23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLia Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea i-au luat apărarea lui Vâlcov, după...

Lia Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea i-au luat apărarea lui Vâlcov, după ce a fost criticat de premier

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a luat apărarea lui Darius Vâlcov, joi seara, într-o emisiune pe postul Antena 3, după ce a fost criticat de premierul Sorin Grindeanu.

„Valcov e creier”, a spus Vasilescu, precizând că el a construit Codul Fiscal, pe perioada guvernării lui Ponta.

 Și șeful PSD, Liviu Dragnea, i-a luat apărarea, astfel că la finalul ședinței de joi a Comitetului Executiv Național a afirmat că i se pare „profund incorect” modul în care s-a raportat premierul Sorin Grindeanu la Darius Vâlcov.


Citește și:  O afacere de partid tranșată de doi inculpați. Dragnea și Vâlcov au măsluit nerealizările lui Grindeanu

Motivul oficial al demersului PSD de a-l debarca pe Sorin Grindeanu este legat de raportul de evaluare, din care reiese că Executivul ar avea 236 de restanțe. Unele dintre acestea sunt controversate – cum ar fi restanțele în relația cu Rusia –, altele aveau ca termen anul 2018, iar unele măsuri au fost anulate de Dragnea personal.


 

 

„Mi se pare profund incorect modul în care s-a raportat la domnul Darius Vâlcov. Nici eu, nici colegii nu uităm modul cum a vorbit cu domnul Darius Vâlcov atât în timpul campaniei electorale, dar şi după ce a fost propus ca prim-ministru şi după ce s-a instalat în funcţia de prim-ministru. Vorbea destul de des cu domnul Darius Vâlcov, care înţeleg că atunci nu mai era un fost pedelist şi îl aprecia în faţa tuturor pe acest om care a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai echipei care a redactat programul guvernare, dacă nu cel mai important”, a spus Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri noaptea, la Palatul Victoria, că în evaluarea privind Guvernul şi măsurile din programul de guvernare s-a trecut la nerealizări dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă, afirmând că România este în Uniunea Europenă şi trebuie să respecte sancţiunile pe care blocul comunitar le-a impus Rusiei.

„Poate domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de asta trebuie să plec, probabil”, a spus prim-ministrul arătând că nu a aflat până în prezent cine a făcut parte din comisia de evaluare, în afară de Darius Vâlcov „care nu mai e membru PSD”.


Citește și:  VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete.


 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă