33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăTechEmil Boc: Nu plec din PDL. O susţin pe Elena Udrea la...

Emil Boc: Nu plec din PDL. O susţin pe Elena Udrea la prezidenţiale

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, a declarat, miercuri, că nu pleacă din Partidul Democrat Liberal şi că nu a avut nicio discuţie cu Vasile Blaga în acest sens. Boc a ţinut să precizeze că Elena Udrea este un adversar redutabil pentru Victor Ponta şi că România este pregătită să aibă o femeie în funcţia de preşedinte, informează Mediafax.

Întrebat de ce şi-a schimbat opţiunea iniţială, care privea susţinerea lui Klaus Iohannis, Boc a răspuns că la acea vreme nu erau anunţaţi toţi candidaţii la Preşedinţie.

"Elena Udrea a fost membru în Guvernul pe care l-am condus, o cunosc cel mai bine dintre toţi candidaţii, ştiu că are experienţă administrativă, proiectele pe care le-a realizat stau mărturie în acest sens, e un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta şi această campanie electorală are nevoie de un astfel de adversar redutabil la adresa lui Ponta. Ea poate fi unul dintre aceştia", a subliniat Emil Boc. El consideră că România este pregătită pentru un preşedinte femeie.

De asemenea, întrebat dacă se gândeşte să o sprijine sub o formă sau alta pe Elena Udrea în campania electorală, Emil Boc a spus că aceste aspecte urmează să fie discutate. "Încă nu a început campania electorală. Nu am avut încă o discuţie", a mai spus Emil Boc.

 Întrebat dacă Vasile Blaga i-a cerut şi personal, nu doar în presă, să plece din PDL, Boc a spus nu a avut nicio discuţie cu preşedintele formaţiunii.

"Adversarul meu este USL, în forma rămasă, PSD, evident, nu în partea dreaptă sunt adversarii mei", a mai spus Emil Boc.

Întrebat, mai departe, de ce crede că Vasile Blaga nu îi cere demisia şi Monicăi Macovei, care este membru PDL şi candidează independent la Preşedinţie, Boc a spus că nu este în măsură să răspundă în locul altcuiva.

 

 

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă