3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăTechCum se laudă Victor Ponta cu rezultatele DNA

Cum se laudă Victor Ponta cu rezultatele DNA

La început de an, social-democrații au inventariat 12 „realizări“ ale guvernării Ponta, care au „readus normalitatea“ în România. La loc de cinste este trecută „spargerea unor cercuri mafiote“ din energie, sănătate și domeniul retrocedărilor. Evident, premierul și oamenii săi au omis să spună care este meritul Guvernului în rezultatele procurorilor.

Sub titlul „Cum a readus guvernarea Ponta normalitatea în România“, social-democrații încearcă să demonstreze, pe site-ul propriu (psd.ro), nu doar că cele trei Cabinete Ponta au fost performante, dar și că partidul îi respectă pe alegători și se descotorosește de membrii „care generează probleme și care sfidează cetățeanul“.

Așa cum ne-a obișnuit, din păcate, premierul Ponta, și această infografie destinată să ridice în slăvi reușitele echipelor pe care el le-a condus conține o serie de afirmații false sau nejustificate.

„Spargerea unor mari cercuri mafiote“

La acest punct, social-democrații susțin că, din mai 2012 încoace, de când s-a instalat Victor Ponta la Palatul Victoria, Guvernul ar fi avut un rol în destructurarea unor grupări infracționale. Victime au fost, potrivit infografiei, „băieții deștepți din energie“, „samsarii din imobiliare“ și cei care se ocupau cu rețete false de medicamente. Nici un cuvânt însă despre faptul că toate aceste rezultate se datorează, de fapt, DNA. Cum nici un cuvânt nu apare în mesajul PSD despre colegii de partid implicați în „mafiile“ la care fac referire (să îi amintim doar pe Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri).

În aceleași rânduri dedicate „cercurilor mafiote“, social-democrații mai strecoară un neadevăr: „S-a spart Mafia Energiei, Hidroelectrica adusă pe profit, prețuri mai mici pentru consumatori“. Reamintim că cea mai recentă scumpire s-a produs la 1 ianuarie 2015.

Femei, tineri și tehnocrați în Guvern

Două dintre „realizările“ inventariate de pesediști se referă la componența celor trei Cabinete Ponta, arătându-se că au fost promovate 11 femei, „mulți tineri și tehnocrați“. În privința femeilor, trebuie spus că, în prezent, din 22 de membri ai Guvernului doar trei sunt femei. Cât privește tinerii și tehnocrații, sunt enumerați ca dovadă mulți dintre miniștrii remaniați recent: Ioana Petrescu, Florin Jianu, Răzvan Nicolescu, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu și Răzvan Cotovelea.

Consensul politic

O altă „realizare“ a Guvernelor Ponta s-ar referi, potrivit PSD, la „consens politic pe teme importante“, fiind enumerate aici Constituția, noua lege a redevențelor, regionalizarea și legea electorală. Prima s-a împiedicat la Curtea Constituțională, a doua va ajunge în Parlament abia luna viitoare, a treia a fost găsită neconstituțională, iar a patra nici măcar nu a fost creionată (comisia parlamentară de specialitate a avut o primă întâlnire de-abia în decembrie 2014).

Dreptul la protest

Social-demo­crații susțin și că ar fi respectat dreptul la protest și că „niciodată nu au existat incidente la protestele organizate din mai 2012 și până în prezent (Jandarmeria a redevenit instituție care îi protejează pe cetățeni, nu îi abuzează)“. Protestele de la Pungești sau mitingurile anti-Ponta din Brașov, București, Timișoara și alte orașe au fost, bineînțeles, uitate.

Demiterea oamenilor „cu probleme“

O altă „realizare“ se referă la „demiterea oamenilor care generează probleme și care sfidează cetățeanul“, cu adăugirea „atât din Guvern, cât și din PSD“. Ca exemple sunt enumerate numele lui Petru Lificiu, Dan Mihalache și Dan Șova. Și aici se impun câteva precizări. Primul a demisionat din PSD în 2005, al doilea în 2009. Al treilea, Șova, a fost exclus din PSD după turul doi al prezidențialelor din cauza declarațiilor făcute împotriva lui Liviu Dragnea, și nu pentru că ar fi sfidat cetățenii (să ne amintim că, după afirmațiile prin care nega practic Holocaustul, social-democratul a fost păstrat în PSD și a primit portofoliul Marilor Proiecte).  

Cele mai citite

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...

YouTube, blocat de facto în Rusia: Traficul platformei s-a prăbușit cu 80%

Experții în securitate cibernetică consideră că această strategie reprezintă o formă treptată de cenzură Autoritățile ruse au început o blocare de facto a platformei YouTube,...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă