9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica: Dacă acum îl dai jos pe Grindeanu,...

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica: Dacă acum îl dai jos pe Grindeanu, înseamnă că eşti dus cu pluta

Primarul municipiului Iaşi, social-democratul Mihai Chirica, a declarat că este neplăcut surprins de atitudinea anumitor colegi de partid care "aruncă cu pietre" în premierul Sorin Grindeanu, adăugând că toţi cei care vor schimbarea premierului „sunt duşi cu pluta”, potrivit News.ro.

„Nu mi-a plăcut atitudinea unor colegi din partid, care s-au gândit ei să dea cu pietre în premier, doar ca să îi fie pe plac lui Dragnea. Grindeanu nu trebuie să plece, ci trebuie să fie ajutat. El a ajuns acolo nu în urma unui concurs, ci pentru că l-a susţinut partidul. Păi cum să îl dai jos la şase luni, când tot tu l-ai pus acolo. Dacă acum îl dai jos, înseamnă că eşti dus cu pluta. Asta încerc să-i explic lui Dragnea. Nu poţi să faci asta. Dacă faci aşa ceva, atunci rămâi cu pluta. Dar văd că ei nu ştiu să facă politică. Mă ia şi râsul când mă uit, ei sunt într-un alt film”, a spus primarul Mihai Chirica.

De asemenea, edilul Chirica susţine că este necesară remanierea mai multor miniştri, între care Olguţa Vasilescu şi Sevil Shhaideh.

„Aş face o schimbare la Ministerul Muncii. Olguţa Vasilescu prinde fluturi acolo, a stârnit o Românie întreagă cu Legea salarizării, sunt proteste, sindicatele fierb. Nu aşa se face. Apoi la Ministerul Dezvoltării e varză. O spun în calitate de primar. Au distrus strategiile de dezvoltare, nu se mişcă nimic. Premierul ar trebui să meargă acolo şi să facă ordine. Şi la Ministerul Tineretului sunt probleme, dar şi la Ministerul Sănătăţii. Toţi aceşti miniştri ar trebui remaniaţi. Grindeanu să aibă atribuţiile pe care le merită. La Guvern trebuie să le spună «Eu sunt şeful», probabil o să o facă”, a mai declarat primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica a sfătuit-o pe Gabriela Firea, primar general al Capitalei, să nu mai critice premierul şi să se concentreze pe problemele cu care se confruntă Bucureştiul şi locuitorii săi.

„Bucureştiul e un oraş greu, Firea are problemele ei de administraţie. Are destule griji, e încurcată în problemele de acolo, n-ar trebui să lovească în premier”, a afirmat Mihai Chirica.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă