1.7 C
București
duminică, 29 decembrie 2024
AcasăTechPSD Arad: Cine nu votează moțiunea contra lui Grindeanu se poate considera...

PSD Arad: Cine nu votează moțiunea contra lui Grindeanu se poate considera exclus

Conducerea PSD Arad a decis, sâmbătă, printr-o rezoluţie, susţinerea lui Liviu Dragnea şi a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, transmite Mediafax.

Potrivit acestei rezoluții, parlamentarii care nu votează moțiunea „se pot considera excluşi” din PSD.

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, a declarat, sâmbătă, că parlamentarii PSD din Arad care nu vor vota moţiunea „se pot considera excluşi” din PSD.

„Eu sper că la votul pe moţiune să fie o transparenţă totală, iar acei parlamentari PSD care se gândesc să nu voteze această moţiune, din punctul meu de vedere se pot considera excluşi, nu putem să reprezentăm un partid, în speţă PSD, şi să nu urmăm linia şi decizia politică care este stabilită de către forurile superioare, bineînţeles, pe baza statului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Potrivit lui Căprar, în PSD Arad s-a dat şi un vot pentru susţinerea deciziei din CEx de excludere din partid a lui Sotrin Grindeanu.

„S-au votat două rezoluţii: una pentru susţinerea a ceea ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv Central, adică retragerea sprijinului politic şi excluderea fostului nostru coleg Sorin Grindeanu, după care, cea de-a doua rezoluţie este de susţinere pentru depunerea moţiunii de cenzură. (…) În acest moment, parlamentarii PSD Arad, toţi cei patru, susţin moţiunea de cenzură şi vor vota pentru căderea Guvernului sau, mă rog, căderea primului ministru Grindeanu, că nu mai putem spune că mai există un Guvern la această oră, date fiind demisiiile celorlalţi miniştri”, a declarat Căprar.

Dorel Căprar a mai spus că Guvernul care funcţionează la Palatul Victoria fără sprijin politic, funcţionează „într-un regim haiducesc”.

Întrebat dacă parlamentarii PSD Arad vor vota în mod obligatoriu moţiunea, deputatul Dorel Căprar a răspuns că „nu e obligaţie, pentru că parlamentarii arădeni ai PSD sunt disciplinaţi”.

„Linia partidului o vom urma cu toţii, aşa cum este absolut normal, pentru că în Parlamentul României ne-au trims cetăţenii, nu suntem pe persoană fizică acolo şi reprezentăm un partid politic, eu zic cel mai puternc partid politic din România, PSD”, a mai declarat preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

PSD Dâmboviţa: Organizaţia susţine moţiunea de cenzură şi îndeamnă la unitate în partid

Organizaţia PSD Dâmboviţa, condusă de Adrian Ţuţuianu, anunţă, printr-un comunicat de presă că parlamentarii, membrii ai organizaţiei de Dâmboviţa, vor vota pentru moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu şi îndeamnă la unitate în partid.

”Susţinerea deciziilor statutare ale Comitetului Executiv Naţional adoptate în zilele de 14 şi 15 iunie 2017. (…)Parlamentarii PSD, membrii ai Organizaţiei Dâmboviţa, vor susţine moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Social Democrat şi ALDE, ca fiind singura soluţie constituţională în contextul retragerii sprijinului politic pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu”, sunt câteva dintre deciziile Comitetului Executiv Judeţean Dâmboviţa, la care au fost prezenţi 230 de membri, anunţă organizaţia.

Totodată, organizaţia condusă de Adrian Ţuţuianu face apel la unitate în partid.

”Facem apel la unitate, solidaritate şi responsabilitate către toţi membrii partidului, insistând pe faptul că nimeni, indiferent de poziţia pe care a ocupat-o sau pe care o ocupă în stat, nu are dreptul moral să-şi urmărească interesul propriu în detrimentul intereselor românilor care ne-au acordat încredere. Partidul Social Democrat are datoria să alcătuiască, în termenul cel mai scurt, un nou guvern care să asigure punerea în aplicare a programului de guvernare votat de Parlament, care are ca principale obiective creşterea economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi românii”, se mai arată în comunicat.

PSD Constanţa a condamnat "preluarea ilegitimă a guvernării" de către Grindeanu şi Ponta

Organizaţia Judeţeană Constanţa a PSD a anunţat, sâmbătă, că "rămâne consecventă îndeplinirii programului de guvernare votat în decembrie anul trecut de milioane de cetăţeni", şi a condamnat "preluarea ilegitimă a guvernării" de către Sorin Grindeanu şi Victor Ponta.

"Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului. PSD condamnă categoric tentativa ilegitimă a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român", a precizat, într-un comunicat de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe.

Conducerea PSD Constanţa apreciază că acţiunile din ultima perioadă ale celor doi foşti membri PSD demonstrează că a existat un plan premeditat de subminare a activităţii guvernamentale, prin constituirea unui guvern fantomă, în scopul preluării personale a puterii.

"În toate aceste acţiuni ilegitime, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice. Forurile statutare de conducere ale partidului nu i-au mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegitime, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor", susţine Felix Stroe, care a mai precizat că aceste demersuri "disperate dovedesc tuturor justeţea deciziei luată de PSD, prin forurile sale statutare de conducere".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...

Românii, tot mai nemulțumiți de viață: Criza politică urcă pe lista principalelor temeri

Războiul din apropierea României rămâne o sursă majoră de îngrijorare pentru 24% dintre respondenți Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES)...
Ultima oră
Pe aceeași temă