21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăTechDragnea explică în ce măsură moțiunea de cenzură a PNL poate genera...

Dragnea explică în ce măsură moțiunea de cenzură a PNL poate genera schimbarea lui Ponta

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri,  o eventuală schimbare a lui Ponta din funcția de premier nu poate fi generată de moțiunea de cenzură a opoziției, informează Mediafax.

Mai mult, Dragnea a afirmat că nu este o noutate faptul că PNL vrea să depună o moțiune de cenzură și că, în opinia sa, moțiunea nu ar avea șanse să treacă de Parlament.

Citește și: Reacția DNA la afirmațiile lui Ponta: cere CSM să analizeze dacă declarația premierului a afectat independența Justiției

”E dreptul lor constituțional. (…) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta în partid. Dar nu cred că ne putem permite să intrăm într-o aventură politică. Cred că și colegii din coaliție susțin în continuare lucrul ăsta”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus că partidul nu caută un premier, ”pentru că PSD are un prim-ministru care se numește Victor Ponta”.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat că PSD este un partid ”cu resurse foarte multe, deci nu poate fi pus niciodată într-o situație fără ieșire”.

Mai mult, președintele interimar al PSD a spus că îl sprijină în continuare pe Victor Ponta la guvernare, în pofida faptului că a fost trimis în judecată pentru corupție, în dosarul Turceni Rovinari.

Citește și: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

„E o situaţie foarte grea pentru că sunt consecinţe foarte importante şi pentru partid, şi pentru stabilitatea guvernamentală, şi pentru ţară. Nu discutăm, deci, de susţinerea sau nu a unui primar de comună. Eu, personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta”, le-a declarat Liviu Dragnea jurnaliştilor înaintea deschiderii conferinţei PSD Prahova.

 

 

Cele mai citite

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...
Ultima oră
Pe aceeași temă