4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechMoțiunea PNL - Tudose s-a apărat singur, pentru că liderii ALDE și...

Moțiunea PNL – Tudose s-a apărat singur, pentru că liderii ALDE și PSD s-au dus la altă întâlnire

Opoziţia solicită retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură. Liberalii organizează simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că 2017 a fost primul an din mulţi ultimi ani când elevii au primit manualele şcolare la timp, la începutul şcolii, el spunând că aceştia nu au mai învăţat după fiţiuci, ca în anii precedenţi.

”Aţi vorbit despre haosul din Educaţie. Vă reamintesc că acesta e primul an din mulţi ultimi ani când manualele şcolare au fost la timp, la începutul şcolii. Nu au mai învăţat după fiţuici, ca pe vremea dumneavoastră. În al doilea rând, am finalizat construcţia a 46 de grădiniţe, 24 de şcoli… Ăla de clasa a cincea, pentru dumneavoastră, vi-l dăm personal. Dacă acolo sunteţi, e în regulă”, a spus Mihai Tudose, deranjat de râsetele parlamentarilor din Opoziţie.

El a mai spus că în actuala guvernare s-au făcut progrese ”semnificative” în ceea ce priveşte învăţământul dual, prin finalizarea a 100 de clase.

Totodată, premierul a prezentat şi măsuri luate pentru sprijinirea studenţilor, printre care transport gratuit pentru studenţi pe calea ferată şi majorarea de 2,5 ori a fondului de burse.

"Tot în moţiunea dvs am citit ceva foarte grav, anume că Educaţia ar fi în declin şi că elevii nu ar avea manuale. În lumea dvs nu erau manuale. Diferenţa anul acesta faţă de anul trecut: anul trecut s-au cheltuit pe manuale şi pe acele suplimente 700 de miliaone de lei. Anul acesta s-au asigurat toate manualele cu 40 de milioane de lei. Poate mai puneţi nişte întrebări despre unde şi cine a cheltuit banii respectivi"

La ora la care discuțiile pe marginea moțiunii erau în toi, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu participă la o dezbatere organizată de pensionarii social-democraţi, chiar în timpul şedinţei de plen unde se discută şi votează moţiunea de cenzură.

Aleşii PSD au părăsit joi sala de plen, în timp ce parlamentarii ALDE se află în sală.

Potrivit unor informaţii, în sala de plen au rămas 70 de parlamentari PSD şi ALDE pentru a asigura cvorumul de şedinţă necesar desfăşurării plenului în care se va vota moţiunea de cenzură. Dacă toţi aleşii puterii ar fi părăsit sala de plen, şedinţa ar fi fost suspendată din lipsă de cvorum.

Potrivit unor informaţii obţinute de la aleşii PSD, cei rămaşi vor spune "Prezent. Nu votez", în momentul în care se va supune votului moţiunea.

Mai mulţi aleşi PSD au părăsit joi sala de plen, înainte de a începe dezbaterile. UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă