12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO Tudose și Dragnea s-au întâlnit pentru a doua oară în doar...

VIDEO Tudose și Dragnea s-au întâlnit pentru a doua oară în doar 24 de ore. Șeful Executivului neagă primirea demisiilor miniştrilor Shhaideh şi Plumb

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri, la Parlament cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Este a doua întâlnire pe care o au cei doi în nici 24 de ore, în condițiile în care Tudose vrea să remanieze mai mulți miniștri, potrivit Digi24.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Parlament, întrebat dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri cu probleme penale ai partidului, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, că nu el trebuie să demisioneze.

”Aţi discutat, domnule preşedinte despre varianta demisiei celor două doamne, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb?”, l-au întrebat jurnaliştii pe Liviu Dragnea la ieşirea din birou, unde a discutat pentru a doua oră, vreme de jumătate de oră cu pri-ministrul Mihai Tudose.

”Nu”, a răspuns Liviu Dragnea.

Întrebat în continuare dacă ia în calcul demisia celor două, liderul a PSD a spus: ”Dar nu eu trebuie să demisionez”.

Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat miercuri, la Parlament, de ce a cerut demisia din Guvern a miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: pentru că cele două sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.

Întrebat dacă s-au trimis demisii de la Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, doi dintre miniștrii care ar fi vizați de remaniere, Tudose a răspuns: „Nu”. La încheierea întâlnirii de ieri de la sediul PSD, Tudose a spus că lucrurile se vor tranșa joi, în ședința Comitetului Executiv al PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că întâlnirea cu premierul Mihai Tudose a fost „bună” și „necesară”.

„O discuție destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare și eu cred că argumentele prezentate astăzi, la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme”, a declarat Dragnea.

La rândul său, șeful Executivului a declarat că „discuția a fost lungă, nu a fost numai în doi”.

„S-a hotărât ca decizia finală să fie luată statutar, la CEx, joi am înțeles că-l facem”, a mai spus Tudose. Potrivit acestuia, în ședința extinsă a conducerii PSD ar urma să se discute despre „raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premisa că Guvernul este un Guvern politic”, dar și despre implicarea „anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală” și despre „zona de remanieri.

Potrivit informațiilor obținute de Digi24, premierul i-a pus condiții președintelui PSD la întâlnirea de ieri: dacă nu se va face remanierea, premierul a amenințat că demisionează și va pleca cu tot guvernul.

Premierul i-ar fi spus lui Dragnea că Guvernul este politic, dar e nevoie de independență de decizie. Membrii Executivului se vor consulta în continuare cu partidul, dar atunci când consideră că nu trebuie să-și asume răspunderea pe anumite proiecte trebuie să fie lăsați să facă acest lucru.

De asemenea, premierul a prezentat o listă cu miniștrii care trebuie să plece din Guvern. Printre ei sunt și vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Toți trei au probleme cu justiția.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă