20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechLia Olguța Vasilescu: Nu se va ajunge la un al doilea vot...

Lia Olguța Vasilescu: Nu se va ajunge la un al doilea vot pentru funcția de premier

Ministrul demisionar al Muncii și vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, susține că președintele Klaus Iohannis va accepta prima variantă de premier propusă de președintele Klaus Iohannis.

Prezentă la o emisiune de pe postul Antena 3, Lia Olguța Vasilescu a fost întrebată dacă există posibilitatea de a ajunge la alegeri anticiapte, în cazul în care președintele Iohannis nu va numi un premier propus de PSD-ALDE.

„Să știți că sunt un milion de tertipuri parlamentare cât să nu ajungem la vot și a doua oară. (…) Pur și simplu, Biroul Permanent nu trece pe ordinea de zi. Biroul Permanent este majoritate pe actuala coaliție. Dar nu se va ajunge acolo, pentru că nu este cazul să se ajungă acolo", a spus Lia Olguța Vasilescu. 


Cu o zi înaintea consultărilor de la Cotroceni, social-democraţii decid, astăzi, lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de premier. Nominalizarea urmează să fie votată mâine în Comitetul Executiv. Ambele nume propuse în iarnă – Sevil Shaideh şi Sorin Grindeanu – au fost selectate fără ca Liviu Dragnea să consulte partidul.

Președintele Klaus Iohannis i-a anunțat, joi, printr-o scrisoare, pe liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, că, luni, sunt invitați la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit presidency.ro. 



Luni, 26 iunie 2017: 

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 16:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 17:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

• Ora 18:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 18:30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.


Citește și: Klaus Iohannis poate să ne scape de PSD. Curaj, domnule preşedinte! | OPINIE

O guvernare care să adune PNL, PMP, UDMR şi USR ar fi fragilă, dificil de coagulat şi de menţinut, dar cu siguranţă mai bună decât un nou Executiv umplut cu slugile lui Dragnea, foarte probabil mai obediente şi mai agresive decât cele din cabinetul Grindeanu. Nimic nu este mai rău decât această perspectivă!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, principalele elemente din portretul – robot al candidatului la funcția de premier.

„Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă poate convinge că poate conduce un Guvern și care să aibă o majoritate parlamentară. Voi avea discuții luni cu toate partidele, bănuiesc că până la ora asta ați văzut deja programul consultărilor cu partidele, după care o să fac o evaluare proprie și o să mă întâlnesc și cu dumneavoastră și să voi anunța. Vreau să cunosc toate opiniile, după care voi trece la desemnarea unui premier”, a precizat președintele Klaus Iohannis. 

 Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă".

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă