Scandal în USR. Un candidat s-a retras, acuzând nereguli în organizarea Congresului

de Romulus Georgescu , 23 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 17:06, 23 octombrie 2017

 

Vicepreşedintele USR Cristian Seidler a anunţat că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului, acuzând faptul că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări.
„Mă retrag din cursă pentru că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări. E vorba despre sisteme interne de vot diferite ce vor fi fost aplicate, iar eu pledez pentru acelaşi sistem de vot peste tot. Mă refer la sistemul de vot pentru desemnarea delegaţilor la congres”, a declarat Cristian Seidler, potrivit news.ro.
Întrebat dacă au fost avantajate anumite organizaţii sau persoane în detrimentul altora, vicepreşedintele USR a spus că e vorba de principiu. ”Înainte de toate e o problemă de principiu din punctul meu de vedere. Că aş fi fost favorizat eu, că aş fi fost defavorizat eu, deja e o chestiune care ţine de tehnicalitate, de rezultat. Problema e una de principiu, de aplicare a aceloraşi reguli peste tot în ţară”, a afirmat acesta.
Seidler a precizat că a făcut tot ce ţine de el pentru ca lucrurile să nu ajungă aici, dar nu a fost ascultat în interiorul partidului. De asemenea, Cristian Seidler a spus că va rămâne în continuare membru USR şi vicepreşedinte al partidului. În opinia sa cea mai mare problemă a USR în acest moment este implicarea foarte slabă pe plan public a anumitor organizaţii ale partidului.
„Unele filiale ale noastre au o prezenţă exemplară, însă nu se întâmplă, din păcate, acelaşi lucru generalizat la nivelul întregii ţări. La asta am spus întotdeauna că trebuie să lucrăm şi la asta voi lucra în continuare”, a spus vicepreşedintele USR.
Congresul extraordinar al USR pentru alegerea unui nou preşedinte după demisia lui Nicuşor Dan va avea loc sâmbătă, la Poiana Braşov. În cursa pentru şefia partidului au mai rămas deputatul Dan Barna, care este şi purtător de cuvânt al USR, şi senatorul Vald Alexandrescu, fost ministru al Culturii.

 

Comentarii

  • Tepus

    24 octombrie 2017 11:14

    RIDICATI-I CU ARCANU, !! ARESTATI-I CHIAR ACUM !! PE DRAGNEA SI TARICEANU, !! PENTRU STERLING SI TEL DRUM !

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design