23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechNicușor Dan: Redefinirea familiei în Constituție ca uniunea dintre o femeie și...

Nicușor Dan: Redefinirea familiei în Constituție ca uniunea dintre o femeie și un bărbat nu reprezintă o restrângere de drepturi

Fondatorul USR Nicușor Dan a declarat, într-un interviu acordat Adevărul Live, că definirea ideologică a formațiunii nu este o urgență. El a dat exemplul lui Emmanuel Macron, care a câștigat alegerile din franța cu „La Republique En Marche”, „fără să facă o distincție stânga – dreapta”.

„Nu sunt deloc convins, ba dimpotrivă, ca USR să se ducă într-o mică zonă a progresismului care se ocupă în special cu drepturile minorităților sociale cred că e o îngustare a bazinului. Eu cred că dacă se duce în zona asta, își anulează șansele de a avea primari cam peste tot în România, cu excepția a două-trei orașe foarte mare”, a spus Nicușor Dan, argumentând că publicul care susține poziționarea împotriva modificării Constituției pe tema familiei tradiționale este cam de „20% la nivel națioonal” și de „10%, în mai multe zone din România”.

Nicușor Dan a dat exemplul lui Remus Cernea, care „a făcut 6.000 de voturi l ultimele alegeri”, explicând că „este o temă care nu îți aduce voturi, dar te penalizează”.


Citește și:  A început bătălia pentru șefia USR: Cristian Ghinea plus Cioloș vs. Clotilde Armand. Ce strategie va adopta Nicușor Dan

Cristian Ghinea și Clotilde Armand pregătesc terenul pentru a prelua conducerea USR. Însă, Nicușor Dan ar putea să revină în partid și să revendice, din nou, fotoliul de lider.


„Dezbaterea trebuie lăsată în societate și nu adusă în spațiul politic”, a mai spus Niculor Dan, subliniind că un partid care „amplifică” tema și „nu face bine României”.

Fondatorul USR a mai precizat că nu va reveni în partid, dacă va câștiga tabăra adversă, întrucât „e neonest să faci altceva decât ai spus în campanie”: „E o chestiune de principiu, care nu se negociază. Ce spui, aia faci. Nu mă voi reînscrie în USR”, a spus Nicușor Dan, exprimându-și speranța unui rezultat „echilibrat”.



 

 

„Definirea familiei în Constituție ca uniunea dintre o femeie și un bărbat nu reprezintă o restrângere de drepturi”.

În același interviu, Nicușor Dan a afirmat că „în niciun caz” redefinirea căsătoriei în Constituție nu reprezintă o restrângere a unor drepturi.

„Un stat încalcă drepturi dacă nu recunoaște un contract ciivil pentru cupluri de același sex, dar nu încalcă drepturile omului dacă nu recunoaște căsătora cuplurilor de același sex”, în condițiile în care „noțiunea de căsătorie e adânc înrădăcinată în societate, o valoare culturală pe care societatea trebuie să și-o regleze ea”.

El a continuat precizând că „ambele puncte de vedere sunt legitime”.


Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă