Senatorii au decis: Condamnații penal pot candida în Parlament

de Iulian Budușan , 13 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 17:55, 13 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Plenul Senatului a respins propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care li se interzice persoanelor condamnate penal definitiv să candideze la alegerile parlamentare. 

Senatorii au votat pentru raportul de respingere al proiectului PNL cu 74 de voturi „pentru” şi 38 de voturi „împotrivă”. „Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, condiţiile prevăzute de art. 37 din Constituţia României, republicata, pentru a fi ales şi persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive”, potrivit propunerii legislative.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art.52 alin.(14) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, în sensul stabilirii interdicţiei de a candida la alegerile parlamentare pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

Comentarii

 • Kodrinescu Stefan

  13 noiembrie 2017 21:49

  Bai prostilor facem ce vrem in tara asta sa va intre bine in cap ! Prostilor !

  raspunde comentariului
 • Gigel

  13 noiembrie 2017 19:38

  De fapt nu intelegem noi bine. Conditia necesara dar nu suficienta pentru a deveni parlamentar este sa ai dosar pentru o furăciune sau sa dovedești abilitati pentru așa ceva. O alta conditie eliminatorie este să ai prieteni camătari, sefi de retele de prostituție. Daca ai prieteni borfasi mici poți candida pentru grade inferioare. O alta conditie este să nu cumva sa fi român sadea, un bunic zlatar , rudar sau rus te propulsează mult mai repede ca si taica fost securist sef de lagar.. Pentru fraierii ai caror parinti au construit socialismul cu buna credinta, sau constrânsi nu exista alta alternativa decat munca sa manânce parlamentarul...sau plecatul din țară.

  raspunde comentariului
  • Jan de langa Craiova

   14 noiembrie 2017 8:03

   Si ce vi se pare anormal?...Cine seamana, se aduna...TREBUIE SA FII CORUPTIBIL CA SA NU TE DAI MAI SEF DECAT SEFUL...TREBUIE SA STII SA FURI PENTRU FONDURILE PARTIDULUI...TREBUIE SA ACIOPERI PE COLEGII HOTI...TREBUIE SA FII DE GASCA DEOARECE UN PARTID INSEAMNA O SOCIETATE DE OAMENI UNITI SI AVAND ACELEASI IDEALURI POLITICE...E CA INTR-O FAMILIE UNDE OAIA NEAGRA NU E DE BUN AUGUR...ma rog, in politica nu esti acceptat daca esti OAIA ALBA...

   raspunde comentariului
 • Pesedistu Codrin...

  13 noiembrie 2017 19:10

  Halal parlamentari! Unul cu cazier nu este angajat nicăieri,nici chiar m.necalificat. Politicienii pot conduce țara. Felicitări, votanți prosti,parlamentari mizerabili!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design