10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu şi ministrul Finanţelor au discutat cu şeful statului, pe tema...

Premierul Grindeanu şi ministrul Finanţelor au discutat cu şeful statului, pe tema bugetului. Iohannis: Bugetul este unul problematic şi riscant. Sunt îngrijorat

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, discută, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema Legii bugetului de stat pe 2017 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Cei doi politicieni au fost convocaţi, luni, de şeful statului printr-o scrisoare.


Citeşte şi: Preşedintele Iohannis, despre nemulţumirea protestatarilor: Politicienii ar trebui să audă mesajul străzii şi să ia decizii. PSD-ul trebuie să vină cu soluţiile

Preşedintele României, Klaus Iohannis, explică faptul că protestatarii din Piaţa Victoriei şi-au pierdut încrederea în Guvernul Grindeanu şi în PSD. Şeful statului subliniază că pentru a detensiona situaţia din stradă, social-democraţii trebuie să vină cu soluţii. 


UPDATE 11.30: Şedinţa de la Cotroceni, pe tema bugetului, s-a încheiat. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că bugetul propus de Guvernul Grindeanu este “unul problematic şi riscant”, continuând prin a afirma că va reveni, în zilele următoare, cu o analiză amplă pe această temă.


Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre data când va fi organizat referendumul pe tema Justiţiei: Vă voi anunţa în zilele următoare. Întrebat dacă va ţine cont de sugestiile Parlamentului, şeful statului glumeşte: Altă întrebare

Preşedintele României, a declarat, după şedinţa pe tema bugetului, unde i-a invitat pe premierul României şi ministrul de Finanţe, că “în zilele următoare va anunţa data la care va fi organizat referendumul pe tema justiţiei”.


“Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere in Parlament. Bugetul, la o primă analiză, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care sunt supraevaluate, pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că avem de-a face cu o sumă extraordinar de mare la creditele de angajament, prevăzute la valoarea de 54 de miliarde, care vor apăsa bugetele din anii următori. Guvernul are un punct de vedere propriu. În zilele următoare vom aprofunda analiza acestor bugete. Vom ţine cont şi de punctele de vedere ale Executivului. În ansabmlu sunt îngrijorat”, a declarat Iohannis.

UPDATE 11.00: Discuţia dintre şeful statului, premierul Grindeanu şi ministrul Finanţelor a început, la Cotroceni. La şedinţă este prezent şi consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, şeful Departamentului de Politici Economice.

„Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marţi, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni.”, se arată în scrisoarea publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

<p style="text-align: justify;"> </p>

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă