Șefa DNA a sesizat CSM, după ce i s-au atribuit mai multe afirmații, într-o emisiune de pe postul Antena 3

de Roxana Petre , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 21:05, 19 februarie 2016
Captura foto Antena 3

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce joi, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de pe postul de televiziune Antena 3, i s-au atribuit o serie de afirmații potrivit cărora ar fi „dat dreptate” Antenei 3 și ar fi recunoscut că postul nu trebuie evacuat de ANAF. Astfel, Kovesi a precizat că precizările sunt neadevărate și se bazează pe o serie de afirmații din 2014, „scoase din context și răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică”.

Potrivit unui comunicat remis redacției, în emisiunea respectivă, realizatorul „a acreditat ideea că procurorul șef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătorești definitive”. 

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturi a fost sesizat să constate „ dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ și nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea și imparțialitatea autorității judiciare”.

DNA transmite că procurorul șef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă, iar postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.

Citește și: Controversa evacuării Antenelor: Comisia de cultură a Senatului condamnă intervenția ANAF. Vicepreședintele Comisiei: Mă desolidarizez de conținutul comunicatului trimis

Mai mult, Laura Codruța Kovesi „reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții ” și face apel la respectarea Constituției. 

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. 

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, joi, că declarațiile făcute de reprezentanții politici, în contextul controversei privind evacuarea sediilor Antenelor, riscă să afecteze independența și prestigiul justiției din România, „prin deviere de la principiile statului de drept”.

Citește și: Controversa evacuării Antenelor: CNA va trimite o scrisoare către ANAF

Astfel, CSM avertizează că dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii Executive şi Legislative, începând cu preşedintele şi premierul  României, preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin „aprecieri  de natură a pune sub semnul precarităţii  o procedură judiciară  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal, şi anume executarea hotărârii judecătoreşti”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacției.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în cazul controversei legate de notificarea dată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru evacuarea sediilor Antenelor. Astfel, sesizarea din oficiu vizează o posibilă încălcare a unor articole din Constituţie privind libertatea de exprimare şi dreptul la informaţie, potrivitAgerpres.

Citește și:  Întâlnire între reprezentanții trustului Intact și oficial ai Ministerului Finanțelor, la sediul ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) afirmă că patru echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat luni la sediile televiziunilor trustului Intact, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de unde aceştia au fost îndrumaţi la un alt sediu, transmite Agerpres. 

Potrivit unui comunicat al ANAF, pe 15 februarie, patru echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăţilor comerciale înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu 48 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru). Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite şi cazuri speciale şi a Serviciului valorificare sentinţe penale din DGRFP Bucureşti. Maşinile sunt inscripţionate cu sigla "ANAF" şi cu sintagma "Executări silite". 

"În şoseaua Bucureşti-Ploieşti s-a deplasat, la ora 14,30, un singur echipaj format din patru executori fiscali, care au solicitat la recepţie prezenţa unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumaţi la un alt sediu. Executorii fiscali au prezentat legitimaţiile de serviciu şi ordinele de deplasare emise individual. Au fost legitimate doar patru persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării. Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire. Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societăţii sau reprezentanţii au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se face prin poştă cu confirmare de primire. Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B", afirmă ANAF, ca urmare a informaţiilor vehiculate în presă în ultimele zile. 

Citește și: Precizări ale ANAF, în cazul Intact

În plus, ANAF reiterează că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti a emis în condiţiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în imobilele confiscate de instanţă, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă. 

"Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25 - 27, strada Gîrlei, nr. 1B, şi strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condiţiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în imobilele confiscate de instanţă. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă", spune ANAF .

 

 

Comentarii

 • micea

  20 februarie 2016 0:01

  Antena 3 e opiumul prostilor. E un post de televiziune pentru cretini.

  raspunde comentariului
 • PAPA PAUL

  19 februarie 2016 21:44

  Daca si la acesta intamplare Kovesi contra Kovesi,basistii pun botul,nu mai este nimic de facut.

  raspunde comentariului
 • PROPAGANDA 3 vs. POPORUL ROMAN

  19 februarie 2016 17:41

  VOCEA MOSCOVEI 3 ataca STATUL ROMAN la presiunea Partidelor PCR-PSD-ALDE .Pana cand ???

  raspunde comentariului
  • Partidul Strazii

   20 februarie 2016 1:14

   aveti perfecta dreptate .Antena 3 = Vocea Moscovei 3 = SputnikNews= PCRPSDALDEUNPRJohannis KlausFosta Securitate Au adunat 3-4000 de demonstranti indoctrinati .Rusine Romaniei .Rusine Clasei Politice Mafiote care acum a demonstrat intregii lumi civilizate ca coruptia a juns la nivel de institutie de Stat si nu mai exista nimeni in structurile statului care sa sa apre si sa garanteze indepenta justitiei fata de aceast clasa politica mafiota .Am demonstrat lumii ca o statie particulara de televiziune a unui condamnat infractor ridica in picioare un Parlament impreuna cu Administartia Prezidentiala impotriva Statului de drept . Un Prim Ministru este chemat de "urgenta" ca si cum ar fi fost o criza de securitate nationala majora sa dea socoteala pentru executarea unei sentinte judecatoresti Aici am ajuns .La mina unor ticalosi care impart Romania ca pe mosia lor si dezbina prin dezinformare cetatenii Romaniei .Amaritii care au participita la mitingul de sprijin pentru Antena 3 sint conationalli nostri ,fratii nostri de singe manipulati cu singe rece pina la extrem .Sau poate au fost in marea lor majoritate operativii de la PSD ,ALDE ,UNPR fosti membri PCR si fosti securisti .Acim este timpul sa intelegem realitatea si sa realizam cit de IMPORTANT ESTE SA PARTICIPAM ACTIV LA VOT CA SE NE LUAM TARA INAPOI DIN MIINILE ACESTOR BANDITI . NOI CETATENI AI ROMANIEI UNITI DACA PARTICIPAM LA VOT SINTEM 19 MILIOANE FATA DE ACESTA CLASA POLITICA MAFIOTA . DACA NU VOM EXECRCITA DREPTUL NOSTRU CONSTITUTIONAL DE A VOTA PENTRU O ROMANIE NOUA ACEASTA STARE A ROMANIEI SE VA AGRAVA PE ZI CE TRECE SI VAM AJUNGE FOARTE REPEDE LA INSTAURAREA UNEI DICTATURI PARLAMENTARE MAFIOTE .

   raspunde comentariului
 • CV

  19 februarie 2016 17:14

  Asa a inceput si in siria. prin manipukare din toate partile au ajuns sa nu mai aiba incredere in nici o institutie a statului. Oamenii au ajuns sa se creada "doctori in toate domeniile. Si pornind direct de la concluzii, si neacceptand argumentele si dezbaterile au ajuns la haos si apoi la razboi civil. Voi ce vreti!!!

  raspunde comentariului
 • gogulet

  19 februarie 2016 16:53

  doamna kovesi aveti posibilitatea sa va pensionati anticipat..oricum faceti justitie doar pentru o anumita parte. despre microsoft,eads,blejnar,videanu,blaga... numai de bine..

  raspunde comentariului
 • simplu

  19 februarie 2016 16:32
 • marian

  19 februarie 2016 16:12

  GASCA DE SECURISTI GOLANI,ADUNATI PROSTIMEA SA VA APERE,CA DOAR AIA VA APARA.DRAGNEA,MARELE MAFIOT,CONDAMNAT,LA PUSCARIE CRETIN MINCIUNOS SI MANIPULATOR BOFAS. O MANA DE BORFASI DESTABILIZEAZA ROMANIA. PROPSTIME,PROSTIMEA ESTE MANIPULATA DE MARI SECURISTI ,MAFIOTI AI TARI.GADEA ,BADEA ,SUNTETI NISTE BORFASI,BADEA SE RASUCESTE IN MORMANT JANA GHEORGHIU CIND TE VEDE DE ACOLO DE SUNT CIT DE PROST ESTI. BORFASI.

  raspunde comentariului
 • carmina

  19 februarie 2016 16:09

  Kovei sa îi dea urgent demisia pentru că minte cu neruinare.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  19 februarie 2016 15:56

  EVIDENTELE nu pot fi contrazise, daca a fost PRINSA cu MINCIUNA sau cu dubla masura, doamna kioveshy poa sa_si dea DEMISIA

  raspunde comentariului
 • KO

  19 februarie 2016 15:39

  Antena trei are cativa meseriasi remarcabili in diversiune si tupeu mafiot. Gadea editeaza interviul doamnei Kovesi iar Razvan Dumitrescu cu pumnul domnului Patriciu.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  19 februarie 2016 15:27

  Pai n-a fost destul de CLARA doamna Kiveshy , ce drea...ky, isi rastamaceste singura spusele ??????

  raspunde comentariului
 • mircea

  19 februarie 2016 15:06

  haznaua TREI ar trebui și închisă, nu doar evacuată, pentru că acolo nu este vorba ds. mass-media ci ... ds. rezultate din haznale

  raspunde comentariului
 • Dadi

  19 februarie 2016 14:46

  OPORTUNITATE extra in TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design