4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăTechVIDEO Deputatul PNL Florin Roman a ieșit din greva foamei după trei...

VIDEO Deputatul PNL Florin Roman a ieșit din greva foamei după trei ore. De ce s-a răzgândit atât de repede

UPDATE 19.30: Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că va suspenda greva foamei, în urma unei discuţii avute cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi cu preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, Roman invocând faptul că PSD a reacţionat la chestiunile invocate ca sursă a protestului, potrivit Mediafax.

”În urma discuţiei cu dl. Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban (…) voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit să oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în Legea administraţiei publice, în 2017 când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, a anunţat, pe Facebook, Florin Roman.

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a anunțat, luni, că își va materializa internția de a intra în greva foamei, drept formă de protest față de atitudinea autorităților române de a nu pregăti corespunzător Centenarul Unirii.

„Să ne întoarcem puțin în istorie și să ne amintim că în urmă cu 100 de ani foarte mulți români mureau la Mărăști, Mărășești și Oituz, câtă frunză și iarbă, și deschideau drumul spre ceea ce noi, ca români, ne-am dorit întotdeauna — România Mare. Atunci, un guvern aflat la putere, responsabil, a avut inteligența să adune provinciile românești să se nască România Mare și practic să avem noi teritorii. Astăzi, din păcate, ne confruntăm cu o guvernare care riscă să arunce în derizoriu tot ceea au făcut acei guvernanți responsabili în urmă cu 100 de ani. Motivul pentru care intru în greva foamei este că am solicitat sprijin din partea statului pentru finanțarea monumentului Unirii, care nu este o piatră, așa cum îl cataloghează unii și alții, este un monument dedicat românilor care au murit pe front pentru ca noi să trăim astăzi într-un stat național modern. La ora în care a trebuit să intru în această formă de protest extremă, după nouă luni de zile de dialog surd cu reprezentanții Puterii, nu avem nici buget pentru Centenar, nu avem nici calendar de evenimente, nu avem nici viziune. Deși sunt vicepreședinte al Comisiei Centenar și am cerut în nenumărate rânduri, ministrul Culturii refuză să ne pună al dispoziție aceste proiecte", a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că va sta zilnic pe culoarul de la P1, pentru că acolo este locul său de muncă și va dormi la grupul PNL. „Am cărți de citit, mi-am luat cărți, îmi trimit oamenii din țară cărți, citesc, o sa am și de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta. Mă voi spăla la baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineață când sper să nu fie foarte multă lume și să pot să-mi fac și eu igiena personală", a menționat el, adăugând că nu știe cât va rezista în greva foamei.

 

Citește și: Un deputat PNL vrea să pună un cort cu saltea la ușa lui Dragnea. Ce răspunde liderul PSD

Deputatul PNL Florin Roman a transmis, marţi, o scrisoare Biroului Permanent al Camerei în care informează că începând cu data de 18 septembrie, ora 9.00, va intra în greva foamei în Parlament, întrucât acest for legislativ nu a aprobat proiectul privind construcţia monumentului Marii Uniri la Alba Iulia.


„Vreau să le explic românilor ca să înțeleagă foarte clar că vorbesc despre o cauză în care chiar cred. Nu avem niciun fel de idee despre ceea ce înseamnă Centenar, în schimb înainte de a intra în anul Centenar dinamităm România, venim în Parlament cu un proiect de modificare a legii administrației publice locale în care (…) nu facilităm Centenarul, dar legalizăm limba oficială maghiară, steagurile secuiești, inscripțiile bilingve cu un an înainte de Centenar. Cine își dorește să arunce România în aer? Cine își dorește să irite populația care trăiește bine-mersi (…) nu este niciun fel de problemă între maghiari și români la ora actuală, dar va fi o problemă dacă ei vor merge cu acest proiect înainte. Nu este normal să dai privilegii liderilor UDMR în prag de Centenar doar pentru că vrei să te agăți de putere la nesfârșit, să ai susținere parlamentară și pentru asta să fii în stare să vinzi bucăți întregi din România", a arătat deputatul liberal.

 
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă