27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu solicită formarea unui grup operativ pentru a rezolva criza vaccinurilor:...

Premierul Grindeanu solicită formarea unui grup operativ pentru a rezolva criza vaccinurilor: Nu este admisibil să moară copii din cauza unor boli care pot fi prevenite

Premierul României, Sorin Grindeanu, a solicitat constituirii unui grup operativ, format din reprezentanţi ai Guvernului, ai societăţilor profesionale, ai asociaţiilor şi societăţii civile, care să găsească soluţii la criza vaccinurilor, anunţă Guvernul României.

“Este responsabilitatea noastră, a Guvernului şi a Ministerului Sănătăţii, să găsim soluţii pentru asigurarea stocului necesar de vaccinuri. Nu putem impune prin lege obligativitatea vaccinării, atâta vreme cât nu sunt asigurate dozele necesare de vaccin”, a declarat Sorin Grindeanu.

Guvernul anunţă că acest grup operativ va avea un mandat clar, inclusiv de a veni cu propuneri de modificare a cadrului legal, astfel încât, pe termen scurt, să permită achiziţionarea dozelor de vaccin necesare, iar pe termen mediu, asigurarea stocurilor de vaccinuri în mod predictibil şi continuu.

Premierul a cerut Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţilor societăţilor profesionale, asociaţiilor şi societăţii civile să vină, într-un timp cît mai scurt, cu propuneri de amendare a cadrului legal.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a arătat că va propune constituirea Unităţii de management a Programului de vaccinare, în cadrul Ministerului Sănătăţii, structură care va avea mandatul să asigure achiziţionarea continuă şi la timp a vaccinurilor, pentru a evita sincopele de aprovizionare, măsura fiind promovată înainte de adoptarea proiectului Legii vaccinării, printr-o Hotărâre de Guvern.

“Este momentul să acţionăm repede, ţintit. Nu este admisibil să moară copii din cauza unor boli care pot fi prevenite. Cred că se impune să vorbim şi despre prevenţie şi despre educaţie pentru sănătate, iar aici medicii de familie au un cuvânt important de spus”, a subliniat premierul Grindeanu.

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă