13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Primele explicații ale premierului demis Sorin Grindeanu, după căderea Guvernului: După...

VIDEO. Primele explicații ale premierului demis Sorin Grindeanu, după căderea Guvernului: După OUG 13 am spus multor colegi că vreau să renunț, că nu cred că e normal să rămân. Eu l-am informat pe președintele Iohannis despre situația din țară

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în prima conferință de presă, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost adoptată cu 241 de voturi "pentru", că speră ca PSD să nu piardă guvernarea din cauza crizei politice provocate.

"Energia celor care mi-au stat alături, mi-a dat puterea să cotinui să merg înainet cu capul sus. Sper va cotul de azi din Parlament să nu fie o mare greșeală. Important este să nu rămânem în acest blocaj și să transmitem investitorilor și cancelariilor străini că România este caracterizată de stabilitate. Voi rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă prin această încercare. Sper ca în șase luni să nu trecem printr-o situație similară. Toată această nebunie politică s-ar putea să ducă la pierdea guvernării de către PSD și coaliție. Vor trebui să răspundă dacă acesta va fi scenariul pe viitor. Rămân în această funcție până se va instala noul Guvern. la Vila Lac 1 m-am întâlnit cu parlamentari din Timiș, Caraș, cu Nicu Bănicioiu, au fost mult mai mulți ", a declarat Grindeanu.

Întrebat ce planuri are de viitor, premierul Sorin Grindeanu a declarat că este de "21 în PSD și nu își schimbă partidul peste noapte". "Am ales calea cea mai grea, sa nu accept funcții, compromisuri, înțelegeri mai mult sau mai puțin oculte, să nu negociez cu nimeni, să fiu corect, transparent, să-mi fac treaba până la capat într-un mod onest. În următoarele câteva zile o să plec la Timișoara să-mi văd familia".

"Dacă aș fi să am toate voturile din CEx, adică dacă aș fi în locul domnului Dragnea, nu aș mai pune aceiași miniștri. Eu l-am informat pe Iohannis de ce se întâmplă în țară", a mai adăugat Grindeanu.

Întrebat dacă regretă "episodul OUG13", Sorin Grindeanu a declarat:"Până a se ajunge la OUG 13, puteai fi făcute și alte lucruri. Eu chiar am crezut ce mi s-a spus, că voi avea, în dreapta mea, un prieten. Eu am venit de la Timișoara dintr-o funcție de președinte de Consiliu. Am cedat rugăminților colegilor mei de a nu se pierde milioanele de voturi câștigate de PSD. După Ordonanță am venit și am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunț că nu cred că e normal să rămân, au venit rugăminți să rămîn din partea acelorași oameni din CEx".

Șeful Executivului a refuzat să comenteze dacă Liviu Dragnea i-ar fi cerut să nu dea OUG14. "Astăzi nu detaliem", a replicat acesta.

Moțiunea de cenzură a trecut, cu 241 de voturi, dintr-un total de 248, informează surse RL. Reamintim că, marți seara, președintele Iohannis a anunțat că, dacă moțiunea trece, va desemna un premier onest.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă