Surse: Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea, ar putea deveni noul şef al Curţii de Conturi

de Iulia Iancu , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 19:44, 05 octombrie 2017
Surse: Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea, ar putea deveni noul şef al Curţii de Conturi

Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, considerat un apropiat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, candidează la şefia Curţii de Conturi, instituţie cheie care va rămâne fără preşedinte şi alte cinci posturi de conducere cu mandat de nouă ani, în luna octombrie, au precizat surse parlamentare pentru HotNews.ro.

Un alt candidat pentru unul dintre aceste mandate ar fi şi Cristian Socol, fostul consilier al premierului Victor Ponta, care fusese vehiculat că posibilă propunere a PSD-ALDE la conducerea BNR. 

Joi a fost ultima zi de depunere a CV-urile pentru cele şase mandate de nouă ani la Curtea de Conturi. Potrivit sursei citate, sunt 15 dosare depuse. Audierile candidaţilor vor avea loc marţi, în comisiile de buget, finainte din Parlament. 

Busuioc a ajuns în atenţia opiniei publice în iunie, înainte că Sorin Grindeanu să fie dat jos de PSD din funcţia de premier, atunci când a refuzat să contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din funcţie. În absenţa semnăturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la rândul lor să publice actul de eliberare din funcţie. Grindeanu intenţiona atunci să îl schimbe pe Busuioc cu Victor Ponta. 

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în perioada în care Liviu Dragnea conducea această instituţie.

Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, în ianuarie, de către Sorin Grindeanu, imediat după acesta a fost investit în funcţia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu în calitate de premier. În aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de către statul român, prin Ministerul Energiei.

Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în perioada în care Liviu Dragnea conducea această instituţie. În 2014 când a fost numit la Ministerul Dezvoltării, EVZ scria că Busuioc a fost omul de încredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 şi fostul şef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat în multe afaceri cu retrocedări din Bucureşti şi din România. Vezi aici declaraţia de avere.

Comentarii

  • Radeanu

    05 octombrie 2017 20:14

    Câtă bucurie pt.imbecili,ba, nu-i bombonica sau beizadeaua oii...deci,este bine,ff.bine. Marii economiști,finanțiști ai țării să aștepte calendele grecești sau afară,in lumea civilizată,playboul pesedist n-are treabă...pulimea care a votat pesede-aldeciuma care își belește ouăle,pardon,ochii la antena3,rtv bucurandu-se,in WC sau cocină, că acul devine tanc și oaia mig... după cum le spun ciumpalacii..timp in care rusofilii acaparează țara,,la ordinul voikuleskianii și a slugoilor lui,transformad tara in colhoz... bucurați-vă de ce o să vină...roșu,bolșevism,roșu,pesedist,ro

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design