5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportParlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată...

Parlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată în Senat

UPDATE 17.50: Senatul şi-a exprimat votul privind legea care protejează plagiatorii. Proiectul a trecut cu  90 de voturi pentru, 12 împotriva şi 6 abţineri. Responsabilitatea analizării lucrărilor de doctorat va reveni direct universităţilor şi nu Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

“Reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea cererii de reexaminare”, se precizează în raportul Comisiei de Educație din Senat.


Proiectul Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 4 / 2016, care stabilește noi reguli pentru școlile doctorale ajunge, luni, în plenul Senatului, după ce Comisia de învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a proiectului, formulată de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universități, nu de către CNATDCU, informează News.ro.

Proiectul are raport de adoptare în forma iniţială a legii, fiind respinsă cererea de reexaminare a şefului statului, după ce şi la Camera Deputaţilor cererea preşedintelui a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi. Comisia pentru învăţământ din Senat a respins, în 5 octombrie, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul.

„În şedinţa din 5.10.2016, reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în Cererea de reexaminare, membrii Comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea Cererii de reexaminare”, se arată în raportul semnat de preşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu.

În 20 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la OUG privind plagiatul, din cauza lipsei numărului suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice, astfel încât proiectul a ajuns la Senat fără amendamentul prin care cazurile de plagiat sunt verificate în funcţie de legislaţia în vigoare la momentul susţinerii tezei de doctorat.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, la finalul lunii mai, Parlamentului cererea de reexaminare a OUG 4/2016, privind retragerea titlului de doctor în caz de plagiat.

 

 

 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă