10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechSCANDAL ÎN PC. Grapini își varsă ”amărăciunea” pe Facebook. Conservatorii: Hoțul strigă...

SCANDAL ÎN PC. Grapini își varsă ”amărăciunea” pe Facebook. Conservatorii: Hoțul strigă hoții

Europarlamentara Maria Grapini a anunțat, marți, că demisionează din Partidul Conservator (PC), deoarece președintele conservatorilor, Daniel Constantin a ”dezamăgit-o”, după ce a hotărât ca PC să fuzioneze cu Partidul Liberal Reformator (PLR). Reacția PC nu a întârziat să apară. 

Într-o postare pe Facebook, Grapini a precizat că avut toată încrederea în Daniel Constantin și că ea a contribuit la ”creșterea imaginii și credibilității partidului prin imaginea mea de femeie de afaceri cu o carieră cunoscută și apreciată în România și străinătate, care și-a construit afacerea cinstit, în mod profesionist, fără compromisuri”. 

Grapini, ”amărâtă” de fuziunea PC-PLR

Maria Grapini a declarat că i-ar fi plăcut să participe la ultimul congres al PC pentru a-și exprima ”amărăciunea” față de această decizie a lui Constantin, însă are alte obligații de respectat în Parlamentul European (PE). 

”Diferența de opinie pe care ați avut-o cu Președintele fondator Dan Voiculescu, despre care ați vorbit în presă, ar fi trebuit să vă conducă la demisia din funcția de Președinte al Partidului Conservator, pentru că, nu-i așa, profesorul Voiculescu v-a adus în partid, v-a nominalizat pentru funcția de Președinte și v-a negociat funcțiile de Vicepremier și Ministru. Nu pot domnule Daniel Constantin să fiu partener într-un proiect prin care desființați un partid în care am investit multă muncă alături de mulți colegi, am investit mult timp și am creat speranțe multor oameni. Ați venit acum cinci ani și nu ați reușit (sau nu ați dorit) să creșteți partidul. Dacă la Congres ar fi trebuit să prezentați un raport privind activitatea poltică din ultimul an, nu ați fi avut ce să scrieți. Eu am mers și în ultimul an în multe județe și am adunat nemulțumiri privind activitatea politică și ministeriala a dumneavoastra, vi le-am adus la cunoștință și le-ați aruncat la coș. Nu răspundeți la petiții și la problemele celor care vi se adresează!”, a scris Grapini. 

PC: V-am făcut europarlamentară nu pentru talentul ”discutabil” în economie

Partidul Conservator a reacționat la punctul de vedere transmis de Grapini presei, prin a o ataca pe europarlamentară cu privire la rezultatele obținute la alegerile din 2007, greșelile de scriere, și pentru modul în care a obținut funcțiile de vicepreşedintă la nivel naţional, deputată, ministră şi europarlamentară. 

”Într-o lume recunoscută ca fiind în proporţie covârşitoare dominată de bărbaţi, femeia-om politic trebuie să fie şi să aibă comportamentul unei doamne de fier, care să-şi pună, din când în când, mănuşile de catifea! Doamna Grapini, după cum susţine în scrisoarea trimisă nouă, tuturor, prin intermediul mass media, şi-a uitat de această dată mănuşile acasă, dacă le-a avut vreodată. Partidul Conservator a făcut-o preşedinte de filială, vicepreşedinte la nivel naţional, deputat, ministru şi europarlamentar, funcţie deţinută şi în prezent şi plătită cu bani foarte frumoşi. Toate aceste înalte demnităţi nu le-ar fi primit doamna respectivă pentru însemnatele sale „merite” politice, manageriale şi organizatorice. A avut aceste privilegii graţie nouă, a tuturor celor din sală, de la preşedintele Daniel Constantin, la parlamentari, miniştri şi liderii filialelor judeţene, până la simplii membri ai Partidului Conservator. A fost propusă în posturile respective nu pentru rezultatele obţinute de Organizaţia Judeţeană Timiş şi nici pentru talentul ei discutabil în domeniul economic”, se arată într-un comunicat al PC remis redacției România Liberă, semnat de vicepreședinta partidului, Cornelia Negruț. 

Fuziunea PC-PLR, soluția de salvare a formațiunii 

De asemenea, PC a apărat fuziunea cu PLR precizând că aceastp alianță va duce la formarea celei de-a treia forțe politice din România. 

”Fuziunea Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator înseamnă în mod cert crearea celei de-a treia forţe politice a României, o formaţiune modernă de centru dreaptă, a cărei definitivare reprezintă unica soluţie de salvare de la desfiinţare a Partidului Conservator. Dezamăgiţi suntem noi toţi de ceea ce faceţi, de ceea ce aţi făcut, de faptul că vă doriţi ruperea partidului şi aţi şi făcut deja demersuri pentru acest lucru, cu mult înainte de scrisoarea dvs. de adio”, potrivit comunicatului citat. 

Comunicatul PC intitulat ”La o despărțire…de Maria Grapini” s-a încheiat cu un citat din Marin Preda ”Cel care trădează, va fi trădat”.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă