DOCUMENT PSD vrea să înființeze o armată paralelă cu cea națională, care va fi subordonată prefecților. Ce atribuții ar avea Garda Civilă

de Mihai Diac , 06 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 08:43, 07 septembrie 2017

Fisiere atasate:

Mai mulți parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede înființarea unei noi structuri a statului român, denumită Garda Civilă.

Surprinzător este faptul că această structură ar urma să funcționeze în paralel cu cele deja existente în organigramele Ministerului Apărării și a Ministerului de Interne, fiind subordonată primarilor și prefecților.

Textul proiectului arată că membrii Gărzii Civile sunt voluntari care vor face un "stagiu de pregătire militară și civilă" și vor interveni "în situații de urgență (inundații, incendii, alunecări de teren, cutremure, etc) și ori de câte ori situația o impune".

Voluntarii vor primi un grad militar și un livret militar. În perioada de instruire ei vor fi plătiți cu salariul minim pe economie iar această perioadă va fi considerată vechime în muncă. Voluntarii vor putea executa instruirea în cadrul Ministerului Apărării Naționale sau la Pompieri, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, ISU, Serviciul de Telecomunicații Speciale.


Soldații și gradații rezerviști voluntari nu sunt considerați personal militar în activitate dar au obligația să se prezinte la 15 zile de instruire militară păe an. După semnarea contractului, rezerviştii voluntari îşi vor desfăşura activităţile militare în unităţile în care au fost repartizaţi, respectiv 15 zile anual - conform art. 22 din Legea nr. 270 / 2015, în condiţiile şi la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate.

Garda Civilă va funcționa la nivel local în subordinea primarilor și va fi coordonată la nivel județean de prefect.

Este de observat că în subordinea primarilor funcționează deja Poliția Locală ale căror atribuții se intersectează, deseori, cu cele ale Poliției Naționale - din Ministerul de Interne. Totuși, între viitoarea Gardă Civilă și actuala Poliția Locală nu va exista nicio legătură - decât aceea a subordonării comune, față de primar.

Un alt element straniu este că Garda Civilă ar urma să ia ființă în condițiile în care MApN a anunțat deja ideea înființării unui serviciu militar format din rezerviști voluntari.

Comentarii

 • Timpuri Grele

  07 septembrie 2017 8:51

  Pai parca nu erau bani nici pentru salariile atatea cate sunt acum ale armatei de astazi. De unde o sa scoata alde Tudose banii pentru Garda de Fier a lui Dragnea? Tot din bugetul actual al armatei sau din impozite suplimentare, ca doar oamenii armata asta nu o fi armata de facut doar parada la ziua de nastere a lui Dragnea de fapt.. cine stie ce ciomege au ramas in magaziile IMGB dupa iunie 1990.. Parlamentul si guvernarea asta trebuie dizolvate urgent!

  raspunde comentariului
 • vasile

  06 septembrie 2017 23:42

  Lucru acasa din prima luna 1500 RON lei noi lunar castig potential cu conditia sa obtineti rezultatele corespunzatoare, plus alte castiguri motivante. Lucrati in timpul liber. Oferim si contract care va garanteaza plata rezultatelor. Seriozitate. Trimiteti solicitare la adresa de email vasileiuliugmail.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 septembrie 2017 22:49

  TREZITI-VA ROMANI ! Dragnea creeaza ARMATA PSD, paralela si total independenta de ARMATA NATIONALA, pentru ocuparea militara a ROMANIEI de catre partidul lui Ion Iliescu. Nu este o gluma aceasta atentionare disperata pe care o fac. Carmuitorii pesedisti au anuntat public, ca vor crea O ARMATA DE VOLUNTARI, CARE VA EXECUTA NUMAI ACTIUNI ORDONATE DE PREFECTII DE JUDETE. Am sa prescurtez cu APSD=ARMATA PSD. Guvernantii lui Dragnea si Tariceanu au dat urmatoarele lamuriri 1. Ca noua armata se va numi GARDA CIVILA 2. Ca GC=GARDA CIVILA, va fi constituita numai din voluntari 3. Ca voluntarii din GC vor fi militari, cu grade si cu livrete militare 4. Ca militarii din GC vor executa numai ordinele emise de prefecti 5. Ca militarii din GC vor fi folositi in cazuri de calamitati incendii mari, inundatii mari, alunecari de teren deosebite, cutremure mari cu consecinte deosebite 6. Ca militarii din GC vor primi salarii. Dar si un copil stie ca prefectii sunt toti din PSD si din ALDE si, ca urmare, GC urmeaza sa execute numai ordine emise de PSD. Rezulta,in mod f. clar, ca GARDA CIVILA este, de fapt, ARMATA PSD, ca GC=APSD, fiindca si voluntarii, care se vor inscrie in GC, vor fi recrutati, marea lor majoritate, dintre membrii si simpatizantii PSD. Pai, isi inchipuie cineva, ca vom mai putea organiza macar un protest de strada, sau ca va mai putea fi scos de la guvernare PSD, dupa ce APSD va ocupa toate judetele, toata tara ? PSD, singur, va carmui tara dupa bunul plac. Si va chema rusii ! TREZITI-VA ROMANI SI NU-I PERMITETI LUI DRAGNEA SA INFIINTEZE ARMATA PSD. Trebuie sa avem numai o singura armata- ARMATA NATIONALA si orice militar se supune numai COMANDANTULUI ARMATEI NATIONALE si ordinile sunt emise numai de MARELE STAT MAJOR AL ROMANIEI. Sa reintroduca MSM serviciul militar obligatoriu si sa organizeze si GARZI JUDETENE supuse MSM, pentru interventii in cazuri de calamitati. Numai MSM poate emite ordine.

  raspunde comentariului
 • Si unde-i crima?

  06 septembrie 2017 19:02

  Garzile Patriotice erau o armata paralela si n-a crapat Romania.Garda Nationala din SUA este o armata paralela si nu mai crapa SUA. Cum n-a crapat nimeni din asta, nici cu propunerea PSD de Garda Nationala nu va crapa nimeni......Leo

  raspunde comentariului
 • Emil Aluas

  06 septembrie 2017 12:55

  O armata paralela ?. Sub controlul cui ? Astia, neica NIMENI ca Liviu Dragnea Co., sunt in stare de orice. Sa ne fereasca D-zeu. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog emilaluas.blogspot.com

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  06 septembrie 2017 12:18

  Prefectii nu-s stat in stat !!.Este destul HAOS IN ROMANIA vreti un dezastru ??.Indecembrie 89 cand s-a vrut haos s-au dat arme de la garzile patriotice orcui ,iar dupa 28 de ani nimeni nu-si revendica vinovatia si nici cei 1200 de morti si miile de raniti .Este o TAMPENIE sa faci faci ARMATE PARALELE !!.DE CE ?,PENTRU CE ??,De ce nu-i eficient MAPN ?,Ce face politia,jandarmeria ??,astia-s platiti sa doarma in papuci si sa faca chiolhanuri ??.Ati pensionat din politie , armata ,servicii si acum vreti sa-i reangajati sub alt nume ??,bai derbedeilor de ce sunteti si golani ??,cat mai jefuiti biata tara si pe amaritii de romani ??

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  06 septembrie 2017 12:18

  Prefectii nu-s stat in stat !!.Este destul HAOS IN ROMANIA vreti un dezastru ??.Indecembrie 89 cand s-a vrut haos s-au dat arme de la garzile patriotice orcui ,iar dupa 28 de ani nimeni nu-si revendica vinovatia si nici cei 1200 de morti si miile de raniti .Este o TAMPENIE sa faci faci ARMATE PARALELE !!.DE CE ?,PENTRU CE ??,De ce nu-i eficient MAPN ?,Ce face politia,jandarmeria ??,astia-s platiti sa doarma in papuci si sa faca chiolhanuri ??.Ati pensionat din politie , armata ,servicii si acum vreti sa-i reangajati sub alt nume ??,bai derbedeilor de ce sunteti si golani ??,cat mai jefuiti biata tara si pe amaritii de romani ??

  raspunde comentariului
 • Cum vrei

  06 septembrie 2017 0:07

  Politia a ieșit la pensie. Armata pleacă dincolo pe front. Jandarmii îi păzesc pe polițiștii de frontiera sa nu îi fure migiranții. Politia locala face circulatie. Justitia este la pamant.Bani sunt gramada asa ca se poate face garda civila. Poate așa corupții nu o sa mai fie deranjați.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  05 septembrie 2017 14:23

  CU BANDITII LUI DRAGNEA, O DUC BINE-N TARA MEA HOTII, CARE POTI SA RISTI, DE-I NUMESTI CA-S PESEDISTI.

  raspunde comentariului
 • serpico

  05 septembrie 2017 8:59

  Aceasta armata paralela va da locuri de munca bine platite , pensionarilor militari din MApN si MI, care si asa au pensii uriase si nemeritate, primite pe spinarea omului de rand.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 septembrie 2017 8:57

  ATENTIE MARE LA ARMATA PSD. Auzisem ca s-au gasit la Adrian Nastase acasa o multime de gloante nedeclarate ca Serban Mihailescu a primit mita vreo noua pusti, si m-am gandit ca nebunii se vor fi pregatind de un razboi civil. Acum aflu ca Guvernul Tudose preconizeaza sa infiinteze o armata, care sa asculte numai de prefecti, adica numai de PSD. Deduc ca NERUSINATII ISI PREGATESC O ARMATA, PE CARE URMEAZA SA SE SPRIJINE CAND VOR CHEMA TRUPELE RUSESTI, CUM S-AU PETRECUT LUCRURILE IN ESTUL UCRAINEI SI IN CRIMEEA. CRED CA PARTIDELE DIN OPOZITIE TREBUIE SA ANUNTE IMEDIAT COMISIA EUROPEANA SI NATO DESPRE INTENTIA CRIMINALA A PSD DE A OCUPA ROMANIA CU O ARMATA A SA PROPRIE.

  raspunde comentariului
 • ndr

  05 septembrie 2017 7:24

  Problema e ca formularea ori de cate ori va fi nevoie este buna pentru orice de la dezapezit jeepane cum spune cineva mai jos pana la instalarea de panouri publicitare la alegeri incape orice. Apoi amatorii de salariu minim vor fi foarte recunoscatori la alegeri fapt pentru care vor primi pensii speciale. Voluntarii ajuta gratis dar numai unde este nevoie. Cum suna te ajut dar ma platesti? Iar este poporul roman luat de prost de catre partidele pe care le-au votat. Hai votul uninominal si o singura camera parlamentara

  raspunde comentariului
 • Soruff

  05 septembrie 2017 6:56

  E o idee geniala, cum sa mai facem si pentru ce alti noi generali. Toate partidele ajungand la putere au rasplatit sustinatorii si cu functii de generali, cu lefuri si pensii speciale. Rusia si SUA ne invidiaza ca avem mai multi decat ei, dar foamea de avere si trai pe spinarea altora e mare si multi nepoti buni de nimic si-ar afla fericirea cu gradul de general.

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  05 septembrie 2017 6:37

  Pai, aceasta Garda Civila Patriotica, nu e altceva decat vechiul model ceausist actualizat si care va avea misiunea patriotica dar si istorica toasi, de-a apara "cuceririle revolutionare" ale pcr-ului si a guvernului, in fata uneltirilor permanente ale DNA-ului si ale unei populatii nerecunoscatoare, toasi.

  raspunde comentariului
 • costica

  05 septembrie 2017 6:27

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • nenea Ion

  05 septembrie 2017 6:02

  Dragnea, Tăriceanu comp. se tem că se apropie, încet dar sigur, ziua în care vor fi linșați de mulțime.

  raspunde comentariului
 • nenea Ion

  05 septembrie 2017 5:58

  Dragnea, Tăriceanu comp. se tem că se apropie, încet dar sigur, ziua în care vor fi linșați de mulțime.

  raspunde comentariului
 • spok

  05 septembrie 2017 0:12

  Le cocea mai demult b.shina asta in scafarlie.Coorurile au dezbatut indelung problema celor 2 procente din PIB.Au inceput cu institutul Cantacuzino si continua...se strang randurile,se cheltuiesc banii capitanu' poate muri dar Garda nu se preda...westernuri spaghetti,nu alta.De 6 ani o bat in cap si arunca tot felul de c.aca.Turi in stanga si-n dreapta de fac ca o piesa pusa-n scena de niste prescolari sa para o capodopera pe langa groteasca lor reprezentatie.Asa-i cand ai sfataci ce si-au facut studiile la Moscova si si-au dat doctoratele care la Uasington si Niuiorc,care la Telaviv si de restu' ceva prelegeri la Napoli si Palermo.Toata dospeala adunata de mai bine de 30 de ani iese la iveala traptat-treptat.Toti monstrii creati in decursul a zeci ani de catre niste minti bolnave si violente isi cer drepturile lor nescrise nicaieri tot asa de firesc cum prostimea cere ceea ce sta scis in Constitutie.Grav este ca nescrisul triumfa,iar nefirescul ia locul normalului...

  raspunde comentariului
 • eugen raduca

  04 septembrie 2017 23:33

  acesti hoti care conduc romania ar face orice doar de ce are nevoie tara nu .....in loc sa construiasca o infrastrucura viabila si sa inbunatateasca serviciile sanitare si didactice cheltuie bani pentru ca nato cere , rachete avioane vedete tancuri transportoare......sa para interesati de securitatea tarii ori de alte armate cum e garda civila .....cita prostie avem si chiar nu observam , ori chiar daca ce conteaza....

  raspunde comentariului
 • USA

  04 septembrie 2017 23:18

  Jegul asta de Prim Ministru, cu fata calcata de tren si cealalta ******* ordinara Dragnea si plosnita aia din Senat Tariceanu au sa mearga la PUSCARIE in timp

  raspunde comentariului
 • Cati

  04 septembrie 2017 23:02

  Pai nu au invatat din cazul CEAUSECU ca atunci cind populatie se razvrateste cam nu te poti baza pe ARMATA NATIONALAInvaza si Bolsevici din greselile alea din trecut

  raspunde comentariului
 • Cati

  04 septembrie 2017 22:59

  Acesti Bolsevici nu vor sta mult la putereNuuuuuuuuuuuuuuuVor vedea ei

  raspunde comentariului
 • Cati

  04 septembrie 2017 22:59

  Acesti Bolsevici nu vor sta mult la putereNuuuuuuuuuuuuuuuVor vedea ei

  raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  04 septembrie 2017 22:54

  ""în situații de urgență inundații, incendii, alunecări de teren, cutremure, etc și ori de câte ori situația o impune". Aparare civbila deci. Adica oamenii care sa va dezapezeasca maisnile ca voi nu le aveti cu lopata

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 septembrie 2017 22:36

  NU TREBUIE SA PERMITEM INFIINTAREA UNEI ARMATE PARALELE, IN AFARA CELEI NATIONALE. TREBUIE ATENTIONATE COMISIA EUROPEANA SI NATO DE PROIECTUL CRIMINAL AL ACTUALILOR GUVERNANTI..

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 septembrie 2017 21:47

  NERUSINATII PREGATESC ARMATA PE CARE URMEAZA SA SE SPRIJINE CAND VOR CHEMA TRUPELE RUSESTI, CUM S-AU PETRECUT LUCRURILE IN ESTUL UCRAINEI SI IN CRIMEEA.

  raspunde comentariului
 • Groza

  04 septembrie 2017 20:58

  Va face totul ca sa albeasca dosarele parvenitilor.

  raspunde comentariului
 • node

  04 septembrie 2017 20:49

  probabil ca numai asa este sigur ca este aparat de poporul care traieste din ce in mai bine ,dupa spusele lui pe postul latrina 3

  raspunde comentariului
 • Stroe vasilica

  04 septembrie 2017 20:41

  CINE VA FI COMANDANTELE DE OST??? UN BRAV SOLD AT SWEIK?????MAIOR SAU MAI CEVA????????

  raspunde comentariului
 • Casian

  04 septembrie 2017 20:10

  Diribaul ostasesc renaste din propria-i cenusa.

  raspunde comentariului
 • amuzatu

  04 septembrie 2017 19:50

  Si ce veti face in Har-Cov, desteptilor? Le oferiti o armata oficiala, pe banii nostri?

  raspunde comentariului
  • Persanu Verde

   06 septembrie 2017 18:31

   Vad ca Har-Cov-ul iti sta in gat. Singura problema pe care o vezi e Harcovul. Restul e lapte si miere. Krethinule.

   raspunde comentariului
  • indianu

   04 septembrie 2017 23:13

   in rezrvatii nu sexista decat forte de ordine supuse shefului de trib local, care nu e civil deoarece indienii sunt RAZBOINICI!

   raspunde comentariului
 • Sandu

  04 septembrie 2017 18:41

  razboyul civil Aveti perfecta dreptate. Ai nostri vor sa procedeze dupa exemplu V.Putin , care acum doi ani in urma si-a facut Garda nationala pentru a ciomagi mai bine toate demonstratiile opozitiei si incarcerarea liderilor opozitiei.

  raspunde comentariului
 • RAZBOYUL CIVIL

  04 septembrie 2017 17:26

  se duce cu forte paramilitare subordonate cuiva

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design