6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPlenul CSM va decide, marți, dacă admite cererea Mihaielei Iorga de a...

Plenul CSM va decide, marți, dacă admite cererea Mihaielei Iorga de a fi judecător la Giurgiu

Consiliul Superior al Magistraturii va dezbate, marți, solicitarea procurorului Mihaela Iorga de numire în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu, Secţia pentru procurori a CSM admiţând deja cererea pe 29 septembrie, potrivit Mediafax.

Decizia finală în privinţa numirii Mihaelei Iorga în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu o ia plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), solicitarea aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Pe 29 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de admitere a cererii de numire în funcţia de judecător formulate de procurorul Mihaela Moraru-Iorga.

La finele lunii septembrie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaela Iorga Moraru, măsura nefiind definitivă.

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte.

Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă