13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTudose, întâlnire cu reprezentanții Ford. Premierul dă asigurări că România este un...

Tudose, întâlnire cu reprezentanții Ford. Premierul dă asigurări că România este un mediu favorabil extinderii investițiilor

Premierul României, Mihai Tudose, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții companiei Ford, întrevedere ce face parte din dialogul constant dintre Guvern și reprezentanții mediului de afaceri, se arată într-un comunicat al Executivului, remis redacției ROMÂNIA LIBERĂ.

Vicepreședintele Ford, Andrew McCall, a discutat despre stadiul implementării investiției Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1.700 de noi locuri de muncă anunțate deja de companie.

În cadrul întâlnirii, premierul Tudose a subliniat importanța industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea PIB, cât și din perspectivă socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât și prin efectul de angrenare economică.

"România este un mediu favorabil pentru creșterea investițiilor, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru. Investiții mai multe înseamnă mai multe locuri de muncă și mai bine plătite", a afirmat șeful Executivului.

Potrivit comunicatului, un alt punct atins la întrevedere s-a referit la infrastructură. În acest context, premierul Tudose a menționat că autostrada Pitești-Sibiu și legătura între Pitești și Craiova sunt priorități ale Guvernului, urmând să fie finalizate până la sfârșitul mandatului.

La întâlnire au participat din partea Guvernului și consilierii de stat Marius Nica, Gabriel Andronache și Felix Rache, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă