Pachetul legislativ Teldrum, rostogolit prin Parlament

de Romulus Georgescu , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:09, 02 noiembrie 2017
Serban Nicolae a inițiat un proiect legislativ prin care insulele vor beneficia de facilități fiscale

Prosperitatea firmei aflată în aria de influență a liderului PSD Liviu Dragnea este stimulată de două acte normative, aflate în discuția Legislativului.

 

Mai multe comisii din Legislativ lucrează, de zor, la acte normative dintr-un domeniu sensibil – regimul juridic al insulelor sau al lacurilor. La o analiză atentă a fiecărui act normativ, printre beneficiari s-ar putea număr firma Teldrum. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, de mai multe ori, că nu este acționar la această firmă.
Un prim proiect de lege din această categorie a fost aprobat, recent, de Comisia de buget-finanțe a Senatului. Parlamentarii au votat un proiect al senatorului Șerban Nicolae (PSD), potrivit căruia, pentru dezvoltarea activităților economice și creării de locuri de muncă, terenurile de pe insule și grinduri sunt scutite de taxe.
Concret, prin proiect se  propunea acordarea de facilități fiscale pentru terenurile concesionate de la autorităţile locale şi care „nu sunt productive”. Proiectul prevede acordarea unor facilităţi fiscale pentru anumite activităţi economice care se de sfăşoară pe ”insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public al statului”.

Beneficii pentru Insula Belina

Potrivit proiectului, terenurile menţionate ar urma să fi exceptate de la plata impozitului pe teren, iar activităţile ce pot fi autorizate vizează producţia de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi serviciile conexe. Proiectul lui Şerban Nicolae prevede reduceri de 50% la taxele şi impozitele locale pentru activităţile menţionate, iar taxele prevăzute pentru jocurile de noroc ar urma să fie reduse tot la jumătate. Senatorii din comisie au scos un articol care prevedea că sub incidența legii nu intră ariile naturale protejate. Opoziția nu a votat proiectul motivând că de acesta ar beneficia și faimoasa insulă Belina.
 Dincolo de declarațiile de intenție ale lui Șerban Nicolae, legate de grija pentru terenurile aflate în paragină, proiectul se poate aplica Insulei Belina, concesionată firmei Teldrum și, ulterior, unei firme controlate de fiul lui Liviu Dragnea. Legătura apare din acuzațiile procurorilor în dosarul Belina, în care este urmărită penal Sevil Shhaideh, pentru abuz în serviciu. Printr-o hotărâre de Guvern din noiembrie 2013, Brațul Pavel și Insula Belina au trecut din administrarea Apelor Române în cea a Consiliului Județean Teleorman. Potrivit expunerii de motive, transferul a vizat amenajarea unui complex turistic, sportiv şi de agrement „Dunăre-Belina-Seaca“ cu tabără de vară pentru elevi, tabără de creaţie (pictură şi sculptură) , complex sportiv pentru canotaj, volei, baschet, handbal, fotbal, pescuit sportiv, tenis, complex turistic -hotel, căsuţe, bazine de înot, pensiuni, pistă de biciclete Seaca -Turnu Măgurele, port pentru ambarcaţiuni uşoare şi de croazieră, aquapark, drumuri de acces şi infrastructură rutieră, zonă de plajă. Ulterior, CJ Teleorman a decis trecerea Insulei Belinei şi a Braţului Pavel în administrarea Tel Drum.  Potrivit unui reportaj Hotnews, din mai anul acesta, Teldrum ar fi construit pe insulă o vilă de tip pensiune. Vila este dotată cu ponton acoperit, unde vizitatorul poate da la pește și pe ploaie, cu un pod peste lacul amenajat chiar lânga vilă, cu o gradină bine întreținută.


PSD deschide ușa pentru privatizare
 Alte modificări vizează o ordonanță de urgență a Guvernului Cioloș privind activitatea de pescuit și acvacultura (85/2016). Ordonanța prevede că Agenția Națională pentru pescuit și Acvacultură poate concesiona sau închiria lacurile care au drept unică folosință pisciultura. Între timp, însă, Comisia de mediu a Camerei Deputaților a amendat acest articol. În noua formă, Agenția se va ocupat de ”concesionare, închiriere sau privatizare în domeniul piscicol”, a explicat deputatul USR, Adrian Prisnel. Un alt amendament adopat prevede că Agenția va gestiona lacurile care u drept folosință piscicultura, eliminând prevederea potrivit căreia aceasta trebuie să fie unica folosință. Modificările operate de Comisia de mediu urmează să fie analizate în Comisia de agricultură, după care raportul comun al celor două comisii va fi trimis plenului.
”Coincidență sau nu, chiar în contextul scandalului Belina, PSD se pregătește să dea un tun cu domeniile de pescuit, trecând toate lacurile în care se pescuiește în gestiunea unei autorități care are dreptul să le privatizeze. Asta ca PSD să fure ce a mai rămas de furat sau ce n-a distrus până acum din societățile piscicole”, a comentat Prisnel.

 

Comentarii

 • Ce fel de editor aveti?

  04 noiembrie 2017 16:18

  De ce scoate anumite cuvinte din textul comentariului? Este unu non-sens! Ar fi bine daca ar scoate expresiile indecente, insultele, ba chiar daca ar bloca acele comentarii care lovesc bunul simt!

  raspunde comentariului
 • Legi cu dedicatie!

  03 noiembrie 2017 19:06

  Atitudinea parlamentarilor psd a devenit tot mai agresiva, tot mai sfidatoare! Cum indrazneste acest munte de carne cu foarte purin creier, sa dicteze legi speciale, pentru satisfactia sefului de partid si pentru profitul acestuia si a acolitilor lui? Simplu! Pentru ca le permitem! Acesti indivizi trebuie sa respecte poporul roman suveran, nu sa decida doar in avantajul sefilor pesedo-aldisti. Legile acestea sunt ajustate pe persoana! Rusine! Trebuie sa protestam cu hotarare! Acest tupeist a indraznit sa ii insulte pe cei care s-au dovedit jigniti si oripilati de insultele cu care a improscat rezistenta anti-comunista. Nu mai are ce cauta in parlament, acest sfertodoct, fost sofer, mare "legiuitor" facut la norma! Rusine! Afara din parlament, ori alegeri anticipate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Nu se mai satura!

  03 noiembrie 2017 15:29
 • jan

  03 noiembrie 2017 1:37

  Asta a fost saptamana PORCULUI!!!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 16:22

  CERETI, PE FORUM, CA DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS ! Trebuie sa iubim ROMANIA si NEAMUL ROMANESC inaintea oricarui partid. Pe megaescrocul DRAGNEA trebuie sa-l renegam toti, indiferent de orientarea noastra politica, indiferent ce partid politic simpatizam, pentru ca a escrocat statul cu sute de milioane de euro, in fel si chip, cum nu a mai facut-o nimeni in istoria neamului romanesc. Si banditul vrea sa ajunga presedintele Romaniei. Sa lasam la latitudinea DNA si a ICCJ, cand il ancheteaza pe Dragnea in dosarele multiple, Tel Drum, Restaurantele si magazinele comerciale din Tr. Magurele, luate cu japca de la stat in 2005 si vandute pe bani grei, CAP-ul din Salcia luat si facut cadou fiului sau Valentin, cu 13 mii hectare de pamant roditor si ferme de vaci si de porci, Insula Belina adusa in stadiul de Insula Dragnea, Matrasirea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii, care prin PNDL au ajuns la Tel Drum, Afacerile dubioase din Brazilia, unde a facut 7 deplasari numai intr-o singura vara, in 2014, etc. Eu fac apel la toti postacii cinstiti si patrioti, sa scrie pe forum si sa ceara ca banditul DRAGNEA sa fie obligat de JUSTITIE sa plateasca 7,5 milioane de euro, impunerea de catre ANAF, in 2011, pentru evaziune fiscala la Hotelul Turris din Turnu Magurele. Precizez ca Liviu Dragnea a cumparat-furat Hotelul Turris, cu 8 etaje, pe numele sotiei sale Bombonica, in 2009, cand DRAGNEA era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, platind doar 214 mii de lei, cand costa 110 milioane de lei. Familia DRAGNEA nu a platit nici pana astazi impunerea ANAF de 7,5 milioane de euro, deoarece dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ nu a putut fi judecat, fiindca procurorul general Nitu a blocat dosarul cu NUP la PARCHETUL GENERAL, unde sta blocat si acum. Din datele existente pe net, aflam ca DRAGNEA a vandut Hotelul Turris, pe care il platise cu doar 214 mii de lei si a incasat milioane multe. CERETI, PE FORUM, CA HOTUL DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS., PE CARE L-A FURAT DE LA STAT.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 15:49

  DE CE A FOST PRIMA PE LISTA ??? Se stie ca actualul ministru de interne, Carmen Dan, a fost adusa la Alexandria in 2002 si incadrata pe functia de consilier juridic la CJT, adica la Liviu Dragnea. TALHARIA 1. Putem presupune ca infractorul Dragnea s-a folosit de sprijinul consilierului juridic Carmen Dan in 2005, cand pres. CJT, profitand de functie, a cumparat de la FPS restaurantele si magazinele din Turnu Magurele, de la firma pe actiuni ,,Modern,, SA, platind numai terenurile in suprafata totala de 18.000 mp, cu suma platita de Dragnea de 22.000 de euro. Hotomanul a cumparat restaurantele si magazinele comerciale din Turnu, platind numai terenurile, aproximativ cu un euro pe metru patrat. Si apoi le-a vandut, devenind miliardar. Pai, este imposibil ca supusul consilier juridic al CJT sa nu fi fost implicat direct in transarea acestei uriase talharii. TALHARIA 2. In 2006, CJT , adica pres. DRAGNEA, a vandut finului sau, Marian Fiscuci, utilajul detinut de CJT, numit ,,Trenul reciclator,, care era folosit la asfaltari. CJT a cerut pe utilajul respectiv 3.251.600 roni in 2005 si l-a vandut lui Fiscuci cu numai 1.900.000 roni in 2006, la subpret. Tot finului Fiscuci ii vanduse si Tel Drum la subpret in 2002. De fapt, si Tel Drum si utilajul amintit sunt ale lui Dragnea si pres. CJT le-a cumparat pe numele finului sau, Fiscuci, si cu bani delapidati de la Protectia Copilului, unde a angajat formal si pe cele doua pesediste, pe care in fapt le folosea la sediul PSD din Alexandria. Cred ca si de aceasta data Dragnea s-a folosit de consiliera sa juridica Dan. TALHARIA 3. In 2009, Dragnea a cumparat ,,Hotelul Turris,, cu 8 etaje, din Turnu Magurele, pe numele sotiei sale, Bombonica, pentru care a platit doar 214.320 lei, cand de fapt valora, conform Fiscului, 110.770.151 lei. In 2011, ANAF a trimis-o in judecata pe Bombonica, fiindca a refuzat sa plateasca statului 31 milioane de lei evaziune fiscala, aprox. 7,5 milioane de euro, dar familia Dragnea nu a platit nici pana in prezent impunerea, fiindca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu la Parchetul General, unde sta blocat si acum. La toate aceste trei talharii ale lui Dragnea, si probabil si la altele, Carmen Dan a pus umarul si l-a ajutat pe seful ei in calitate de consiliera juridica a acestuia. De aceea, Dragnea a promovat-o subprefect, apoi prefect si in 2016 a trecut-o prima pe lista candidatilor PSD pentru Senat. De aceea, a facut-o senatoare si apoi ministru de interne, post din care, ca o a doua Ana Pauker, vegheaza ca seful ei, Dragnea, cel mai mare hot din istoria neamului romanesc, sa nu pateasca nimic. ,

  raspunde comentariului
 • costica

  02 noiembrie 2017 9:04

  Cautam persoane serioase si ambitioase pentru colaborare, chiar si part-time 2 - 3 ore pe zi.Cerem- cunostinte de lucru cu fisiere word, pdf, excel- cunostinte de utilizare a computerului si internetuluiOferim curs gratuit de informare si instruire si posibilitatea de a lucra de acasa. Pentru detalii scrieti-ne la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • albert

  02 noiembrie 2017 8:57

  Aceasta persoana are o figura extrem de inteligenta!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design