30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăTechRadu Popa, deputat PSD, scrisoare deschisă către preşedintele Iohannis

Radu Popa, deputat PSD, scrisoare deschisă către preşedintele Iohannis

Radu Popa, deputat PSD şi fost consilier al premierului Victor Ponta, i-a trimis preşedinteleui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi reaminteşte însemnătatea votului din 16 noiembrie, turul II al alegerilor prezidenţiale, atunci când romanii din diaspora nu au putut vota doarece Guvernul Ponta nu a înfiinţat secţii de votare suficiente în străinătate.

În mesajul postat pe contul său de Facebook, Radu Popa susţine că i-a solicitat preşedintelui Iohannis să nu accepte modificarea legilor electorale de către cei care au dosare penale tocmai pentru violarea democrației.

România liberă redă, integral, mai jos scrisoarea deputatului PSD, Radu Popa:

"SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI KLAUS WERNER JOHANNIS, 
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Stimate Domnule Preşedinte,
Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată. Sunt un tînăr deputat, la primul mandat parlamentar şi caut să fac ceea ce bine pentru cei care m-au ales si pentru România copilului meu. În ultimele zile, opinia publică din România şi ambasadele ţărilor occidentale au fost martorii unui evantai de declaraţii, venite după consultările pe care le-aţi iniţiat, în vederea revizuirii Codului Electoral şi a Constituţiei. Pentru toţi parlamentarii, acesta este un moment foarte bun de reflexie şi, de ce nu, de necesară introspecţie.

Domnule Preşedinte,

Chiar dacă am apelat la o scrisoare deschisă, nu cred că sunt prea mulţi politicieni de prim-rang, interesaţi de ceea ce urmează să vă spun. Speranţa respiră greu printre liderii mari ai României de azi.

Votul din 16 noiembrie, cel căruia îi datoraţi totul,este rezultatul unei disperări. Strigătul românilor plecaţi prin lume, pentru o pâine mai albă, vă obligă, Domnule Preşedinte, să nu traversaţi podul spre politicienii ultimilor 25 de ani şi spre modul lor de contorsiona interesul national. Din această cauză şi din alte 22 de milioane de motive, consider că titularii zgomotoaselor dosare penale care populează Guvernul şi Parlamentul ar trebui excluşi de la masa la care se croiesc Codul Electoral şi Constituţia. Reforma Codului Electoral şi a Constituţiei nu pot fi făcute de politicieni cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru românii din Diaspora, ar fi ușor ciudat să fie lăsată la îndemâna celor care au arătat, când au avut ocazia, că resping ADN-ul libertăţilor fundamentale.

Personal, nu consider că îmi datoraţi un răspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar îmi permit să cred că aveţi obligaţia faţă de cei care v-au votat, să le cereţi tuturor celor care sunt cercetaţi penal, să nu pretindă un loc la masa democraţiei. E atributul Dumneavoastră constitutional şi moral. Se bazează pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune că s-ar face dreptate până la capăt . Sau că e un pas spre România lucrului bine făcut. Oricum, e timpul dreptăţii. E vremea adevărului. Vocile românilor zgribuliţi pe la cozile ambasadelor cer să fie ascultate în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria. Pentru că cei care votează au întotdeauna dreptate. Iar corupţia este principala cauză a sărăciei. Această situaţie trebuie să înceteze!

Dacă Traian Băsescu s-a pronunţaţ public împotriva penalilor înşurubaţi prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastră, votul din 16 noiembrie, nu vă oferă spaţiu de negociere.

Închei, Domnule Preşedinte, constatând că astăzi, sunteţi ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.

Cu respect,
Radu Popa, 
deputat de Târgoviște"

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă