22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu...

Președintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze

UPDATE 13.30: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, la Malta.

"România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare sau a vitezelor multiple care conduc la riscul creșterii divizării social-economice între statele membre. Noi nu vedem aceste scenarii ca instrumente pentru adâncirea cooperării între state membre, mai ales când UE este deja confruntată cu divizarea", a spus șeful statului, în discursul rostit în cadrul Congresului PPE din Malta.


Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi, la Summitul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Valletta, în Republica Malta, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului va susține o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numără prim-miniștri și șefi de stat ai țărilor membre UE, dar și președinți ai instituțiilor europene. De asemenea, șeful statului va participa și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuție vor fi Balcanii de Vest și Brexit-ul.

În marja Summitului PPE, președintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, discuțiile vizând subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar și relațiile bilaterale dintre România și Malta.

Totodată, șeful statului va avea o întâlnire și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

"Discuțiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și parcursul european al Ucrainei", arată Administrația Prezidențială.

Cele mai citite

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă