23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu, la o întâlnire cu primarii din Tulcea: Cel puțin...

Premierul Sorin Grindeanu, la o întâlnire cu primarii din Tulcea: Cel puțin pe trei domenii discută de foarte mulți bani, doar că noi nu suntem în stare să îi cheltuim. Atâtea piedici ne-am pus singuri, încât am ajuns să nu folosim aceste fonduri europene

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Tulcea,  că în domeniul Transporturilor, Energiei și Apărării se poate discuta „despre foarte mulți bani”, dar că autoritățile „nu sunt în stare” să îi folosească, informează Agerpres.

„Încercăm să schimbăm acest cadru legat de investiții strategice. Și în special vorbim de proiecte. De prea multe ori, la noi în țară, perioada pre-execuție a unei lucrări, o autostradă, un drum, dacă vreți, a durat mai mult decât execuția în sine, pentru că e nevoie de studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, contestații, instanță, exproprieri până când un proiect ajunge în faza de execuție. Dorim modificarea pe scheme deja aprobate de Comisia Europeană, pentru a scurta foarte mult toate aceste termene și pentru a da posibilitatea ca partea cea mai importantă să înceapă cât mai repede, partea de execuție”, a declarat, vineri, premierul României, în timpul întâlnirii cu primarii din județul Tulcea.

Sorin Grindeanu a nuanțat ulterior afirmația, menționând că este vorba despre „o clarificare” în legea proiectelor de investiții.

„Este o chestiune importantă pentru noi, cel puțin pe trei domenii — Transporturi, Energie, Apărare, unde discutăm de bani foarte mulți, care și în momentul de față, dacă vreți să discutăm despre Transporturi, sunt, doar că noi nu suntem în stare să-i cheltuim. Sau nu că nu suntem în stare să-i cheltuim, ci atâtea piedici ne-am pus singuri, încât am ajuns în situația să nu mai folosim aceste fonduri europene”, a menționat premierul Grindeanu.

El a făcut aceste precizări în contextul în care a amintit că a discutat vineri dimineața cu ministrul Transporturilor, care l-a asigurat că faleza orașului Tulcea, obiectiv administrat de mai mulți ani de Administrația Porturilor Dunării Maritime din Galați, va trece în administrarea autorităților tulcene, odată cu portul din municipiul reședință de județ.

Premierul a făcut un apel către primarii tulceni prezenți la întâlnire de a se preocupa în principal de proiectele importante pentru comunitățile locale și mai puțin de disensiunile politice, subliniind succesul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).„Sunt foarte multe proiecte depuse, ceea ce ne spune că, indiferent de culoarea politică și a ceea ce se spune în Parlament sau în bătălia politică, acest program național este un succes și va fi un succes”, a menționat premierul României.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a prezentat prioritățile structurii guvernamentale pe care o conduce și a precizat că în etapa a II-a a PNDL, primarii tulceni au depus 225 de proiecte, care însumează un buget total de circa un miliard de lei. „Sperăm ca în maximum o lună să înceapă contractarea”, a mai spus ministrul Shhaideh.

Potrivit agendei prim-ministrului, postată pe pagina de Facebook a Guvernului, la ora 10.00, a avut loc o întâlnire cu primarii, iar la ora 11.00, șeful Executivului a vizitat Șantierul Naval Tulcea.

După întâlnirea cu primarii tulceni, premierul României și ministrul Dezvoltării Regionale vor susține o conferință de presă, la ora 12.30.

 

La întâlnire vor discuta probleme de interes local. Prezentă este și Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă