12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Numirea lui Mihai Tudose ca premier a fost în pachetul...

Traian Băsescu: Numirea lui Mihai Tudose ca premier a fost în pachetul de înțelegere al lui Dragnea cu Iohannis

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, joi seara, într-o emisiune de pe postul B1 TV, că numirea lui Mihai Tudose ca premier s-a făcut într-un „pachet de înțelegere" între președintele Klaus Iohannis și șeful PSD, Liviu Dragnea, care i-ar fi garantat că Guvernul va aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei.

„Numirea lui Tudose a fost în pachetul de înțelegere. Adică îți numesc ce premier vrei, chiar și cu plagiatul făcut, dar îmi dai 2% pentru Apărare, asta a fost înțelegerea. Acum, nu știu dacă dl Iohannis a discutat cu cine trebuia, pentru că, după părerea mea, în două, trei luni dl Dragnea nu mai are autoritate asupra lui Tudose. Deci, va trebui să reia discuția cu Tudose. Dar pentru președintele Iohannis, pe bună dreptate, pentru onorabilitatea lui este vital ca România să cheltuiască două procente din PIB anul acesta", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai suținut că președintele Iohannis este discreditat dacă nu obține de la Guvern 2% pentru Apărare.

„Iohannis și-a asumat acest 2% și a defilat cu el pe plan internațional și a fost pupat și lăudat, dar nu nefondat, nu populist a făcut-o, ci a făcut-o pentru că Armata română chiar are nevoie de această dotare și trebuie să se țină cu dinții de ea. Așa îmi imaginez că e în capul lui Dragnea. Dar dacă va merge spre dezastrul lui Dragnea ancheta DNA, Iohannis nu se va băga", a arătat mai spus liderul PMP.

Fostul șef al statului consideră că Guvernul poate să aloce și 2% pentru Apărare și, în același timp, să majoreze salariile și prestațiile sociale doar dacă împrumută bani.

„Cu bani împrumutați pot să le facă pe amândouă. Americanii au potențial să deplaseze câteva baterii de rachete Patriot (…) și să le plătim în timp", a susținut Băsescu, care a mai spus și că există posibilitatea ca România să primească rachete Patriot și să le plătească în timp.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă