21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăTechGeoană, despre Congresul PSD: E o farsă. Liviu Dragnea un om care...

Geoană, despre Congresul PSD: E o farsă. Liviu Dragnea un om care ştie să păcălească

Mircea Geoană, preşedintele PSRO, este de părere că viitorul Congres al PSD din 11 octombrie  este „o farsă”, iar despre Dragnea susține că este „un om care ştie să păcălească„, iar alegerea lui la conducerea partidului înseamnă „o condamnare la irelevanţă a PSD„, informează Mediafax.

De ce insistă Dragnea să candideze este problema lui, de ce acceptă PSD este întrebarea pe care trebuie să o punem. Este o condamnare la irelevanţă a PSD. Dragnea a reactivat pe toţi cei din partid cu probleme de justiţie, cu dosare penale. E o inadaptare la aşteptările opiniei publice româneşti. Şi, atunci când susţii o astfel de propunere, există un sentiment de sinucidere colectivă, oamenii încearcă să se protejeze că poate nu ajunge justiţia la ei. Mi se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este că nu există nicio voce care să spună că direcţia este greşită, că nu poţi să mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate în România, în Europa„, a spus Geoană.

Potrivit acestuia, Dragnea este „un împrumut de la PD, este un tip abil, care ştie să păcălească, vorbeşte linguşitor, dar nu este un om pe care să te poţi baza, e un nivel de incompetenţă peste care nu poţi să treci„.

Întrebat dacă există riscul ruperii PSD după Congres, liderul PSRO a spus că atunci când va fi, după Congres, după pierderea guvernării, nu ştiu când, dar este prea mult, nu a fost niciodată o situaţie atât de dramatică ca acum, cu lideri din teritoriu care au probleme, nu au o garnitură. Declinul a început în 2010, la congresul în care Sebastian Ghiţă a instalat camere în secţiile de vot şi Liviu Dragnea a trântit meciul şi organiza congresul în favoarea lui Ponta, când Ponta avea soluţia de rezervă ca secretar general la UNPR, dacă ar fi pierdut. De atunci a început marea trădare„.

Geonă mai susține că între Victor Ponta şi Liviu Dragnea „a fost o căsătorie din interes în 2010„, în condiţiile în care Ponta avea nevoie de Dragnea „ca să trântească Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un puşti, pe care să îl manipuleze în faţă, crezând că va controla partidul şi guvernarea„.

 

Cele mai citite

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă