S-a înființat Partidul Acţiunea Civică a Tinerilor

de Mihai Diac , 03 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:45, 03 februarie 2016
Sebastian Burduja (Foto: http://businesslive.ro)

Tribunalul București a primit, miercuri, o cerere pentru înregistrarea Partidului Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, a anunţat Sebastian Burduja, membru al comitetului de iniţiativă şi unul dintre fondatorii PACT, informează Agerpres.

"Avem deplină încredere în faptul că putem fi în faţa cetăţenilor în iunie, în noiembrie şi de acum înainte. În ultimii trei ani am fost în toată ţara, în peste 300 de localităţi. A fost cu adevărat un privilegiu, am stat de vorbă cu mii de oameni. Ei s-au săturat de cancan-uri, de manipulări, de teorii ale conspiraţiei şi vor să vadă că oamenii care ar trebui să îi reprezinte sunt puşi pe treabă, ştiu ce au de făcut, ştiu să îi asculte şi să îi înţeleagă, dar şi să găsească soluţii la probleme", a anunţat Sebastian Burduja, într-o conferinţă de presă. 

Sebastian Burduja, absolvent de Stanford şi Harvard, a precizat că, în cazul în care cetăţenii nu se vor implica, în România nu se vor produce schimbările necesare, iar copiii de azi vor creşte într-o ţară din ce în ce mai vulnerabilă şi mai săracă, în care distanţa dintre cetăţeni şi politicieni va fi tot mai mare. 

"Noi am vrea să lăsăm în urmă o altfel de ţară copiilor noştri. Am ajuns la vârsta în care începem să avem şi noi copii. Despre asta e vorba, despre responsabilitate şi asumare", a spus el. 

Un alt membru fondator al PACT, Cosmin Drăgoi, a declarat că partidul va fi unul de centru, avansând soluţii concrete la problemele actuale ale ţării. 

"O să vă întrebaţi poate de ce vin oameni care lucrează în momentul acesta pe salarii mari în companii multinaţionale, peste hotare sau în ţară, de ce sunt dispuşi să rupă din timpul lor sau să renunţe la privilegiile de care beneficiază deja pentru a se implica într-un astfel de proiect. Chiar în actualul guvern tehnocrat avem astfel de oameni, care renunţă la funcţii mari pentru că au acest simţământ, al datoriei faţă de ţară", a spus el. 

Cristina Moldovan, care trăieşte de şapte ani în Norvegia, a atras atenţia asupra faptului că mulţi dintre membrii PACT au fost implicaţi în proiecte de voluntariat. "Majoritatea dintre noi suntem oameni veniţi din partea de voluntariat, unde am avut proiecte, cu multe rezultate, iar din punctul meu de vedere aceasta este cel mai important", a spus ea. 

În opinia lui Sebastian Burduja, cele mai mari probleme ale României sunt legate de: educaţie, atât în ce priveşte curricula şcolară, cât şi infrastructura unităţilor de învăţământ, sănătate, infrastructură şi reforma administraţiei publice. El a menţionat că mai puţin de jumătate dintre cei 500 de membri care fac parte din PACT au studii în străinătate. Totodată, el a subliniat că PACT susţine necondiţionat turul al doilea pentru alegerile locale. 

"A fost o doleanţă exprimată de stradă foarte clar: vrem două tururi. Haideţi să punem presiune pe parlamentarii noştri, să îi sunăm în fiecare zi, să le scriem scrisori, să îi luăm în presă şi să schimbăm lucrurile în spiritul unei democraţii sănătoase. (...) Ar fi măcar un câştig dacă s-ar agrea acum să fie două tururi la alegerile locale din 2020", a spus el. 

În ce priveşte distribuţia geografică a membrilor, PACT acoperă aproximativ 30 de judeţe, a susţinut Burduja, adăugând că formaţiunea este finanţată integral de membrii săi. 

"Avem un oarecare dezavantaj faţă de partidele mari, pentru că nu avem întotdeauna acces în media, astfel că ne transmitem mesajele mai ales prin social media, în care noi credem foarte mult. În lunile următoare vom organiza evenimente în ţară, să auzim de la cetăţeni care sunt problemele lor şi cum putem defini împreună soluţii", a mai afirmat el.

Comentarii

 • dani

  04 februarie 2016 9:54

  am incredere in ei ca sunt tineri si romaniau invatat din familie cum merge treababine ca il avem pe Eminescu, pentru ca altfel ar trebui sa ne sinucidem toti E. Cioran

  raspunde comentariului
 • sceptik

  04 februarie 2016 2:47

  Sa fie verificati genitorii nu odraslele ! In plus romanii au nevoie de tineri curati , nu dintre cei care au ciugulit vartos din palma unui seorosh care nu da nimic pe gratis .

  raspunde comentariului
 • Nicusorii ceausisti

  03 februarie 2016 22:16

  Fondator PACT - Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja,, fost vicepresedinte la Bancorex- banca spoliata de ei ! Iata ca banii romanilor au contribuit la scolirea noii garnituri de securei ! odraslele maharilor sunt pregatite sa preia puterea, nicusorii ceausisti - Poporul ceo zice ? eu zic NU plozilor nomenclaturii !

  raspunde comentariului
  • sceptik

   04 februarie 2016 2:51

   Uriasa inginerie "Bancorex" a fost una din marile tzepe date de baietii cu ochi albastri propriului popor . De fapt tara a fost vanduta la bucata de acesti baieti destepti din umbra care acum au acaparat puterea totala .

   raspunde comentariului
 • de bruxel

  03 februarie 2016 21:26

  Iata ca noua garnitura a securisto-comunistilor cu dare de mana, ce au ciordit pe carca poporului se pune in miscare. Copii oamenilor cinstiti nu au de unde bani sa faca studii in strainatate, javrele de comunisti au in schimb.Oligarhia vrea continuitate prin pact-ul dintre parinti copii ciorditi in continuare si duceti ciordeala mai departe !

  raspunde comentariului
 • vasile

  03 februarie 2016 17:18

  Tineri scoliti in strainatate pe bune sau pe banii parintilor, furati de la noi ? O fi si Andrei nastase si altii ca el in acest partid?

  raspunde comentariului
  • secu

   04 februarie 2016 2:54

   Andrei nastase era pe alta lista . A avut ghinion , in final au castigat 'colegii' .

   raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  03 februarie 2016 16:10

  Cu toate "Stanfordurile" lui Dl. Burduja ar face mai bine sa actioneze pentru inlaturarea prin vot a fostilor neocomunisti ! si "clasici hoti !. Atatea partide si partidulete numai zapacaesc electoratul !

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design