15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPrimarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cercetat de DNA, s-a întors la...

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cercetat de DNA, s-a întors la serviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a ridicat luni primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, interdicţia de a-şi exercita funcţia, informează Agerpres.

Primarul a revenit la serviciu după 60 de zile de suspendare, fiind întâmpinat cu aplauze în sala de şedinţe a Consiliului Local. 

Antal Arpad a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că rămâne în continuare sub control judiciar, dar, în urma analizării cererii sale, procurorul de caz a dispus suspendarea interdicţiei de a-şi exercita funcţia şi de a intra în contact cu angajaţii Primăriei, măsuri ce fuseseră instituite iniţial. 

‘Având în vedere faptul că am primit astăzi acest răspuns prin care mi se ridică interdicţia de a-mi exercita mandatul, continuăm munca (…) Au fost 60 de zile în care nu am putut comunica cu colegii mei din Primărie, eu am respectat întocmai şi cu bună-credinţă toate prevederile ordonanţei date de domnul procuror în urmă cu 60 de zile (…) Au fost două luni grele, dar a fost o experienţă de viaţă care ne-a întărit şi ne-a făcut mai înţelepţi. Eu văd partea pozitivă a lucrurilor şi mergem înainte cu capul ridicat’, a declarat Antal Arpad. 

El a ţinut să mulţumească viceprimarului Sztakics Eva care l-a suplinit în cele 60 de zile cât nu şi-a putut exercita atribuţiile, consilierilor şi angajaţilor Primăriei care ‘au făcut ca lucrurile să meargă înainte’, precum şi locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, atât români, cât şi maghiari, care i-au fost alături. 

‘Sunt foarte mulţumit şi foarte mândru de doamna Sztakics, care în cele 60 de zile a condus această instituţie (…) Am apreciat foarte mult şi solidaritatea venită din partea consilierilor de la partidele româneşti, de la partidele din opoziţie, de la foarte mulţi cetăţeni şi maghiari şi români din oraş, în aceste zile (…) Sunt foarte mândru de echipa şi colaboratorii mei, simt că acele sacrificii pe care le-am făcut nu au fost degeaba, sunt mândru de oraşul nostru, de cetăţeni’, a mai spus Antal Arpad. 

El a anunţat, totodată, că va candida pentru cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Sfântu Gheorghe pe lista UDMR Covasna, amintind în context şi faptul că au fost adunate peste 10.000 de semnături, respectiv de 20 de ori mai multe decât ar fi avut nevoie pentru a-şi putea depune candidatura. 

Antal a adăugat şi că este ‘optimist’ în ce priveşte rezultatul anchetei DNA, menţionând că este nevinovat, iar “dacă se doreşte aflarea adevărului, atunci e liniştit”. 

Antal Arpad este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). El este acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă