13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu: CEx a făcut un cadou PNL-ului, USR-ului şi preşedintelui Iohannis....

Sorin Grindeanu: CEx a făcut un cadou PNL-ului, USR-ului şi preşedintelui Iohannis. S-a inventat o opoziţie la Guvern în interiorul PSD

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, în repetate rânduri că forţa PSD-ului nu stă în CEx şi în cei 60 de oameni din acest for. El a mai subliniat că nu va pleca din partid, unde este membru de 21 de ani, iar demisia şi-o va da doar dacă preşedintele Iohannis va numi, după consultarea cu partidele politice, un premier social-democrat.

"CEx a făcut un cadou şi PNL, şi preşedintelui Iohannis, şi USR prin modul în care au prezentat acest raport. (…) Voi rămâne în PSD, sunt membru de 21 de ani. Forţa acestui partid nu e dată de CEx şi de cei 60 de oameni, pe care îi respect, forţa este dată de sutele de mii de membri. Am intrat cu convingere în acest partid şi rămân având aceeasi convingere. Închei prin a sublinia că voi rămâne premier până când domnul preşedinte Iohannis va desemna candidat de premier cu nume şi prenume din partea partidului care a câştigat alegerile – PSD. În acest moment se deschid toate opţiunile, iar eu vreau ca partidul care a câştigat alegerile să rămână la guvernare", a spus premierul.

El le-a transmis colegilor din PSD că îi pare rău că au trebuit să treacă prin şedinţa CEx, pe care a catalogat-o drept o "experienţă neplăcută".

"Am văzut mai devreme nuanţe care nu au fost chiar aşa şi e bine să spunem corect, transparent. În primul rând, le transmit multora din colegii din CEx că îmi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, care nu este prima, au mai fost experienţe în partid, cel puţin în ultimul an. Ţin neapărat să îmi cer scuze pentru faptul că şi datorită acestei situaţii au ajuns să trăiască asemenea experienţă", a mai spus premierul.

El s-a întrebat de ce în toată această perioadă, inclusiv în acestă seară, i s-au propus mai multe funcţii în diverse instituţii ale statului, inclusiv în guvern, funcţia de ministru sau vicepremier.

"Nu îmi dau demisia. Am obligaţia să mă comport resposanbil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. E Guvernul României, nu al CEX-ului şi toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru. Îmi voi da demisia când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal faţă de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuţie. Îmi voi da demisia în momentul în care preşedintele Iohannis, după consultări, va pune un premier de la PSD", a anunţat premierul în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria.



 
Sorin Grindeanu a anunţat, miercuri seară, că nu va demisiona din funcţia de premier al României, decât dacă preşedintele Iohannis va numi, după consultarea cu partidele politice, un şef al Executivului din PSD, în semn de respect faţă de toţi românii care au acordat, în decembrie, votul de încredere social-democraţilor.


 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă