Sevil Shhaideh, unul din oamenii de bază ai lui Liviu Dragnea, a aprobat mai multe finanțări cu bani de la stat pentru liderii locali

de Iulia Iancu , 16 iunie 2017 - stire actualizata la ora 18:21, 16 iunie 2017
Sevil Shhaideh, unul din oamenii de bază ai lui Liviu Dragnea, a aprobat mai multe finanțări cu bani de la stat pentru liderii locali

În ciuda blocajului politic, activitatea în ministere continuă. Sevil Shhaideh, cea mai loială aliată a lui Liviu Dragnea, a terminat analiza proiectelor înscrise în etapă a două a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi a decis cine va primi finanţare, se arată într-un comunicat emis, vineri, de instituţie. 

Finanţare vor primi 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 de alte obiective, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament. Per site-ul ministerului nu se regăseşte lista însă proiectelor care au primit finanţare. 

Cu o zi înainte, Grindeanu o acuzase pe Shhaideh că a întârziat o luna acest anunţ, sugerând că tabăra Dragnea va folosi banii din PNDL 2 tocmai pentru a-i "cumpără" pe liderii locali PSD care stau în dubiu dacă să meargă pe mâna lui Dragnea sau pe cea a lui Grindeanu. 

"Astăzi, 16 iunie a.c., începe oficial Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) etapă a două, fiind încheiată analiză de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finanţare pentru fiecare judeţ sunt în curs de semnare. Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructură la nivel judeţean. Prioritizarea proiectelor incluse la finanţare prin PNDL s-a făcut în urmă analizei interne de specialitate a peste 13.000 de solicitări prin corelarea tuturor surselor de finanţare (fonduri europene, programe guvernamentale) şi aplicarea criteriilor stabilite prin HG nr. 624/2015, astfel încât resursele financiare alocate să fie repartizate echilibrat pe judeţe", se arată în comunicatul instituţiei, scrie Hotnews.ro.

"În acest moment este important că această criză politică să se încheie cât mai repede pentru că noul Guvern să-şi între în atribuţii şi proiectele majore, inclusiv PNDL 2, să fie rapid aplicate. Semnarea ordinelor de finanţare reprezintă un prim pas în vederea implementării proiectelor. Orice zi care trece fără un guvern legitim pune în pericol demararea lucrărilor ce rezolva probleme vitale pentru mii de localităţi. Primarii aşteaptă să încheie contracte pentru că problemele comunităţilor nu mai pot fi amânate", a declarat Sevil Shhaideh, ministru demisionar al MDRAPFE. 

Fondurile alocate de minister în cadrul PNDL sunt surse de finanţare complementare pentru bugetele locale. Finanţarea proiectelor se asigura din transferuri alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinaţie în bugetul MDRAPFE, din fonduri prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie şi din alte surse legal constituite.

Etapă I a programului o constituie obiectivele de investiţii aflate în finanţare la dată de 31 decembrie 2016. 

Etapă a ÎI-a a fost instituită prin OUG nr. 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice. 

Comentarii

 • Gigi Berlogea

  17 iunie 2017 1:42

  Ce se pregateste sa faca in poza, de ce face botul ala de pitzipoanca? Ia una scurta sus?

  raspunde comentariului
  • @gigi

   19 iunie 2017 6:37

   peobabil l-a vazut pe "nashikul" draknea... Si se pregateste de o felatie profesionista

   raspunde comentariului
 • Agamitza

  17 iunie 2017 1:39

  O vita la chintal "minoritara" asta. Cei cativa tatari pe care I-am cunoscut erau oameni de calitate. Tuta asta ii face de ras, e mai ******* decat cei din Teleorman!

  raspunde comentariului
 • Goe

  17 iunie 2017 1:14

  Mafioata pana in ultima secunda. Cine a putut sa ia de nevasta asa o nasoala?

  raspunde comentariului
 • MARIA

  16 iunie 2017 21:13

  COCOANA CORUPTA INVATATA SA FURE

  raspunde comentariului
 • florea

  16 iunie 2017 20:48

  mironosta asta ne baga sirienii in tara ,vai ce cadana cu braul de lana ,sa plece la bazmale si la cratita de sirieni .

  raspunde comentariului
 • osanu

  16 iunie 2017 19:31

  .....uite cum se tine de promisiuni PSD-ul,....ministrul DEMISIONAR aproba pe fuga FINANTARI pt. primarii,in toata tara,....intrebare DACA NU SE DECLANSA SCANDALUL CU PM. GRINDEANU,SE MAI APROBAU ACESTE FINANTARI?????????.......

  raspunde comentariului
 • damila

  16 iunie 2017 17:54

  Daca banul intereseaza cel mai mult, atunci banul sa fie arma politica cea mai importanta. CINE NU E CU BUSUIOC DAT, ALA NU PRIMESTE BANI.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design