Codrin Ștefănescu: Nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase ne luptam cu regimul Băsescu, Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, Ponta m-a anunțat printr-un SMS că va da explicații pentru toate aceste probleme

de Gabriel Mihai , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:12, 20 martie 2017
Codrin Ștefănescu: Nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase ne luptam cu regimul Băsescu, Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, Ponta m-a anunțat printr-un SMS că va da explicații pentru toate aceste probleme

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu,  a declarat, într-un interviu pentru publicația locală  Bună ziua Iași, că nu știa că, atunci când el și Adrian Năstase ”luptau cu regimul Băsescu”, Victor Ponta ”se întâlnea în vie” cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Codrin Ștefănescu a mai spus că este sigur că disputa dintre Victor Ponta și conducerea PSD se va stinge și că îl așteaptă pe fostul premier să se alăture partidului.

“Sunt convins că disputa dintre Victor Ponta, colegul nostru, și restul partidului se va stinge. Ni acum nu am înțeles care a fost sensul supărării domnului Ponta. Am făcut public un apel la dumnealui, că-l așteptăm să lucreze alături de noi. Expertiza lui ne va ajuta. Eu personal, dar și alți membri din conducerea partidului i-am propus să vină în comisia de monitorizare a programului de guvernare. Avem nevoie de el în această comisie pentru că a fost premierul României și a condus un guvern extrem de performant, cu rezultate foarte bune... La toate acest invitații ale noastre, colegul nostru Victor Ponta a răspuns că poate vine cu o săpăligă să sape în fața sediului PSD. E o ironie bună, dar nu de asta avem nevoie acum. Noi știm ce nu vrea Victor Ponta, dar nu știm și ce vrea Victor Ponta”, a spus Codrin Ștefănescu.

Politicianul a mai spus și că, atunci când el și Adrian Năstase “se luptau cu regimul Băsescu, Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi.”

“Nu trebuie uitat faptul că PSD a fost ținta atacurilor mârșave din partea sistemului Băsisto-securist și de aceea am decis să abrogăm acea prevedere, nu am făcut-o pentru un lider sau altul. Nu am fost consultați, de aceste protocoale, nu ne-a anunțat nimeni. El spune acum că nu știa de ele. Abia acum, la presiunea presei, descoperim filmul unor încălcări flagrante ale drepturilor fundamentale cetățenești. Noi știam de aceste protocoale pe surse, dar nu există divezi. Pe vremea în care colegul nostru Victor Ponta a condus Guvernul a existat și cea mai lamentabilă comisie de supraveghere a activității Serviciului Român de Informații, existentă vreodată într-un stat european. A fost bășcălia, bătaia de joc a sistemului. E bine că se află acum aceste lucruri, că apar dovezi despre aceste abuzuri. Este bine că Sebastian Ghiță, prietenul lui Victor Ponta, a dezvluit o parte din mizeria ce se ascunde în spatele activității acestor structuri. De aici încolo încep anchetele. Totuși, nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase eram pe holurile tribunalelor și ne luptam cu regimul Băsescu, că prietenul și colegul nostru Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, Victor Ponta m-a anunțat printr-un SMS, când eram la o emisiune TV, că va da explicații pentru toate aceste probleme. Că va spune despre șantajul lui Coldea, în cel puțin două rânduri, cu autostrada și cu numirea Laurei Codruța Koveși. Toate aceste explicații însă le va da în fața Comisiei parlamentare de anchetă a activității SRI. Iată că în ultima vreme și fostul senator Daniel Savu și Alina Bica, și Elena Udrea și Traian Băsescu au anunțat că vor să se prezinte în fața acestei comisii pentru a lămuri unele lucruri. Este foarte important demersul lor. Comisia condusă de domnul Țuțuianu încearcă să scoată la lumină adevărul despre ce s-a întâmplat în ultimii ani în sistem. Unele lucruri le vom afla, iar pe altele probabil că nu le vom mai afla niciodată”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

În ultimele săptămâni, Victor Ponta și șeful PSD Liviu Dragnea au avut mai multe schimburi dure de replici.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta susține că Guvernul Grindeanu este un „avion care are deja patru piloți”. 

„Lângă premier, trage de manșa cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forță în capul mesei de la Palatul Victoria sau somațiile legate de buget sunt elemente evidente). Trage vizibil și președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive; pe cele negative le lasă pentru bieții miniștri). Există, din ce în ce mai vizibil, și public și a patra mână pe manșa, cea a <<Sistemului>>, care transmite prin vocea procurorului general sau al procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat, ba chiar și câte salarii se pot mari din ipoteticele și fantezistele <<prejudicii>> ( nu are rost să va spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a dezminţit afirmaţiile critice ale lui Victor Ponta la adresa Guvernului, care seamănă cu un avion condus de 4 „piloţi” care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul.

„Mie mi-a plăcut expresia cu avioanele, nu prea am ce să comentez aici. Poate dacă ar fi şi un copilot, poate ar fi mai puţină supărare. Vorbind serios, nu se întâmplă aşa (în Guvern, n.r.). Nu este foarte simplu, este pentru prima dată la noi în partid când cel care e preşedintele partidului nu e şi premier. Dar asta nu înseamnă că de la instalarea Guvernului şi până acum - şi o să şi continuăm - o să construim un sistem de colaborare între partid şi Guvern”, a spus Dragnea.

Dragnea a spus că în cazul lui Ponta nu se pune problema sancţionării, aşa cum a fost cazul lui Mihai Chirica, întrucât Ponta nu e nici vicepreşedinte la partid, nici preşedinte la organizaţia PSD Iaşi.

Comentarii

 • victory hope

  21 martie 2017 12:16

  Simplu.Amintirea numelui Nastase A. imi provoaca greata ca si tuturor romanilor de treaba.A. Nastase nu are ce cauta in arena politica a Romaniei moderne. Este un mamut care s-a hranit din singe de roman alaturi de toti ceilalti mamuti care o duceau bine in "gasca lor vesela" atunci cind noi ceilati ne tineam de nas si intram magazinele din Rossesty , Leonida, sau altele ...ca sa cumparam ceva tacimuri de fapt , mirositoare si expirate. Ait uitat asta? Si ei nu stiau cit de bine sa se mai distreze...si acum vor sa se bata pentru guvernare...Ce cred ca sintem noi romanii? Uitam asa de repede? Caci 30 de ani nu inseamna mult pentru suferintele adunate. O semi-politiciana"imbracata intr-o iei taraneasca, pa cre nu a cusut-o ea cum faceau romancele la tara, se tine de miini cu un zionist-levantin si sint fericiti ca impreuna au facut alegerile in Romania? Si e si primara unui oras ca Bucuresti?..Ce cauta o nulitate tradatoare ca asta in fruntea Bucurestiului....Si sint multe altele de spus. Alegeri anticipate. Schimbare parlament si scapat de mamutii cu miinile patate xde single nostruPSD=FSNMineriade!

  raspunde comentariului
 • victory hope

  21 martie 2017 12:11

  Simplu.amintirea nuelui Nastase A. imi provoaca greata ca si tuturor romanilor de treaba.A. Nastase nu are ce cauta in arena politica a Romaiei moderne. Este un mamut care s-a hranit din singe de roman alaturi de toti ceilalti mamuti care o ducrau bine in "gasca lor vesela" atunci cind noi ceilati ne tineam de nas si intram inagazinele din Rossesty sau altele ...ca sa cumparam ceva tacimuri de fapt , mirositoare si expirate. Ait uitat asta? Si ei nu stiau cit de bine sa se mai distreze...si acum vor sa se bata pentru guvernare...ce cred ca sintem noi romanii? Uitam asa de repede? Caci 30 de ani nu inseamna mult pentru suferintele adunate. O 'politiciana"oimbracata intr-o iei taraneasca, pa cre nu a cusut-o ea cum faceau romancele la tara, se tine de miini cu un zionist-levantin si sint fericiti ca impreuna au facut alegerile in Romania? Si e si primara unui oras ca Bucuresti...Ce cvauta o nulitate tradatoare ca asta in fruntea Bucurestiului....

  raspunde comentariului
 • Matale si Nastase

  20 martie 2017 17:33

  Ci-ca te luptai impreuna cu miliardarul Nastase, cu "regimul Basescu"?? Ar fi randul dumitale sa dai socoteala asupra averii, asupra provenientei ei. Ai fost toata viata un bugetar, mai bine zis, un parazit care ai trait din resursele statului. Ti s-a meritat! Acum explica!

  raspunde comentariului
 • ION

  20 martie 2017 15:00

  ACEST OM PRIMITIV , CARE INTRA IN CASELE NOASTRE ZILNIC , NEINVITAT , AUD CA ESTE PUTRED DE BOGAT . CRED CA AR FI POTRIVIT CA A N I SA CERCETEZE DACA POATE SA JUSTIFICE PROVENIENTA AVERII . MUSAFIRII NEPOFTITI ESTE BINE SA-I CUNOSTI !

  raspunde comentariului
 • goe

  20 martie 2017 14:46

  Prostanacul e convins ca toti romanii cred ca lupta impotriva lui Basescu e un act eroic. Toata lumea stie ca pesedeii erau condusi de infractori imbogatiti peste noapte si ca pe ei nu-i interesa decat propriul buzunar. Iliescu a adus hotii la putere si nu mai putem scapa de ei nici in prezent. astep sa-l vad pe Codrin la inchisoare sau cel putin cu averea confiscata.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  20 martie 2017 13:55
 • JIJI

  20 martie 2017 13:45

  POLITICA Romaniei postcomunism, reprezentata in majoritatea cazurilor de impostori, borfasi, semidocti sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 27 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice i presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaia existenta, declinul national, se poate schimba doar printr-o MICARE DE REFORMARE POLITICĂ. Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii. Numai consolidand instituiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenei de opinie i va asigura capacitate adevărului de a combate greeala si minciuna precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care românii progresisti PATRIOTI trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume capacitatea adevărului de a combate greeala si minciuna in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia1. Statuarea unui sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice2. Normalizarea vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman.3. Infiintarea de partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari i dedicate asigurării bunăstării românilor obinuii, majoritari si consolidarii clasei de mijloc4. Asigurarea unei piee libere, protejată de concentrare economică pronunată, prin existena unor legi antitrust i a unor reglementări raionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist.5. Promovarea unei prese independente nu doar fata de stat, ci i fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice.Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design