoritatea partidelor au înţeles acest lucru, aflăm acum, cu consternare, că UDMR se solidarizează cu primarul de la Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, ceea ce este total incorect’, menţionează senatorul Marius Obreja.

Parlamentarul observă că liderii UDMR nu au manifestat vreo ‘preocupare similară pentru alte persoane în afara celor de etnie maghiară’, în schimb pentru toate ‘speţele’ în care au fost implicaţi cetăţeni sau demnitari de etnie maghiară, precum deputatul Marko Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, sau cei doi cetăţeni din Târgu Secuiesc acuzaţi de terorism pentru intenţia de a amplasa de 1 Decembrie un dispozitiv exploziv, au ‘anunţat solidaritate, i-au însoţit până la porţile DNA şi au comunicat public aceste lucruri’. 

‘Este greşită şi lipsită de sens atitudinea UDMR, întrucât, aşa cum fundamentul unui partid nu trebuie să fie construit pe principii etnice, aşa nici justiţia nu poate funcţiona şi nu poate decide în funcţie de etnie. Legea este aceeaşi pentru toţi cetăţenii. Am încredere că în urma cercetării şi finalizării anchetei se va ajunge la soluţia justă, iar omeneşte îi doresc domnului Antal Arpad să fie găsit nevinovat’, mai arată Marius Obreja. 

Procurorii DNA au dispus miercuri noapte punerea sub control judiciar a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţi ai Primăriei. El este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 

Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) s-a declarat solidară cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului. 

‘Considerăm că, într-un stat de drept, este cel puţin de aşteptat ca, în astfel de cazuri, în spaţiul public să nu apară diferite ipoteze prezentate drept realităţi confirmate. O asemenea practică încalcă principiile de bază ale democraţiei”, se arată în comunicatul UDMR de miercuri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă