Opoziția amenință PSD cu sesizare la CCR: Vor sesiune extraordinară, atunci să își cheme oamenii la treabă. Pesediștii stau în vacanță, în frunte cu domnul Dragnea

de Mihai Diac , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 14:22, 08 august 2017
Opoziția amenință PSD cu sesizare la CCR: Vor sesiune extraordinară, atunci să își cheme oamenii la treabă. Pesediștii stau în vacanță, în frunte cu domnul Dragnea

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat marți că nu sunt îndeplinite condițiile legale și constituționale pentru ca sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților să fie convocată, informează Agerpres.

"Pentru ca o sesiune extraordinară să fie convocată este nevoie de solicitarea președintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorința domnului Dragnea. Domnul Dragnea a afirmat și a transmis prin SMS că își dorește o sesiune extraordinară. Poate că își dorește la Teleorman, dar nu poate să își dorească în Parlamentul României decât în baza Constituției. Așadar, PNL a afirmat astăzi foarte limpede că nu poate să fie părtaș la un simulacru de sesiune extraordinară a Parlamentului României. Am solicitat lucrul acesta și am adresat rugămintea de a fi de acord cu noi și ceilalți colegi din Opoziție", a anunțat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că membrii Biroului permanent din Opoziție au fost prezenți și și-au exprimat astfel disponibilitatea ca în Parlament "să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară".

"În același timp, nu facem treaba Puterii. Trebuie să înțeleagă domnii de la PSD și de la ALDE foarte limpede că nu pot să se prevaleze de majoritatea parlamentară când le convine și când nu le convine să spună că Opoziția este de vină. Vor sesiune extraordinară, atunci să își cheme oamenii la treabă. Mai există, de asemenea, o mențiune făcută în ședința de Birou permanent și anume că la ora 15,00 oricum cei din PSD vor convoca sesiune extraordinară. Total neconstituțional. Total în afara regulamentului. Sesiunea extraordinară nu îndeplinește condițiile pentru desfășurare ca atare, ținând cont că după emiterea unei ordonanțe de urgență Parlamentul trebuie convocat în maximum cinci zile. OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul, de modificare a legii educației naționale, nu poate intra în vigoare pentru că PSD nu s-a strâns la treabă. Vom sesiza Curtea Constituțională cu acest derapaj", a arătat ea.

La rândul lui, Eugen Tomac, liderul grupului parlamentar al PMP, a declarat că deputații lui nu vor participa la ședința de plen convocată marți, la ora 15,00.

"Ieri după-amiază am fost convocați de către domnul Dragnea pentru o sesiune extraordinară. Constatăm, însă, un lucru ieșit din comun și grav, pentru că singurul PSD-ist care s-a prezentat astăzi la muncă este domnul Iordache — omul bun la toate — și ceilalți lideri din conducerea Camerei Deputaților membri PSD stau bine mersi în vacanță. În schimb, aici, mascarada continuă, motiv pentru care având în vedere că nu a existat cvorum în cadrul Biroului permanent, Puterea nu a reușit să-și asigure acest lucru, pentru că PSD-iștii stau bine mersi în vacanță în frunte cu domnul Dragnea, nu vom participa nici de la ora 15,00 la mascarada numită sesiune parlamentară. Este o lipsă totală de respect față de cetățenii care i-au votat pe acești PSD-iști și o lipsă totală de respect față de această instituție, motiv pentru care suntem profund indignați de acest comportament iresponsabil pe care îl manifestă PSD care conduce Parlamentul în momentul de față", a spus Tomac, la Palatul Parlamentului.

La rândul său, deputatul PMP Valeriu Steriu, chestor în Biroul permanent, a precizat că parlamentarii partidului erau pregătiți pentru sesiunea extraordinară convocată la ora 15,00.

"Aproape toți colegii au fost convocați. O să-i anunțăm în continuare că nu se va mai ține o ședință la ora 15,00, nu are cum să se țină fără un Birou permanent desfășurat legal la ora 11,00, așa cum fusese înștiințat", a informat Steriu.


Citește și: Plafonarea pensiilor speciale și a indemnizației pentru creșterea copilului trebuie discutate în ședința extraordinară a Parlamentului. Biroul permanent al Camerei nu s-a întrunit din lipsă de cvorum


La rândul lui, deputatul USR Cristian Ghinea consideră că, din moment ce Biroul Permanent nu a avut cvorum, sesiunea extraordinară a Parlamentului nu este convocată.

"Opoziția am decis să nu facem act de prezență. Drept urmare Biroul Permanent nu a avut cvorum. Drept urmare sesiunea extraordinară NU este convocată. Orice tentativa de a ocoli acest fapt simplu va fi atacata la Curtea Constitutională", a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, convocată pentru marți, nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

La ședință au fost prezenți patru membri ai Biroului permanent din totalul de 13: Florin Iordache și Georgian Pop de la PSD, Andrei Gerea de la ALDE și Seres Denes de la UDMR.

La ora 15,00, urmează să aibă loc ședința de plen a Camerei Deputaților.

Comentarii

 • USA

  08 august 2017 18:36

  Care opozitie ????Astia din opozitie partide de buzunar au interesele lor de FURT CALIFICAT

  raspunde comentariului
 • USA

  08 august 2017 18:36

  Care opozitie ????Astia din opozitie partide de buzunar au interesele lor de FURT CALIFICAT

  raspunde comentariului
 • Doru

  08 august 2017 17:00

  Daca dna Turcan, acest monstru sacru al politicii noastre se implica in aceasta sesizare , treaba e ca si rezolvata.De altfel raspunsul de la CCR, pot sa-l dau si eu.Daca e vacanta parlamentara, asta nu inseamna ca tara e paralizata.Daca , doamne fereste incepe un razboi in vacanta parlamentara...ce facem Raluca, Ludowic et.co ?

  raspunde comentariului
 • Ion

  08 august 2017 13:48

  vorbiti a va afla in treaba doamna...conteaza scopul nu locul.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design