21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportProiect: Persoanele care discriminează mamele nevoite să alăpteze în spațiul public ar...

Proiect: Persoanele care discriminează mamele nevoite să alăpteze în spațiul public ar putea fi sancționate

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat că intenționează să depună un proiect de lege, pe care îl va lansa în dezbatere publică, și care dorește să „protejeze” mamele care alăptează în spații publice, astfel încât să fie sancționate eventualele comportamente discriminatorii.

Liberalul își motivează decizia precizând că, în anumite cazuri, mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante, din cauză că au fost nevoite să își hrănească copiii.

„Lansez în dezbatere și voi depune un proiect de lege care protejează mamele care sunt în situația de a alăpta în spații publice. O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de șapte ani, dar și în alte state precum Franța, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să își hrănească copilul. Trebuie precizat că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum și periodicitatea acesteia, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social și profesional mama. De asemenea, alternativa oferită mamelor care sunt nevoite să își alăpteze copiii ('mergeți la toaletă') este, în mod evident, total inadecvată.  Doresc să fiu înțeles corect: în acest moment, legea permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spații publice sunt rare. Totuși, au apărut incidente de gen și este corect să stipulăm clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă un abuz, o discriminare. Vom institui o amendă în acest sens”, a precizat Ovidiu Raețchi.

Deputatul PNL mai susține că multe persoane au reacționat cu privire la alăptatul în spațiul public, vorbind despre „decență”.

„Indiferent care ar fi poziția noastră estetică sau etică pe aceasta temă, nimic nu poate prevala asupra dreptului copilului la hrană și sănătate”, a mai spus el.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă