14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechPasajele Aradului au ajuns motiv de scandal politic

Pasajele Aradului au ajuns motiv de scandal politic

Pasajele de pe centura Aradului ar fi trebuit să fie finalizate de mult. Doar că, Guvernul MRU a tăiat finanțarea, iar Guvernul Ponta a reluat-o după mai bine de un an. Există bani, s-a discutat cu constructorul și acesta ar fi trebuit să-și continue lucrările. Însă, surpriză: deși în termen de 10 zile de la emiterea ordinului de reluare a lucrărilor, antreprenorul ar fi trebuit să înceapă lucrările, au trecut trei săptămâni și nu s-a întâmplat nimic. Au fost amplasate panouri, iar scandalul s-a mutat în sfera politicului.

Falcă îi trimite un cadou ministrului Șova

În cursul săptămânii trecute, Primăria Aradului a instalat pe DN7 lângă șantierele abandonate ale pasajelor, panouri cu următorul text: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea”. Primarul Gheor­ghe Falcă consideră că ministrul Transporturilor, Dan Șova, dezinformează și a lansat un atac mediatic la adresa acestuia. 

„Ministrul Șova insistă să convingă Aradul și întreaga țară că pe pasajele de pe șoseaua de centură a Aradului se lucrează și că primarul Falcă dezinformează. E încă o mostră de minciună marca PSD, e o sfidare la adresa arădenilor și a tuturor celor care circulă pe DN7 spre sau dinspre Europa. Arădenii și alte mii de șoferi care trec zilnic pe acest drum național nu văd nici urmă de constructori la șantierele abandonate, ci doar maci roșii și alte frumoase flori de câmp. Le-am fotografiat să i le trimitem și ministrului”,  a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului explică de ce a montat panourile explicative pe DN 7. „Lanțul de minciuni al PSD nu se mai oprește. Unde se lucrează? Cine dezinformează? Sunt bani pierduți de stat din cauza degradării acestor șantiere, sunt banii pierduți de transportatori și de ceilalți agenți economici prin timpul irosit în blocaje pe acest drum național. Aradul are toate motivele să fie nemulțumit și să arate vinovații, de aceea am instalat aceste panouri informative”, a declarat Gheorghe Falcă.

CNADR acuză Primăria Aradului de dezinformare

CNADR acuză Primăria municipiului Arad pentru că, aceasta continuă să-i informeze pe participanții la trafic pe centura Aradului că Guvernul Ponta a tăiat finanțarea pentru pasajele peste calea ferată. Situația este însă complet alta: finanțarea a fost tăiată de către Guvernul MRU și acum, în bugetul CNADR, au fost cuprinse sume importante pentru continuarea lucrărilor la pasaje. ”Compania Națională de Autos­trăzi și Drumuri Naționale din România a comunicat antreprenorilor pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-Curtici – DJ709B» și «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire peste liniile CF Arad-București» sumele alocate pentru anul 2014 (13.093.258,71 lei pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-Curtici -DJ709B», respectiv 25.442.090,28 lei pentru «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire peste liniile CF Arad-București»), astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în condiții optime până la sfârșitul anului.“ Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara, a emis, în data de 28.04, ordinul de reluare a lucrărilor. Constructorii au stabilit graficele de execuție și ar fi trebuit să înceapă lucrările.

BEC s-a pronunțat pentru panouri

PSD Arad afirmă că ar exista presiuni politice asupra constructorului să nu reînceapă lucrările până la finalul lunii, pentru a demonstra că actualul Guvern nu face nimic pentru Arad. PSD a reclamat la Biroul Electoral Județean Arad și apoi la Biroul Electoral Central că textul de pe respectivele panouri ar fi unul de propagandă electorală mascată. În ședința din data de 20 mai, BEC a dat o „Decizie de respingere a contestației formulate de Organizația Județeană Arad a Partidului Social Democrat împotriva Deciziei nr. 3/18.05.2014 emisă de Biroul Electoral Județean nr. 2 Arad”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă