Parlamentul a încălcat Constituția în mod repetat: Șapte situații în care aleșii au ignorat legea fundamentală | Cea mai citită analiză a săptămânii

de Romulus Georgescu , 02 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:29, 02 aprilie 2017
Parlamentul a încălcat Constituția în mod repetat: Șapte situații în care aleșii au ignorat legea fundamentală | Cea mai citită analiză a săptămânii

Politicienii care vor schimbarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, o acuză de încălcarea Constituției, invocând o decizie a CCR. Însă, Parlamentul a încălcat de mai multe ori legea fundamentală, fără să existe vreo sancțiune.

Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a nu propune revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr,  a provocat iritare la vârful PSD. Președintele Liviu Dragnea, a declarat că nu își asumă decizia ministrului Justiției.

„Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire”, a comentat Dragnea.

Propaganda PSD și a televiziunilor apropiate a insistat pe faptul că Laura Codruța Kovesi trebuia debarcată pentru că a încălcat Constituția, fapt dovedit de decizia CCR în cazul anchetării ordonanței 13/ 2017. Teoria a fost lansată pe piață de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Însă, la rândul lor parlamentarii au încălcat de mai multe ori Constituția, fără ca vreun politician să fie sancționat.

* Tăriceanu a ignorat Constituția pentru Șova. În martie 2015, Senatul, condus de Călin Popescu Tăriceanu, a respins o cerere a DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova. Însă senatorii au aplicat un regulament intern care nu fusese pus în acord cu Constituția, în ciuda unor decizii ale CCR în acest sens. Tăriceanu a refuzat să publice hotărârea de respingere, pentru a nu putea fi atacată la CCR, dar a fost obligat de o decizie a judecătorilor constituționaliști. „Refuzul Senatului de a redacta şi publica hotărârea adoptată în şedinţa plenului din 25 martie 2015 echivalează cu neîndeplinirea unei obligaţii constituţionale, legale şi regulamentare”, se menționează în decizia CCR. După publicarea documentului, CCR a declarat neconstituțională hotărârea Senatului. Tăriceanu, care cere demisia lui Kövesi pentru o decizie similară, este și astăzi președintele Senatului.

* Protejarea sistematică a incompatibililor. În 2012, Senatul a refuzat să vacanteze mandatul lui Mircea Diaconu, deși acesta fusese declarat incompatibil, prin decizie definitivă. CCR a constatat existența unui conflict de natură juridică între instituții, pentru că Senatul și-a însușit atribuții ale Justiției. ”Legitimarea unui astfel de act ar avea ca efect acceptarea ideii că în România există persoane, instituții, autorități cărora nu le sunt opozabile hotărârile judecăto-rești, deci care sunt mai presus de lege”, afirmă judecătorii CCR.  Curtea a luat o decizie similară și după ce Senatul a refuzat să vacanteze mandatul lui Akos Mora (PNL), declarat incompatibil. În ciuda acestor precedente, de atunci s-au înmulțit cazurile de parlamentari incompatibili ale căror mandate nu au fost vacantate – Steluța Cătăniciu (ALDE), sau Cristian Marciu (PSD).

* Lege neconstituțională, rediscutată. Comisia juridică a Senatului analizează două proiecte legislative care stipulează că demnitarii nu mai au voie să ocupe timp de trei ani „aceeași funcție publică” pe care o aveau atunci când au fost găsiți în incompatibilitate, dar pot ocupa orice altă funcție. Dezbaterile au fost reluate deși CCR a respins printr-o decizie (418/2014) interpretarea dată de parlamentari.

„A accepta interpretarea conform căreia unei persoane constatate a fi în stare de incompatibilitate sau conflict de interese îi este interzis să mai ocupe doar funcția care a generat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese, putând, în schimb, ocupa orice altă funcție eligibilă, ar pune, practic, la îndemâna categoriilor de persoane vizate de Legea 176/2010 un procedeu extrem de simplu de eludare a legii și aplicabilității sancțiunilor instituite de aceasta, aspect de neconceput într-un stat de drept”, menționează CCR.

* Traseismul neconstituțional, încurajat. În august 2014, Guvernul Ponta a adoptat o ordonanță de urgență prin care aleșii locali primeau 45 de zile în care își puteau schimba partidul fără a-și pierde mandatul, prin derogare de la statutul aleșilor locali. Potrivit unui raport ExpertForum, 552 de primari au migrat, dintre care 436 s-au îndreptat către PSD. Legea de aprobare a ordonanței a fost declarată neconstituțională de CCR în ianuarie 2015. Însă în dezbaterile parlamentare PSD a tergiversat votul și a refuzat să menționeze în proiect faptul că aleșii traseiști își vor pierde mandatele. Legea de respingere a fost aprobată de Senat abia luna aceasta, la doi ani de decizia CCR, fără niciun efect practic.

* Pensii curat neconstituționale. Pe 21 decembrie 2015, Senatul a aprobat legea privind pensiile speciale ale primarilor, după modelul celor pentru parlamentari. În februarie 2016, legea a fost declarată neconstituțională. Cu toate acestea, în iunie 2016, Senatul a revotat proiectul, schimbând de formă articolele neconstituțio-nale, care aveau însă, același efect. În iulie 2016, CCR a respins, din nou, legea, însă decizia nu a fost pusă în aplicare nici până astăzi. 

* Ping-pong cu mandatele aleșilor locali. Pe 21 decembrie 2016, Senatul a votat un proiect potrivit căruia aleșii locali își vor pierde mandatele doar în cazul unor pedepse cu executare, eliminând sancțiunile pentru cei condamnați cu suspendare. În iulie 2015, CCR a decis că legea este neconstituțională. Cu toate acestea, proiectul nu a fost pus nici până astăzi în acord cu decizia CCR.

* Memorandumul cu Rompetrol, uitat în sertare. Pe 28 mai 2013, Senatul a aprobat un proiect de lege privind aprobarea Memorandumului de Înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group. Pe 21 noiembrie 2013, CCR a declarat legea în ansamblu ca fiind neconstituțională. Cu toate acestea, nici astăzi parlamentarii nu au pus legea în acord cu decizia CCR. Pe 28 iunie 2016 legea a fost respinsă de Camera -Deputaților și de atunci a rămas în sertarele Senatului, condus de Călin Popescu Tăriceanu.  

Comentarii

 • Arachelian

  03 aprilie 2017 22:04

  DEDin cele spte exemple romanii trag concluzia ca pentru parlamentul Romaniei, Constitutia are un caracter facultativ. aceasta atitudine a pParlamentului de incalcare a prevederilor constitutionale plaseaza Parlamentul in afara cadrului legal constitutional, deci Parlamentul se PLASEAZA in afara legii fundamentale - Constitutia Romaniei. Din aceasta cauza Parlamentul din punct de vedere legal nu exista, el trebuie dizolvat .

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 aprilie 2017 19:39

  O NOUA BOMBA Dragnea a blocat o ancheta cu peste cinsprezece mii de diplome universitare falsificate, dintre care una este chiar a sa. Pe 9 feb. 2016, a aparut in Comisarul.ro un articol, semnat de ONDINE GHERGUT, in care jurnalista demasca o escrocherie teribila. In Bucuresti, sectorul 4 si Alexandria, jud. Teleorman, au functionat doua universitati particulare, fara acreditare EUROPA ECOR si ALEXANDRU GHICA, la care o retea criminala organizata de patronul DOBRONAUTEANU a eliberat peste 15000 de diplome universitare falsificate pe facultati cu profil diferit, contra cost, cu 3000-3500 euro bucata. Cei inscrisi la respectivele universitati fantoma politicieni de frunte, politisti si oameni de afaceri, nu participau la niciun curs. Mergeau la trei luni cu banii, dupa inscriere, si primeau diploma de licenta. In 2009, organele judiciare au inceput ancheta, dar Liviu Dragnea, secretar PSD si presedinte al CJT, impreuna cu comisarul Emil Florian Stanimir, adjunct al sefului IPJ Teleorman, au blocat ancheta. Toata protipendada politica si administrativa din Teleorman, in frunte cu sotii Dragnea si cu sotii Stanimir, a beneficiat de diplome false de la cele doua facultati fantoma. Daca RL zgaltaie DNA-ul, n-are cum sa nu se trezeasca.

  raspunde comentariului
  • Doru

   02 aprilie 2017 23:43

   Eu am auzit una mai tare. Cica Dragnea si acolitii din Teleorman au ascuns in podul Prefecturii o matrita si fac bani falsi si bonuri de masa false.Asta este varianta Hotnews...Mult ...foarte mult c...t se mananca in aceasta perioada.Va doresc pofta buna sa aveti !

   raspunde comentariului
 • Doru

  02 aprilie 2017 17:40

  Problema acuta a acestei tari este selectia oamenilor potriviti la locul potrivit.Un TONT pus sef undeva isi va alege colaboratorii si subalternii mai prosti si mai tonti pt a arata ca este destept.Acest lucru este perfect valabil in toate domeniile inclusiv institutiile statului,politica, afaceri.Daca in politica si afaceri alegerile respectiv insolventa-falimentul te scot din joc, in cazul institutiilor statului treaba e mult mai " complexa".Asa a ajuns o nulitate ca Koveshi vorbiti voi ziaristii cu ,colegii sai de facultate ,impinsa de taticu sa termine Dreptul.La momentul oportun isi trage si un doctorat super-plagiat pt ca avea nevoie in cariera. nu putea fi numita daca nu avea doctorarExemplarul va fi trimis de statul roman la Bruxeles unde va ocupa un post caldut de vreo 8000 euro pe luna.Viitorii ei colegi de la Bruxeles vor vedea ca e slab pregatita si se vor intreba cum naiba a terminat asta o facultate de Drept.Pe plan personal , ce pot sa spun...poate o fi gospodina ca in rest e o balabusta o brosca.Dar cine stie - noaptea toate vacile sunt albe. O gasi vreunul tot asa de destept ca ea...

  raspunde comentariului
  • relativ

   02 aprilie 2017 23:55

   -- ma-i potaie, da-te repede si ALUPIGUS! -- dintii ti-i scoatem noi sorosistii ca sa nu musti, ca stim ca esti turbat.

   raspunde comentariului
  • Stil mafiot pesedist!

   02 aprilie 2017 18:28

   Atac la persoana, ca sa abati atentia de la ilegalitatile pesediste, ale lui Dorneanu, Toader, Dragnea, Tariceanu, Serban Nicolae, Nicolicea, Iordache si restul! Ar trebui sa iti fie rusine!

   raspunde comentariului
  • Nulitate esti tu!

   02 aprilie 2017 18:26

   Una pesedista!

   raspunde comentariului
 • Doru

  02 aprilie 2017 17:14

  Domnul Romulus, ziaristul , ne spune ca si altii au incalcat Constitutia. Acum cu ceva timp in urma tot Romulus , omul, ne spunea ca in cazul Ordnantei 13 ,trebuia obligatoriu avizul CSM-ului.Am impresia ca atat ziaristul cat si omul incearca variata " ba pe a matii"Domnule bani au ramas putini stiu ca aveti si credite si card de cumparaturi dar trebuie sa gasiti altceva...

  raspunde comentariului
 • Totul porneste de la decizia CCR

  02 aprilie 2017 7:07

  A fost o decizie falsa, bazata pe un abuz al sefului CCR, Dorneanu. A refuzat de unul singur, fara a-i consulta si pe ceilalti membri, sa ia in considerare dovada DNA, ca nu a anchetat nici constitutionalitatea si nici oportunitatea acelei OUG 13, ci a aconstatat, in urma unei reclamatii, ca la Min Justitiei s-a comis un fals si uz de act fals in noaptea cand s-a dat ordonanta! Dorneanu a facut un abuz, anume ca sa dea castig de cauza PSD-ului si sa ii infunde pe sefa DNA si pe Procurorul General. Acelasi Dorneanu a amanat 2 saptamani raspunsul la solicitarea Presedintelui si a Procurorului General, cu privire la constitutionalitatea OUG 13, pana aceasta a fost abrogata! Dar s-a grabit sa dea raspuns reclamatiei lui Tariceanu, privind aceeasi OUG 13. Dorneanu si CCR par sa nu raspunda in fata nimanui pentru decizii si politicienii alde psd sunt foarte satisfacuti si citeaza deciziile acestora! Este un joc al absurdului!

  raspunde comentariului
 • A 8-a incalcare:

  01 aprilie 2017 19:38

  Sa nu uitam incalcarea celebrei Roberta Anastase cand, noaptea ca hotzii, a votat in parlament de 7 ori, iar in final numara voturile din 3 in 3 ca sa iasa d-l Zegrean judecaor la CCR. Vad ca pe asta o uitaseratzi, desi a ramas in analele parlamentului rromanistanez.......Leo

  raspunde comentariului
  • Sa nu uitam!

   01 aprilie 2017 22:50

   Sa nu uitam ca Dorneanu, seful CCR, care trebuie sa fie model de corectitudine si de interpretare obiectiva, cinstita, a Constitutiei, a refuzat cu de la sine putere, fara a ii consulta si pe ceilalti membri ai comisiei, proba DNA, prin care se dovedea ca nu a fost anchetata constitutionalitatea, nici oportunitatea OUG 13, ci doar uz de fals si emitere de act fals, de catre Ministerul Justitiei, in noaptea emiterii acelei ordonante. Iar DNA a transmis dosarul Parchetului, spre solutionare. Ceea ce a facut Dorneanu, ca sa le dea castig de cauza lui Tariceanu si PSD se numeste abuz de putere si numeni nu indrazneste sa il acuze, sau sa il schimbe din functie, necum sa il pedepseasca, dupa cum ar merita! Se prefac toti ca nu vad ca imparatul este gol si toti fac plecaciune si iau de buna decizia incorecta a CCR! Asa ca, numaratoarea Robertei este un mizilic fata de murdaria produsa de Dorneanu asupra prestigiului CCR!

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 aprilie 2017 15:59
 • Costin Stefan

  01 aprilie 2017 15:37
 • Didos

  01 aprilie 2017 13:48

  Jos palaria in fata unui asa mod de a face ziaristica . Un articol, bine documentat , bazat pe date concrete , nu pe impresii si barfe de doi bani ! I putem reprosa ceva autorului ? Eu zic ca nu ! Cea mai rusinoasa fapta , incriminata in articol este traseismul politic ! Ma duc la vot ,cu buna credinta , si-l votez pe X-ulescu , de pe listele unui anumit partid ! Dupa alegeri , alesul meu si al altora, ajuns in Parlament , sa zicem , paraseste partidul respectiv si se muta la alt partid , ca asa vrea el , batandu-si joc , fara jena si rusine de vointa celor care l-au votat . Pana la urma bravo lui ! Legile din Romania permit asemenea magarii unice in Europa ! Dragilor , e posibil asa ceva ? Este ! Pai , atunci ce rost mai are sa ma mai duc sa votez si ce valoare mai are votul meu ? Ei , bine in astfel de conditii , nu am ce sa mai caut in vre-o sectie de votare si nici nu mai duc vreodata , daca nu se schimba ceva !

  raspunde comentariului
 • stelian cinca

  01 aprilie 2017 9:44

  Cum sa nu incalce parlamentul Costitutia, din moment ce el insusi a fost ales pe baza unei legi electorale,neconstitutionale, care, prin introducerea pragului electoral, legalizeaza discriminarea intre cetateni pe criterii politice - partide care ating pragul electoral si partide care nu il ating, Ca sa nu mai amintesc ca aceeasi lege discrimineaza crunt pe candidatii independenti care sunt exclusi de la redistribuirea voturilor neutilizate, desi au voturi mai multe decat noul coeficient electoral si de cat multi din candidatii partidelor "mari" care intra in parlament si cu 2-3000 de voturi, in timp ce independentii exclusi au de doua sau de trei ori pe atatea...In toate parlamentele alese pe baza pragului erlectoral au intrat zeci de impostori, furand, "legal" voturile independentilor sau a celor care au votat cu partde "mici". Cine ia initiativa se a declara ilegale, neconstitutionale, parlamentele alese in asemenea conditii? De ce nu se sesizeaza nimei de aceasta batjocorire a dreptului fundamental al cetateanului, de a alege si de a fi ales? La art.16 se spune limpede ca toti cetatenii sunt egali in fata legii si ca nimeni nu este mai presus de ea, de lege? Care este criteriul constitutional de anulare a votului celor care opteaza pentru un partid mic, dar promitator? E cumva cel prevazut la art.36.2, crae spune ca nu au drept de vot DEBILII sau alienatii mintal, pusi sub interdictie etc? Asa ca, domnilor, dupa cum vedeti, cei care se plang ca DNA a incalcat Constitutia, investigand o tentativa a unor fosti si actuali puscariasi de a scoate o lege care sa-i ierte pe confratii lor de dupa gratii, nu au incalcat constitutia, ci si-au depasit atributiile incercand sa stopeze o ticalosie atat de evidenta! O zi buna va doresc.

  raspunde comentariului
 • Alexis

  01 aprilie 2017 9:15

  Daca Caragiale at fi in viata I-at raspunde lui Tariceanu Taci ca esti p rost.

  raspunde comentariului
 • Legea fundamentala

  01 aprilie 2017 6:11

  Pentru penali muma, pentru altii ciuma!

  raspunde comentariului
 • craciunescu marius

  31 martie 2017 17:24

  PARLAMENTUL =MAREA ADUNATURAPENALA NATIOALA

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL

  31 martie 2017 15:19

  Fostul șef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, ajuns senator PSD dovedeste ca nu are discernamnt.CE N-A INTELES ACEST minunat profesionist INITIATOR AL LEGII DE MODIFICARE A Legeii nr. 5502004 a JANDARMERIEI, DUPA CE S-A PENSIONAT tocamai ca si ceferistul care a batut zeci de ani cu ciocanul la rotile trenului ESTE FAPTUL CA IN Franta jandarmeria are competenta TERITORIALA DIFERITA FATA DE ALTE FORTE DE ORDINE publica CUM AR FI POLITIA. In Franta Jandarmeria actioneaza numai in anumite zone montane si rurale. Jandarmeria Româna, prin structurile specializate, functioneaza conform prevederilor legii sale organice Legea nr. 5502004, privind organizarea i funcionarea Jandarmeriei Române. In 1990 fostele Trupe de securitate cu competente, superioare, asupra fostei militii din M.I. au fost transformate printr-un simplu act normativ Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990 in Comandamentul Trupelor de Jandarmi. Acest departament mentine continuu fata de Politia Romana o anumita stare de rivalitate, nascuta din dorinta jandarmilor neresemnati dupa cele intimplate in 1989 de a redobandi din superioritatea avuta fata de politisti in vechiul regim cat mai multe competente materiale si teritoriale in domeniul sigurantei si ordinii publice. Situatia a fost intretinuta ori amplificata si de unii factori de decizie ai puterii politice si cei ai puterii rezervate, care in cele din urma au dovedit, ca de fapt, in sens, democratic sunt ostili eficientizarii sistemului de ordine publica, Drept urmare institutia I.G.J.R. si-a atribuit si prevazut in mod hazardant si abuziv cat mai extinse competente in domeniul sigurantei si ordinii publice. Cu ocazia UNEI MODIFICARI LEGISLATIVE ESTE NECESARA si reproiectarrea schemei organizatorice, este necesar sa fie excluse din functionarea I.G.J.R. conflictele de competenta materiala si teritoriala existente, respectiv, fata de politia de ordine publica, cea judiciara si locala comunitara, de SPP si SRI si in acelasi timp sa fie externalizate actvitatile care sunt pretabile si aduc prin aceste operatiuni eficienta jandarmeriei.CINE SA MAI DEA LUMINA VIITORULUI NEAMULUI ROMANESC .ACEST GENERAL DE PAIE FACE ROMANIA DE RASUL LUMII.

  raspunde comentariului
 • Incze Gliceria

  31 martie 2017 15:12

  Schimbare de la virf .Sau .....Asta este de competența preedintelui țării .Dizolvarea Parlamentului .Argumentele sint la vedere ...

  raspunde comentariului
 • ana

  31 martie 2017 13:46

  BRAVO.Toate astea trebuie sa ajunga pe tv,sa afle cit mai multa lume si sa bage bine la cap.poate afla si manastire,sa-si mai vina in fire.

  raspunde comentariului
 • Ela

  31 martie 2017 13:25

  Pai, sa stam stramb si sa judecam drept. Parlamentarii de vreo 27 de ani sfideaza constitutia votand zeci si zeci de legi Neconstitutionale,DECI CINE INCALCA FLAGRANT CONSTITUTIA dar toate sunt OK? Ce ar fi daca pentru fiecare lege neconstutionala ar fi eliberat din functie presedintele senatului,camerei depuatatilor sau chiar dizolvat Parlamentul? Atata timp cat este o lipsa totala de raspundere la toate nivelele nu poate un ministru x,y sau z sa faca ordine! Ordinea trebuie sa porneasca de la legiuitorul supremPARLAMENTUL. Cum Parlamentul a fost si este de doi bani, sa nu ne mai miram de haosul, coruptia,faradelegea la rang de lege din Romania!

  raspunde comentariului
  • relativ

   31 martie 2017 13:36

   --- corect, este o logica simpla plina de adevar,--- de aici se poate deduce o realitate clara -- avem o clasa politica de r-a-h-a-t -- bineinteles elita este "ciuma rosie " apoi vin restul -- in acest moment insa sunt doi banditi care starnesc si amplifica mania oamenilor de buna credinta -- Dragnea si "berbecul negru" CPT -- insa cu acesta din urma concureaza si "marinarul turmentat" --Basescu --- sa auzim numai de bine!

   raspunde comentariului
 • VIORICA

  31 martie 2017 13:15

  MINISTRU JUSTITIEI ESTE MAI MULT DECAT CEREBRAL. ANOMALIILE CE SE PETREC ACUM IN cadrul INTEREACTIUNILOR DINTRE cele trei PUTERI ALE STATULUI legislativa,executiva,JUDECATOREASCA mai ales CCR IMPUN PENTRU A SE INCERCA O NORMALIZARE A VIETII PUBLICE IN RO, CA NECESAR, PANA LA EVENTUALELE ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE, TRECEREA CELOR TREI DOMENII JUSTITIE, FINANTELOR PUBLICE SI M.A.I. IN SUBORDINEA "FORUMULUI SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE" care sa desemneze CONDUCERILE EXECUTIVE pentru aceste institutii .MASURA A FOST IMPLEMENTATA IN SPANIA UNDE A avut efecte POZITIVE.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  31 martie 2017 12:36

  Nu degeaba i se spune sparlament...In alta ordine de idei. De ce "moderatorii" admit injuriile pe care si le adreseaza ca la usa cortului unii "comentatori" profitand de anonimat?

  raspunde comentariului
 • aosnctr

  31 martie 2017 11:11

  Parlamentul este compus din infractori care si-au cumparat candidaturile la psd cu bani grei.Romania are cel mai corupt parlament din lume este o catastrofa pentru noi.Johannis trebuie sa dizolve acest parlament de borfasi ,uitati-va la ei cum misuna prin sala in cautare de beneficii si se bat pe umar in semn de incurajare la infractiuni.

  raspunde comentariului
 • george

  31 martie 2017 11:05

  Tara are nrvoie uriasa de LEGEA CONFISCARII AVERILOR NEJUSTIFICATE . Tara are nevoie uriasa de DEEPTATE . Altfel si-o va face singura .

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  31 martie 2017 10:33

  CIUMA ROSIE și NOAPTEA CA HOTII

  raspunde comentariului
 • Emil din Dublin

  31 martie 2017 8:01

  In alta parte n-ai găsit sa te k... decât aici, unde suntem persoane serioase ?

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  31 martie 2017 6:12

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-spirit de echipa-cunostinte minime operare calculator word, navigare internet-deschis spre nou si spre autodezvoltare-persoana pozitiva increzatoare in fortele propii-experienta si varsta nu conteaza in aceasta afacereSe ofera - perspectiva afirmarii intr-un domeniu dinamic si modern-posibilitatea dezvoltarii unei cariere de succes intr-o companie multinationala de top sustinuta de un sistem de trepte de cariera in vanzari.- posibilitatea de ascensiune profesionala- venit motivant pe masura realizarilor.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
  • mircea

   31 martie 2017 8:05

   În alta parte nu ai găsit sa te k,,, decât aici unde suntem persoane serioase ?, de munca da la alți, noi avem, mai gheorghe

   raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  31 martie 2017 3:23

  Jocul dea Cârnațul Cacaniu însă merge la nesfârșit chiar după ce gaura kurcubeului ecce franjuri...

  raspunde comentariului
  • Emil din Dublin

   31 martie 2017 7:59

   Traian Băsescu și Emil Boc au salvat tara de la dezastru, în 201p, împreună cu Elena Udrea iar astăzi doamna Kodruta își permite sa -i dea 6 ani cu executare ?, Pai ce a făcut Kodruta pentru România?..?

   raspunde comentariului
   • A facut multe!

    01 aprilie 2017 18:01

    A inceput sa curete tara de corupti si hoti! De aceea sar sacalii sa o inlature! DoamnaUdrea nu s-a prea luptat cu coruptia, dimpotriva! Asa ca, acei 6 ani sunt exact dovada!

    raspunde comentariului
   • relativ

    31 martie 2017 9:13

    --- tu la fel , ALUPIGUS -- dar fara dinti ca sa nu musti, ti-i scoatem noi sorosistii , hahaha

    raspunde comentariului
 • Alexis

  31 martie 2017 1:24

  Jocul dea Russian Roulette este ce incearca Tariceanu si Dragnea. Marirea pensiilor promise de PSD nu va face fata cresterii preturilor. Cind mergi la piata vezi cum traiesc pensionarii si oamenii de rind. Oamenii stiu ca s-ar trai mult mai bine daca politicienii si baronii nu ar fi furat atit. Dna Kovessi are datoria sa lupte impotriva coruptiei si, daca e adevarat ce se vorbeste, e sustinuta de Uniunea Europeana si Statele Unite. Lumea nu mai poate suporta sa vada pe acesti mafioti ce-si cumpara case prin fel si fel de tari, cumpara cele mai scumpe masini, asta cu bani furati, bani ce s-au luat de la populatie. E nevoie de o scinteie sa vedem revolta populatiei si revolta nu va fi inabusita de armata sau politie care cunosc adevarul. Poate ca aceasta scinteie este retragerea din functie a Codrutei Kovessi. Elasticul se rupe daca il intingi peste limita.

  raspunde comentariului
  • gheorghe

   31 martie 2017 8:09

   Doamna Kovesi sa lupte întâi cu dosarele de corupție a lu fratesu, a lu tacasuu a lu prietenului ei și apoi cu dosarele altora . .tu cine ne crezi, asa de prosti, nu se vede ca corupția prospera în tara condusa de doamna Kovesi

   raspunde comentariului
   • Nu esti in CSM, nu esti nuci ministru!

    01 aprilie 2017 22:55

    Asa ca, mai incet cu prioritatile si cu barfele de la antene si TV Guita! Sa se pregateasca Tariceanu si Dragnea de procesele care ii asteapta si de pedepsele pe care le merita!

    raspunde comentariului
   • relativ

    31 martie 2017 9:10

    --- ALUPIGUS j-a-v-r-e-l-o-r --- dar de ce traieste tara asta in mizerie de 27 de ani tampitule? -- cine-i de vina, Kovesi , asa-i?

    raspunde comentariului
  • emil

   31 martie 2017 7:53

   Traian Băsescu și Emil Boc au salvat tara de la dezastru, în 201p, împreună cu Elena Udrea iar astăzi doamna Kodruta își permite sa -i dea 6 ani cu executare ?, Pai ce a făcut Kodruta pentru România?..?

   raspunde comentariului
   • Nu esti informat!

    01 aprilie 2017 22:58

    Nu doamna Kovesi da pedepsele, ci judecatorii! DNA este atentionat prin sesizari si reclamatii asupra diverselor incalcari si anchteaza faptele, care apoi sunt judecate la tribunal!

    raspunde comentariului
   • relativ

    31 martie 2017 9:23

    --- dar ce au facut acesti bravi conducatori de 27 de ani? -- nu se obosesc de furt nici o clipa, altii au stiut sa construiasca autostrazi si-au adus contributia la prosperitatea tarii lor -- j-i-g-o-d-i-i-l-e noastre in schimb s-au ingrijit de prosperitatea lor, avem un nivel de trai ca intr-o tara bananiera, cine-i de vina boule? --Kovesi asa-i? -- ia treci la treaba si ALUPIGUS! ---fara dinti ---hahahihi

    raspunde comentariului
  • Mircea

   31 martie 2017 2:26

   Asa este Alexis. Pacat ca elasticul nu s-a rupt ca sa scapam si noi odata pentru totdeauna de ciuma rosie.

   raspunde comentariului
  • Joachim Murrieta, NOI POPORUL IL SUSTINEM PE CALIN POPESCU TARICEANU

   31 martie 2017 1:49

   Noi, cei 600 000 de romani PATRIOTI CARE AM IEȘIT ÎN STRADA ȘI NE-AM CO SUNAT BATERIILE LA TELEFOANE, AM IEȘIT CA JUSTITIA SA FACĂ DREPTATE SA FIE CONDUSA DE OAMENI COMPETENȚI NU DE OAMENI DE CASA A LUI BĂSESCU CUM ESTE DOAMNA Kovesi sau dom ul LAZAR

   raspunde comentariului
   • Cec Onteaza

    31 martie 2017 13:57

    Muri, Muri, râsul curcilor! Ai uitat să spui că noi, bobrul votac PCR-PSD îl sprijinim pe Tăriceanu zis și Bilețelul Roz, Afacerea Sterling, liberalul comunist, sluga lui Putin!

    raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  30 martie 2017 23:08

  Decizia ministrului de a menține în funcții slugile căcănarului șef dar a arăta că sunt mânjiți se pare că i-a iritat cel mai tare pe analiștii de la romaniaaplecata.ro

  raspunde comentariului
  • relativ

   31 martie 2017 9:33

   -- ALUPIGUS! --- ma-i dar multi sunteti , dar nu va feceti griji ca noi sorosistii avem "gloante'n alup " pentru voi toti --- chiar si pentru familiile voastre -- caci din pacate "stofa" voastra o mostenesc.

   raspunde comentariului
  • emil

   31 martie 2017 7:57

   Domnul Traian Băsescu împreună cu Emil Boc și Elena Udrea, au salvat tara de la dezastru în 2010 iar acum doamna Kodruta își permite sa-i dea doamnei Elenei Udrea 6 ani cu executare ???, .Pai ce a făcut pentru România doamna Elena Udrea și ce făcut Kodruta ?

   raspunde comentariului
   • @ Emil

    02 aprilie 2017 4:52

    Ce a facut doamna Udrea a fost recompensat cu 6 ani de parnaie. Ce a facut si face doamna Kovesi se numeste eradizarea coruptiei!

    raspunde comentariului
  • Ecce Kurrupt

   31 martie 2017 1:07

   Mentionez ca , chiar acum , sunt in pozitia " aplecat " si behai senzual cu tratament erotic la simultan -botox, rozeta ! Un negru superdotat imi fixeaza narile , perversul mi-a pus gand rau la fosele mucegaite ......hihihihihihi , iar am o noapte sodomizanta , maine va explic prin ce peripetii am mai trecut si daca am ramas gravid . Va sarut , cu evlavie , pe pupila ochiului dosnic maron , rozeta mea e franjuri kurrupt . MUAH ! Pupici ! Slava Stalin !

   raspunde comentariului
   • adela

    31 martie 2017 2:28

    Nici nu-ti imaginezi ce multumita sunt ca PSD are sustinatori de teapa ta golani si derbedei !

    raspunde comentariului
    • Kurtt Rot, Berlin

     31 martie 2017 7:58

     Ce a făcut pentru tara doamna Kodruta ???, decât defăimarea României, pe cand Elena Udrea a construit

     raspunde comentariului
     • relativ

      31 martie 2017 9:27

      -- ALUPIGUS j-a-v-r-r-a --- ti-o tragem noi sorosistii pana-ti vor iesi ochii din cap ---hihihaha

      raspunde comentariului
   • Dr Samarascu

    31 martie 2017 2:05

    Ești un bou fără pereche, un scârbos cu mintea scurta, hai șictir ******* !

    raspunde comentariului
  • Liviu Dragnea

   31 martie 2017 0:37

   Multumesc pentru support Tariceanule

   raspunde comentariului
   • Emil din Dublin

    31 martie 2017 8:03

    Tu pe cine reprezinți?..Eu ii reprezint pe cei 600 000 de romani care au ieșit în strada, dar tu ?

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design